F Poď som mnou na prechádzku :) - ŽIVOT PODĽA SEBA

Poď som mnou na prechádzku :)



Dnes Vás zoberiem na prechádzku po meste Piešťany. Toto mesto som navštívila počas leta. Slovenské kúpelne mesto je naozaj očarujúce. Navštívila som typické dominanty tohoto mesta :) Počas výletu som aj natáčala a vzniklo pár skvelých záberov. Takže ak mate chuť, môžete si pozrieť aj moje video :) A teda ísť na prechádzku po Piešťanoch so mnou :)




Okrem vlogu, pridávam aj pár fotiek s komentárom :)


Piešťany ako kúpele majú dlhu históriu. Neustále sú navštevované turistami.  Pre toto mesto sú typické dominanty, ktoré by sme mali vidieť. Kolonádový most z roku 1933 od Emila Beluša je jednou z nich.





Kolonádový most je postavený cez rieku Váh, na ktorej ľudia trávia čas člnkovaním :) Zároveň pri rieke môžete cítiť pokoj a pekne sa zrelaxovať :)


Po prejdení rieky na Vás čaká Kúpeľný ostrov. Starobylá architektúra hotelov, kúpalisko Eva, Napoleonské kúpele z rokov 1822 - 1862. Kde môžete ochutnať piešťanskú liečivú vodu, ktorou tu liečia  reumatické ochorenia. Voda ma 60 stupňov. Jazierka z leknami boli ohromujúce.






Neodmysliteľnou súčasťou mesta sú kúpeľné oplátky, ktoré jedol asi každý :) Počas letnej sezóny sa môžete previesť aj Piešťanským expresom :) A jazda fakt stojí zato, aspoň sa toľko nenabeháte :)




Cestu expresom si môžete pozrieť v mojom videu  :) Počas horúceho počasia sme sa boli schladiť v Auparku a tam som narazila na plagát k filmu Sídliskový sen, ktorý mieri do kín :) A nedalo mi si nespraviť foto :) Veď som v Piešťanoch a stadiaľ je predsa Rytmus, resp. Kontrafakt to musím dať foto :) A samozrejme sa na film aj chystám :)



Celkovo toto mesto hodnotím pozitívne :) Ak mate cestu okolo určite sa tam stavte :) 

S láskou, Vaša 
ViErKa 16

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Kazdy vravi ze to je krasne mesto raz ho pojdem aj ja navstivit pekne fotky ;-)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :) Naše Slovensko je fakt krásne :) Pozrela som tvoj blog a máš ho ozaj pekný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :) Moje mesto :) tam som sa narodila a aj vyrastala aj do skoly tam chodim :) a byvam len 5km od tohto mesta :) Clo Dy urcite pridi ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Piešťanoch som ešte nebola, no raz ich určite navštívim ☺
    justaddcourage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jak vidím, tak Piešťany jsou vážně krásné město. Mně se Slovensko vždycky tak nějak líbilo, takže doufám, že se někdy na Slovensko dostanu a budu se moc podíbat buď do Piešťan nebo do jiného slovenského města. :) Zvu tě na můj blog. Chica loca♡

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Slovensko je krásne :) Treba pozrieť. Kuknem tvoj blog :)

    OdpovedaťOdstrániť