F OSCAR 2019 Červená volavka #redsparrow - ŽIVOT PODĽA SEBA

OSCAR 2019 Červená volavka #redsparrow


Tento film je jednoznačne TOP-ka. Podľa mňa je to na Oscar 2019. Toto fakt stojí zato :) A to nemám rada takéto typy filmov. Film, ktorý sa odohráva v Bratislave aj Budapešti jednoducho očarí. 





Začnem hneď z "hurta". Jediná vec, ktorá sa mu dá vytknúť je, že trvá 140 minúť čo je celkom dosť. Každopádne jeho dej Vás vtiahne do príbehu primabaleríny, ktorej sa povedzme trochu zmenili plány. Hviezdna baletka Dominika Egorova tancuje v prestížnom divadle, tanec a klasickú hudbu miluje od malička. Hlavnej protagonistke sa stane pri predstavení vážne zranenie nohy, ktoré jej nedovolí sa ďalej venovať baletu. A preto aby svoj život udržala ako tak pokope musela poslúchnuť svojho strýka. Zároveň chcela za každú cenu pomáhať aj svojej chorej matke. 


Dominika začala pracovať pre svojho strýka, ktorý je úradníkom v ruskej rozviedke. Následne sa dostáva hlavná hrdinka do svojho nového "života", no to ako sa stretne a dostáva sa k americkým agentom a ako vznikne otázka dvojitých agentov Vám už neprezradím. Treba si pozrieť film. Povedala by som len toľko, že na každú sviňu sa voda varí. Celá zápletka ruskej agentky a CIA agenta je zaujímavá. Rovnako tak ako zaujímavo sa rozvíja aj postava strýka. 


V celom filme nenájdete vychytávky z oblasti techniky, moderných zariadení ale sama Dominika sa stáva zbraňou. Vo filme je poriadne spracovaná aj psychológia, ktorú využíva "volavka" hlavná hrdinka pre dosiahnutie svojho cielu. Vo filme nenajdete, žiadne naháňačky, výbuchy, explózie, skoky s helikoptér, či bombové útoky ... 

Film je špionažny s prepracovanou psychológiou, s výborným hereckým výkonom hlavnej hrdinky. Samozrejme je extremne temný, brutálny, vulgárny a neslušný, presne taký ako očakáva divák. Za mňa by ho mal vidieť každý. Ak máte možnosť choďte sa pozrieť stojí to zato. Pri vstupe si však kúpte dvojitú dávku popcornu lebo jeho dĺžka nie je príliž štandartna. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára