F VYSOKÉ TATRY 2020 - Tatranský dóm, Hrebienok, Štrbské pleso - ŽIVOT PODĽA SEBA

VYSOKÉ TATRY 2020 - Tatranský dóm, Hrebienok, Štrbské pleso



Ahojte priatelia! Vitajte pri novom článku. A vlastne pri prvom článku v novom roku 2020! Najprv Vám chcem zaželať do Nového roka všetko dobré, nech si splníte všetko po čom túžite ale hlavne nech ste zdraví. Všetko ostatné sa totiž dá kúpiť, požičať, opraviť, dosiahnuť či napokon zistite, že to vôbec nepotrebujete. Držím Vám palce, aby ste žili tento rok život podľa seba!

Som šťastná, že tento rok môžem začínať hneď cestovateľským článok. Povedala som si, že tento rok budem viac sledovať slovenské veci, dianie, destinácie, kultúru... Nie, že by som to doteraz nerobila ,ale chcem viac. Lebo ja som hrdá Slovenka a hrdá Európanka. A nie je to ani  z toho dôvodu, že by som nechcela ísť do zahraničia, či nemala na to prostriedky, alebo, by som sa bála. Jednoducho som dospela do takého štádia, že mi bohato stačia tie miesta, ktoré som už videla. Romantické Francúzsko, honosné Monako, krásne Švajčiarsko, uponáhlaný Londýn, cyklodestinácia Rakúsko,  Česko no hlavne vysvietená, vianočná Praha a mohla by som pokračovať ďalej a ďalej...



No tento článok o je o našich krásnych slovenských VYSOKÝCH  TATRÁCH. Je to zároveň aj prvé miesto v tomto roku kam som sa vybrala na trip. Takto krásne počas novoročného obdobia, počas dovolenky a hlavne v zime. Už dlhšie som tu v zime nebola. Na pár rokov som prerušila lyžovanie, pretože som sa vždy o tomto čase venovala škole, skúškam. Ale zistila som, že na svahu, v horách sa nemusíte len lyžovať!

Vysoké Tatry sú krásne a ponúkajú more možností. O tých letných som už písala článok, takže to tu nebudem rozpytvávať a na zimné sa pozrieme trochu bližšie. Jasné, že tento článok neobsiahne všetko čo ponúkajú Tatry ale to čo sme videli my. A myslím, že tento článok nesie príjemnú message v tom, že Tatry sa už prispôsobujú zahraničiu, turistom, návštevníkom. Sú ideálnym miestom na dobitie bateriek a v neposlednom rade je tu čerstvý vzduch.

Tento článok je viac o fotkách ,cez ktoré Vám chcem priniesť tú úžasnú atmosféru, ktorá tu vládne. Tiež som spracovala video, ktoré už pár dni nájdete na mojom Youtube. Fakt stojí zato! A myslím, že by ste to mali ísť skontrolovať.



Takže začnime na prvej destinácií HREBIENOK. Ten ponúka okrem samozrejme krásnych výhľadov do doliny či na štíty aj krásne prostredie priamo na jeho vrchole. Odtadialto máte možnosť ísť na niekoľko ďalších lokalít napr. Rainerova chata, Bilíkova chata...












Na samotnom Hrebienku nájdete mierne svahy na sankovačku alebo môžete využiť svah smerom dole a dať si parádnu jazdu. Tiež je tu reštaurácia, ktorá sa fakt posunula smerom dopredu a naozaj sa tu dobre najete, obslúžia Vás pomerne rýchlo a výber jedál je na toto miesto úplne postačujúci a dokonca je dosť veľká. No a ten výhľad z okna bol božský!







No ale čo tu pribúda rok čo rok v zime? Ľadové dielo, ktoré každý rok dostáva iný vzhľad. TATRANSKÝ DÓM 2020. Navštívili sme aj ten. Teda kvôli nemu sme sem išli a myslím, že aj to množstvo ľudí s nami. Na lanovku sme čakali ale rada sa pohýňala mimoriadne dobre.








Lanovka jazdila v hustých intervaloch a hore ste boli za 7 minút. Samozrejme si to môžete aj vyšlapať za cca 50 minút. Lanovka stojí 11 eur cesta tam aj späť. Vstup do samotného dómu už nie je za žiadny poplatok. Tento rok bol hlavný „architekt“ slovák Adam Bakoš a jeho celý medzinárodný tím. Notre dame vysekali do 225 ton ľadu a spravili fakt krásne dielo. Oplatí sa to vidieť. Vo videu vidíte viac. 










Ak chcete ísť na Hrebienok musíte prísť najskôr do Starého Smokovca. Tu sme prestúpili z auta do „ich mhdčky“ tzv. TEŽu a nechali sme sa viesť na ďalšiu destináciu Štrbské pleso. 








Vychutnali sme si krásne výhľady, počasie nám naozaj prialo. Hneď sme sa tu občerstvili obľúbeným zimným drinkom – bombardínom. A ideme omrknúť zamrznuté Štrbské pleso. Zamrznuté som ho už teda fakt dlho nevidela, zato si presne pamätám, že ako som sa tu člnkovala. To bolo úžasne, písala som o tom článok. Na Štrbskom plese je množstvo „komercie“ samé stánky, občerstvenie, suveníry, proste stále niečo pred očami. No na samotnú krásu a ten výhľad z jazera sa to nechytá. My sme ho vystihli okrem zamrznutého aj zaliate slniečkom a ten západ bol naozaj neskutočne krásny. 







Tu sa nachádza aj luxusný hotel Kempinský, ktorý je krásny svojim interiérom, výborným Spa a wellnessom aj výhľadmi. Tento raz som tu nebývala ale zastavili sme sa pozrieť s rodinou kde som kedysi raz bola ubytovaná. Na streche majú vírivku, ktorá je dosť dobrým zážitkom. 






Dúfam, že som Vás navnadila a pôjdete sa do Tatier pozrieť ja Vy. Nám sa veľmi páčilo. Hlavne treba vystihnúť takéto krásne počasie. Už teraz mám v hlave niekoľko typov kam sa pôjdem ešte pozrieť.

by ViErKa 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára