F Káva v židovskej synagóge v meste #trnava žiadny problém - ŽIVOT PODĽA SEBA

Káva v židovskej synagóge v meste #trnava žiadny problém


Tento rok sme začali výlety o trochu skôr ako iné roky. Chodím síce na výlety priebežne počas roka, tak ako väčšina ľudí, no predsa obdobie leta je na výlety bohatšie. Keďže tento rok to teplo prišlo nejako skôr, tak sme sa prispôsobili. Zase nemusela som sa dlho prehovárať. Veď taký výlet nikdy nie je zlý :) Trnavu som navštívila niekoľkokrát, celkom dobre sa tam už aj vyznám. Teraz sme si dali menšiu tour de centrum mesta. Pozreli sme pamiatky, kostoly (ktorých tu majú požehnane) a navštívili židovskú synagógu, v ktorej sme si dali super kávu a tak ukončili náš geniálny výlet. Veď čítajte ďalej. 




Náš prvý tohtoročný výlet bol teda v Trnave. Vyhli sme sa City aréne a vychutnali si centrum a historické pamiatky. Začínali sme pri tejto zmenšenine Trnavy. Bolo super nájsť sa a určiť si presný smer jazdy :) 

Ďalšia nazvime to "atrakcia" je samotný nápis #trnava Takéto veci v mestách mám rada. Tento nápis tu bol aj minulý rok a zjavne mal úspech. Nemusí mať iba Hollywood svoj nápis :))) Spojenie moderných prvkov s kusom histórie má niečo do seba.


Tak sme sa vydali na cestu krížom mesta, pozreli sme si pamiatky, dominanty, kostoly, krásne tiché staré mestské uličky... 

Trnava je bohatá na kostoly a nie darmo sa jej hovorí malý Rím :) Trnava je bohatá aj na niekoľko dobrých reštaurácií, kaviarní - hneď v centre. Tento rok sme zakotvili do jednej konkrétnej. Synagóga café - bola naša cieľová stanica. 









Po krásnej prechádzke mestom sme našli samotnú synagógu. Nenápadná stavba v uličke v blízkosti námestia sv. Mikuláša ukrýva v sebe nie len kus histórie, ale tiež netradičnú kaviareň.

V kaviarni sa nachádza množstvo historických skvostov. V zahraničí by boli na niečo také určite hrdí. Kaviareň sa priamo nachádza v priestoroch bývalej židovskej synagógy. Krásne kresby a maľby na stenách, knihy a celý interiér dotvorený do úžasnej atmosféry. 

Ponúkajú tu vynikajúce kávičky, chutné koláčiky, nápoje a rôzne limonády. Celý priestor je neskutočný, moderne zariadené presklenné separe po bokoch je super dotvorením. 
Cez leto sa dá využiť terasa. 





















Ja som bola veľmi spokojná s kaviarňou, jej personálom, službami, ponukou v tejto kaviarni. Koláčik bol super (nebol ani moc sladký), káva chutná a limonáda prijemne osviežujúca. 

Výlet v Trnave jednoducho stál za to :) Ak budete mať cestu okolo, tak návšteva synagógy stojí za to. 

Dúfam, že sa Vám páčil článok. 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára