F ŠÚTOVO 2v1 - ŽIVOT PODĽA SEBA

ŠÚTOVO 2v1


Počas leta sa treba schladiť! To vie hádam každý :) Ja síce obľubujem bazény, upravené trávniky a nové rezorty so všetkým vybavením, no toto leto som si povedala, že treba niečo nového. Proste nejaká zmena :) A tak sme navštívili prírodné kúpalisko, ak sa to tak dá nazvať - starý kameňolom, ktorý zaliala podzemná voda v krásnom prostredí malej obce Šútovo. Tá je známa hlavne kvôli svojmu krásnemu Šutovskému vodopádu. 
Obec sa nachádza v okrese Martin, medzi mestami Martin a Ružomberok. Samotné jazero sa nachádza medzi Šutovom a Riekou. Vedľa hlavnej cesty po vedľa ktorej tečie rieka Váh. Podrobne sa to všetko dá dohľadať. 

Kameňolom je krásny. Na prvý pohľad vie parádne očariť. Voda je osviežujúca, príjemne studená. Pláž je kamenistá (logický), vstup do jazera je rýchly a skoro hneď ste po pás vo vode. My sme tam boli v nedeľu a bolo tam pomerne plno ale zmestili sme sa :) 

Samotný vodopád je trošku inde, priamo v obci. Dostanete sa k nemu rýchlo, cesta je označená šípkami. Parkovisko stojí 2,50 eur na celý deň. Pri ňom je minibufetík, ktorý vie potešiť najmä po tej túre :) Túra je nenáročná, zo začiatku asfaltka, potom kamenistý terén - stále smerom hore. Stúpanie primerané, cesta stále lesom, cca v polke je malá chata na občerstvenie. Po celej túre hore je náučný chodník, dobrý/zaujímavý najmä pre deti. Cesta hore je cca 4 km a niekto to za Vás musí zísť aj dole :))) Vodopád je krásny, pod ním malé jazierko. Voda padá z 38 m výšky, takže je sa načo pozerať! 
Stručne som to opísala, ale myslím, že fotky povedia viac :) Tak nech sa páči :) 




















Ak ste sem zavítate, tak celá túra aj okúpanie sa v kameňolome v jeden deň je krásnym výletom. My sme to zvládli, počas celého dňa sme sa nikde neponáhľali a v pohodičke sme to dali :) Odmena nás neminula :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára