F Christmas markets Old city Bratislava Slovakia 2015 #1 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Christmas markets Old city Bratislava Slovakia 2015 #1


Tak priatelia už sa to bliží ! Najočakavánejšie sviatky v roku :) Priam tie najlepšie :) Symbolizujúce pokoj, harmóniu, rodinnú pohodu :) Všade už rozvoniava cigánská, lokše, vianočný punč či varené víno :)))) a na Slovensku sa v mestách rozbehli vianočné trhy.



Tak aj ja som si bola načerpať túto energiu - vianočnú pohodu :) Bolo to úžasné, pohodové ... 
Cítila som veľmi dobrú atmosféru z celých trhov. Stánky -  bola to taká všehochuť, ale viac menej sa stánky s jedlom opakovali :) Človek si mohol vybrať čo si len zmyslel :) Neodolala som ani ja a dala som si cigánsku, lokšu a varené víno :) 


Ak pôjdete na trhy ešte doobeda alebo poobede tak môžete zažiť menej dusnú atmosféru. Myslím najmä na ľudí. K večeru sa to tu totiž dosť napĺňa čo je síce logické. Ale zase uvidíte krásnu výzdobu, ktorú si pre nás pripravila Bratislava.  



Škoda, že sa vôňa nedá preniesť cez fotku :) ale poviem kuracia cigánska je v tomto stánku na trhoch najlepšia akú som kedy mala.


Príjemnú atmosféru dopĺňal kultúrny program na oboch námestiach, kde sa konajú trhy. A tak ste si mohli vychutnať vianočný punč s tradičnými piesňami.



Vianočnú pohodu na trhoch v starom meste môžete stráviť aj aktívne a to dokonca na dvoch kĺziskách :))) Kde sa do sýtosti môžu vyjašiť deti aj dospelí :)



Super jedlo typické pre vianočné trhy :) Verené vínko alebo punč na zohriatie a kĺziská pre vyšantenie sa malých i veľký a to všetko doplnené vianočnou hudbou :) sú pre mňa tie ozajsné trhy. A môžem Vám povedať, že po tejto akcií som bola ozaj naladená na Vianoce :)  tak ako sa patrí :) Ak mate možnosť určite sa choďte pozrieť :) prikladám pár fotiek aby ste vedeli ako to tam vyzerá :) Kedže som toho názoru, že je lepšie ukázať ako len o tom kecať :))))


 Veľmi ma pobavil tento Mikuláš, ktorý si dával tiež vianočný punč :) ziavne mu bola zima :)))


Na chvíľku sme sa zastavili aj pri stánku Mufuzi :)



Klasické slovenské medovníky, vianočné oblátky a trubičky tu nemohli predsa chýbať. 





Nádherný koncert z balkóna na Primaciálnom námestí bol priam zázračný. Vychutnala som si legendárnu skladbu Oh  Happy day :)





No a to práve orechové ako sa hovorí prišlo až po tom ako sa zotmelo :) Tiež aj Vy milujete tie svetielká ? Ja to priam zbožňujem a vždy sa pri tom vrátim do detstva a zaspomínam si :)
Kde ste boli na vianočných trhoch Vy lebo na Slovenskú ako by sa vrece roztrhlo s nimi :))))
Z celej tejto mojej akcie som pre Vás zostrihala aj video tak sa prosím pozrite :)




Dúfam, že sa Vám článok páčil a ja sa už teším nato čo príde ....

by ViErKa16

CONVERSATION

4 Comments: