F Tour de TATRY :) - ŽIVOT PODĽA SEBA

Tour de TATRY :)

Ahojte priatelia,

mám po štátniciach to viete z predchádzajúceho príspevku. A konečne teda môžem oddychovať ako sa patrí :) 

Hneď na druhý deň po štátniciach som bola na ceste na dovolenku. Resp. presúvala som sa do našich milovaných Tatier :) Strašne dlho som tu nebola. Tuším naposledy asi na lyžiarskom počas strednej. Uff to je teda dávno :) 

Cestovala som skoro ráno a už okolo 9-tej som bola spolu s mojimi "súputníkmi" na stanici Poprad Tatry. Odtiaľ sme sa rovno vydali tatranskou električkovou dráhou smer Starý Smokovec. 


Starý Smokovec bola prestupná stanica, kde sme si dali malé občerstvenie a pokračovali ďalej smer HREBIENOK :) Hore nás vyviezla pozemná lanovková dráha, takže som nemusela prekonávať žiadne strachy - to ešte len príde :) Hore sme sa nezdržali dlho, pretože sa začalo mračiť, ale na praví tatranský čaj sme si chvíľku našli :)



Foto z pozemnej lanovky na Hrebienok. Išli sme spolu s tlupou detí, ktoré pravé boli na výlete. Takže viete si predstaviť ten "hluk".




Tu sme už hore a pozeráme krásu Tatier :) Trošku sa nám pokazilo počasie, tak sme to museli v tejto časti zabaliť a ísť späť dole. Ale zážitok to bol priatelia obrovský :)



Postupne sme sa presunuli do Tatranskej Lomnice a verili sme v zmenu počasia. Po presune sa aj počasie umúdrilo a mohli sme isť hore na SKALNATÉ PLESO. Vychytali sme to len tak tak. Na Skalnatom plese nás zase zastihli vrtochy počasia a zažili sme krupy. Poviem Vám, nebolo mi všetko jedno keď ste v horách a vypli lanovky smerom dole :) Ale potom to prestalo a zase bolo všetko OK! I keď smerom hore už ďalších ľudí nepúšťali, kvôli zlému počasie. 
Prikladám Vám pár fotiek. Myslím, že tie nepotrebujú ani žiadny komentár :)











Pri ceste lanovkou som prekonávala svoj strach z výšok, čo je vidieť aj na foto myslím. Zvyšok bol úžasný zážitok: Skalnaté pleso, Lomnický štít, Astronomický ústav SAV a v neposlednom rade naša krásna slovenská príroda :)

Poslednou zástavkou v našej Tour de Tatry bolo ŠTRBSKÉ PLESO, tu sme sa presunuli už ku koncu dňa a pozreli sme si panorámu Tatier aj z tejto strany. Na Štrbskom plese sme sa už nezdržali dlho, kvôli odchodu vlaku. 





Na záver sme si dali typické slovenské jedlo - halušky.  A týmto sme ukončili našu Tour de Tatry.
Naozaj Tatry majú niečo do seba. Neviem to ani opísať slovami. Cítim sa nabitá energiou ako duracelka :) 

Teším sa na Vás pri ďalšom článku 

xoxo 
ViErKa 16

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Krásne fotky a výlet, je super, že si sa vybrala do Tatier :-) Tiež by som sa do nich rada pozrela, naposledy som tam bola pred poriadne dlhým časom, takže by som si rada pozrela krásny slovenských hôr :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za komentár :) Je tam fakt úžasne vrelo odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť