F Merry Christmas and happy ... - ŽIVOT PODĽA SEBA

Merry Christmas and happy ...


Prežívame najkrajšie sviatky v roku VIANOCE. Pomaly sa nám už chýlia ku koncu a preto som sa rozhodla ich zdokumentovať. Teda ako u mňa vyzerali Vianoce 2015, najmä však Štedrý večer :)



Vianoce sme strávili tradične po slovenský :) žiaden extrém čo sa tíka jedla, stolovania ... Úplná klasika takže zemiakový šalát, ryba (tento rok sme stavili na lososa ). Kapra nemám rada, pretože sú v ňom kosti, smrdí a je to taká "blatová" ryba. Takže losos u nás top voľba. Okrem toho oplátky s medom, trubičky so šľahačkou, čajové pečivo, sušené ovocie a bourbon whiskey na prípitok :) 






Okrem jedla, darčekov ... Vianoce sú prvom rade o tradícii a zvykov.  Vianoce sa v kresťanskom svete začali oslavovať v 4. storočí. Tento sviatok pripadol na deň zimného slnovratu. Pôvodné pohanské zvyky cirkev zmenila na kresťanský sviatok. Boli to vlastne oslavy zrodu nového života, keď sa zimná príroda začína pripravovať na jarný rozkvet. Preto sa vo vianočných želaniach často spomína bohatá úroda, plné stoly a stodoly. Oproti pohanským orgiám a magickým úkonom dala cirkev oslavám Vianoc iný zmysel. Je to radosť zo spásy, ktorú ľudstvu poslal boh vo svojom synovi, čím obdaroval všetkých ľudí. Z tejto skutočnosti sa vyvinul pekný zvyk vzájomného obdarovávania sa. K súčasným Vianociam patrí niekoľko neodmysliteľných vianočných symbolov. Jedným je aj vianočný stromček. Prvá písomná zmienka o zdobenom vianočnom stromčeku pochádza z Alsaska z roku 1507. 



 Tohto roční stromček sme ladili do mojej obľúbenej farby - fialová. Darčeky pod stromčekom sa postupne objavovali a po štedrovečernej večeri sme si darčeky rozbalili. U nás to funguje tak, že si počas roka kupujeme veci a na Štedrý deň pod stromčekom nájdeme len "menšie"drobnosti. To čo bežne používame alebo to po čom veľmi veľmi túžime :) A tak to bolo aj v dnešný deň :)




Pred večerou nemohlo chýbať selfičko s mojou sestrou aduliksun :) a aj so stromčekom samozrejme ... Na stole sme mali perníkový vianočný stromček, ktorý dotvoril atmosféru Vianoc :)
Nafotila som Vám pár darčekov, ktoré som si pod stromčekom našla :) 


Viete keď nedostanete takúto veľkú tašku počas detstva tak Ježiško Vám to na "starosť" vynahradí. 


Milujem čierno-zlatú kombináciu a mám viacero vecičiek v takejto kombinácii :) ale hodiny oceňujem super :)))))))) Hodinky sú objednané zo stránky ebay.com


Štandartná kozmetika nesmie chýbať v mojom vianočnom balíčku :) Je to všetko čo používam a hlavne takto po Vianociach budem mať zásobu na dlhšie obdobie pokoj :)


 Na fotke je Chemistry Lab. Ježiško mi ho objednal z internetu a bolo to top pre tieto Vianoce :) strašne má to potešilo. Ako magistru prírodných vied aj 2x :)


Ja som typický predstaviteľ nositeľa čiapiek :) Prosto mi je stále zima na hlavu :)))) a mám ich viacero a táto ma samozrejme potešila. Dokonca musím povedať, že nápis je mnohokrát pravdivý :)


Počas Vianoc sme u nás mali aj starkú a podľa mňa presne to sú Vianoce aké majú byť :) Stretnutie rodiny je najviac a ľudí si treba vážiť :) Naposledy pridávam foto môjho vianočného oblečenia decentné čierno-biele šaty :) 


Dúfam, že sa Vám článok páčil a ja sa už teším na ten ďalší ... 

by ViErka16

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Super fotky ! Tiež sme mali tento rok lososa, predsa len nebudeme riskovať, že zjeme nejaké tie kosti :D Mala si krásne šaty :) Prajem pekný zvyšok sviatkov a veselý Nový rok ! :)

    Sár z worldstyleandme.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :) aj tebe prajem pekné sviatky a úspešný štart do Nového roka :)

      Odstrániť