F Elixír života vo FACH Bratislava - ŽIVOT PODĽA SEBA

Elixír života vo FACH Bratislava


Tento podnik v Bratislave pôsobí už dlhšie, ale konečne som si tam našla cestu ja. Ponuku majú pestrú a okrem bista v tom istom sídle majú aj Juice shop. Tu majú tiež širokú ponuku. Za studená lisované šťavy, orechové mlieka a najmä koncentrované elixíry. A tie ma zaujali najviac teda najmä zázvorové a rakytníkové. Totiž tieto elixíry Vás okamžite nakopnú. 


Tiež tu môžete najísť čerstvé šaláty, chia pudingy alebo domáci hummus. Šťavy lisujú za studena z ovocia aj zeleniny. Nájdete tu výber ôsmych druhov a pri ich pití naozaj máte pocit, že sú plné vitamínov a antioxidantov (žiadne umeliny). No mňa aj tak najviac zaujali ich elixíry konkrétne teda zázvorový a najmä rakytníkový. Milí personál Vás obslúži pomerne rýchlo.  




Ale prečo práve rakytníkový elixír je pre mňa topka z ich ponuky. Prvom rade pretože má pohodlné balenie 30 ml, ktoré dáte aj do kabelky. Na jeden šup to dáte do seba. A je to rakytník, ktorý má všestranné využitie. To znamená, že pomáha pri chrípke aj prechladnutí, priaznivo ovplyvňuje funkciu žalúdka, sleziny, tvorbu krvi. Okrem vitamínov A, B, C, D, E, K, P obsahuje napríklad množstvo nenasýtených mastných kyselín (3, 6, 9) – linolovú, linolénovú alebo palmitovú, ktoré sú podobné lipidom ľudskej kože, vďaka čomu ich dokáže ľahko prijímať. Unikátnosť rakytníka je aj v tom, že obsahuje vzácnu omega 7 nenasýtenú mastnú kyselinu, ktorá sa v prírode vyskytuje zriedkavo. Myslím, že to je dostačujúca odpoveď, prečo rakytníkový elixír a jasne aj olej, sirup alebo marmeláda z rakytníka je obohatená o tieto významné zložky. 







Ak chcete navštíviť FACH v Bratislave tak sa zastavte na Ventúrskej ulici v Mozartovom dome v samotnom centre mesta. A samozrejme ich môžete sledovať aj cez sociálne siete a dozvedieť sa o nich viac :) 

by ViErKa  

CONVERSATION

1 Comments: