F SPA Piešťany - ŽIVOT PODĽA SEBA

SPA Piešťany


Človek si kladie rôzne ciele. Ja nie som výnimka. Dala som si záväzok, že budem polovicu dovolenky tráviť na Slovenku. A tak sa aj stalo a ja som už po niekoľkýkrát bola v Piešťanoch. Jasne chodiť na to isté miesto môže byť niekedy aj nuda. No tu rozhodne nehrozí. Ešte ich zjavne nemám dosť "prebehané". Jednoducho je to miesto ktoré mám rada a som šťastná, že sa sem môžem každoročne vracať. 



Vždy svoju cestu začíname vláčikom teda piešťanským expresom :)  Krásny žlto-modrý vláčik nám ukáže krásu kúpeľov aj mesta. Následne sme si z vláčiku mohli pozrieť kúpeľný ostrov z krásnymi hotelmi - Irma, Thermia Palace, sklenný most (po tom sme si dali aj prechádzku). Vystúpili sme na zástavke Café Elizabeth a hneď sme v tejto krásne zrekonštruovanej kaviarničke museli zapadnúť. 





Mám už viac rokov ale toto si užijem vždy!  A sme na mieste. Krásne zrekonštruovaná nanovo upravená cukráreň a kaviareň. Priam prídete do iného sveta, storočia a hlavne do úplne inej atmosféry :) a tá je doplnená pokojnou hudbou v pozadí. Ten nábytok a celé zariadenie Vás len utvrdia, že ste sa presunuli v čase. Portréty Elizabeth na stenách fakt vychytali :) 

Tejto kaviarni by som dala  10/10 bodov. Perfektné zapadla do prostredia a každý si tam nájde svoje. Prezradím Vám ich dezerty, kávičky sú skvelé a personál je veľmi milý. Teraz to vyzerá ako platená reklama ale nie je! Sú fakt dobrí :) 





V tesnej blízkosti tejto kaviarne sa nachádzajú jazierka s leknami. Nám sa do cesty priplietli asi 4 kvapky dažďa. No nás to neodradilo. Veci treba robiť za každú cenu. A asi začnem fakt veriť na pozitívne myslienky :)  Krásne už aj rozkvitnuté lekná pôsobili pomaly ako "nedeľné klišé". 






Kúpele bez termálnych prameňov nie sú kúpele. A tak sme boli skúsiť tú teplú vodu, ktorá nesmierne voňala po vajci :) Takže nič moc.  No vyskúšala som aspoň troška. 

No a ďalej sme sa presunuli cez Napoleónové pavilóny k starobilým, klasickým a hlavne niekoľkoročným kúpeľným domom Irma a Thermia Palace. Krásne upravené parky, trávniky, nádherné vnútorné priestory. 

No a aby to nebola len sama chvála, tak treba byť zase aj objektívny. Asi by som tu dlhšie ako výlet nevydržala. Pretože všade sami arab, arabky... 
Nie som rasista ani nemám nejakú nevraživosť, ale takto si privlastniť naše kúpele. Jednoducho tú ich kultúru asi nepochopím nikdy. No a možno ani nechcem pochopiť. 


No a úplne neplánovane sme si dali plavbu na Váhu. Váh je rieka, ktorá tečie cez Piešťany a my sme sa plavili loďou - Sĺňavská plavba. Krásna vyhliadka loďou s občerstvením. Môžete si dať malý alebo veľký okruh. Vtedy keď sme tam boli my jazdili len malý okruh, ktorý trval 55 minút. 

Počas plavby môžete vidieť lodenicu, rekreačne stredisko Sĺňava, labute na Váhu, hory Považského Inovca atď. .








Sem- tam nám trošku zafúkal vietor. Aj napriek tomu bola tá jazda neskutočne krásna. 






Ďakujem za tento krásny výletik. Fakt sú tie Piešťany pekné. Boli ste tu už? Každý rok nás tu niečo prekvapí. Už sa sem teším o rok :)

Pozdravujem Vás z rieky Váh a želám ešte krásny deň. 

by ViErKa

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Zatím jsem ze Slovenska navštívila jen Bratislavu a to ještě v rychlosti, takže jiná místa navštívená nemám. Ale klidně bych se zajela podívat, vypadá to tam hezky, takovým vláčkem jsme jeli v Bulharsku :)

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak treba začať navštevovať :) máme krásne mestá. Piešťany sú krásne kúpelne mesto odporúčam tam ísť. Ale samozrejme aj inde je krásne. Ja som v Čechách bola zase len v Prahe a Brne. Tiež by som mala na tom popracovať :)

      Odstrániť