F Bon appetite! Top cafe Prievidza - ŽIVOT PODĽA SEBA

Bon appetite! Top cafe Prievidza


Do reštaurácie chodím len keď mám viac času alebo príležitosť a vtedy keď viem, že si to naplno vychutnám. Už dhšiu dobu som mala vyhliadnutú reštauráciu Top café v Prievidzi. Určite to však poznáte, že vždy do toho niečo príde. A táto reštaurácia s kaviarňou sa nachádza na 8. poschodí s krásnou terasou a hlavne s výborným výhľadom na všetky strany. Takže som sem chcela ísť najmä keď bude krásne teplo, slnečno a jasno. 

Čo sa nakoniec podarilo až teraz. No všetko má svoj čas ako sa hovorí. A nakoniec sme v podobe pracovného obeda spojili aj (mini)oslavu úspešne spravených štátnic mojej sestry :) Inak tiež má blog pod názvom Aďulik Sun. 

To, že sme sem išli som teda neoľutovala. Perfektné počasie, super výhľad na celý kraj, chutné jedlo, lahodný dezert a dobre urobená kávička :) Asi tak by som to zhrnula do jednej vety :P 




Samotná terasa je podľa mňa pomerné veľká. Môžete si sadnúť na slnečnú stranu, aj na stranu kde nájdete trošku chládku :) Z terasy je vidieť hádam všade. Ak len predsa nechcete sedieť na čerstvom vzduchu a vetríku môžete využiť vnútorné priestory (za sklom). Nie ste vonku, ale výhľad máte stále na dosah.  Z terasy je vidno aj Bojnický zámok, okolité dediny, samozrejme celú Prievidzu (podľa toho aký stôl zvolíte). 




Kaviareň s reštauráciou je na 8. poschodí a dostanete sa sem po schodoch aj s výťahom. Nemusíte sa sem báť isť s deťmi majú tu kútik. Celý podnik je zariadený moderne, elegantne a štýlovo. Veľmi oceňujem farebnú kombináciu žlto-čiernej. Aby táto recenzia bola objektívna a neznela ako zaplatená reklama musím skonštatovať, že na obsluhu sme museli troška čakať. No na druhej strane nebolo to nič katastrofálne :)


Z pekne zostaveného jedálneho lístka si naozaj každý vyberie niečo. Od kávičiek cez nealko, alko po jedlá až k dezertom. My sme si teda dali tiež podľa vlastnej chuti. Ako jedlo sme si zvolili šalát s kozím syrom a late machiatto s tiramisou :) 



Na šaláte s kozím syrom bolo vidieť, že je vyrobený z čerstvých surovín. Chutil výborne :) Nemám čo dodať, všetky chute k sebe pasovali. 

Tiramisu je môj obľúbený dezert :) Ochutnala som ho už mnohokrát na mnohých miestach. Takto v sklenenom poháre však prvýkrát. Musím povedať, že bol super. Dobrá konzistencia a chuť. 




Viete ako sa hovorí, že kávu vie hádam urobiť každý. No niekedy sa pritrafí aj pokaziť. Toto však nebol ten prípad. Chutná káva s príchuťou čokolády a kokosu (majú aj iné). Musím skonštatovať, že s príchuťou kokosu bola fakt lepšia :) 



Na záver by som chcela povedať, že tento článok nie je platená reklama. Strávili sme tam príjemný pracovný obed a vôbec som neplánovala článok. No nedalo mi to Vám povedať aké skvelé miesto na oddych, jedlo a kávičku máme v Prievidzi :) 

Trošku sa síce na obsluhu čaká dlhšie, ale to jedlo a výhľad podľa mňa stojí zato. Už ste tu boli? 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára