F Cestovanie v čase ? - ŽIVOT PODĽA SEBA

Cestovanie v čase ?


V rámci prvej nedele v mesiaci som sa teda aj ja vybrala do múzea a vybrala som si moje obľúbené v ktorom som už niekoľkokrát bola. Stále ma však dokážu prekvapiť :) 


Tak ako napr. teraz kedy otvorili novú expozíciu pavúkov. Poviem Vám majú ich tam naozaj dosť a hádam z každého kúta sveta :) Tak ak sa ich nebojíte tak ako ja, tak sa Vám výstava bude určite páčiť :)



Preskočme však nato čo sa mi na tomto muzeum naozaj páči :) Je to jeho expozícia, kde veľmi pekne spracovali zmeny v našej biodiverzite :) Niečo podobné som študovala aj ja v rámci vysokej školy. 


Počas celej mojej prehliadky som pre Vás točila a vzniklo z toho menšie video, ktoré nájdete na mojom youtube channeli :)  






A samozrejme vznikli aj fotky :) Takže vyberám aspoň pár mojích top záberov. 





Nájdete tu naozaj množstvo skamenelín, odtlačkov, ktoré nám krásne ukazujú aká rozmanitá príroda bola počas predchadzajúcich období prvohory, druhohory ... Na poslednej fotke je moje oblúbené zviekatko trilobit :) už počas Prírodovedeckej fakulty som mala na neho slabosť :))))






No a postupne sa dostávame v čase ďalej do druhohôr. Tu sa už objavujú trochu vyvynutejšie tvory :) a začina sa meniť flóra :) 




V celom múzeum je dosť divné svetlo, čo sa podpísalo aj na kvalitu mojich fotiek :) Ale zážitok zostal. A inak kto ma selfiu s mamutom ? :) 








A v cestovaní v čase sa postupne dostávame do obdobia, ktoré nie je až tak ďaleké a mnohé zvieratá poznáme ešte ako žijúce :) Tato časť múzea je zaujímavá najmä tým, že všetky exponáty sú ako keby vsadené do svoje skutočného prostredia v ktorom žili :) 



A nemožno zabudnúť na jednu zásadnú vec okrem fauny a flóry sa v minulosti vytvorili nespočetné množstvo minerálov a hornín, ktoré si môžete pozrieť v obrovskej zbierke neživej prírody :)  
Dúfam, že sa Vám môj prierez Prírodovedeckým múzeom páčil a zavítate tam aj osobne :) 

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára