F Bola som v strede Európy - ŽIVOT PODĽA SEBA

Bola som v strede Európy

 

Tento rok nám do života priniesol mnoho nového, iného, nepredvídateľného ... Pre mňa bol rozhodne iný ako tie predošlé roky. Naučil ma zároveň množstvo nových veci a hlavne sa pozerať na veci inak. Z viacerých uhľov pohľadu. Jedno čo nám asi všetkým dal, je pocit oklieštenosti. A takého... nechcem povedať, že obmedzovania. Tak sme mnohí preto museli meniť naše plány, dovolenky, ciele. Ja som si už pred časom povedala, že budem spoznávať krásy Slovenska, lebo toto je neprebádaný kút ešte stále.

 


A keďže sme nemohli  (nechceli) ísť  mimo a cestovať. Tak sme sa predsa len dostali a to rovno do stredu Európy. Možno ste už o ňom počuli. A možno to bude pre Vás novinka. Nenápadný kostol uprostred ničoho pri obci Kremnické bane je symbolom geografického stredu Európy.

Krásny biely kostol, rehoľa a priľahlý cintorín tvoria malý areál vedľa, ktorého sa nachádza pamätný kameň s tabuľou. Najväčšie zhromaždenie, ktoré sa tu uskutočňuje je ku Dňu ústavy. Ak vyjdete na blízky kopec naskytnú sa Vám krásne výhľady na Turček, z ktorého ma aj náš región Hornej Nitry pitnú vodu. 

Parkovanie je tu bezplatné a autom je táto lokalita bez problémov prístupná. Krásna príroda, božské ticho a pokoj sú odmenou. Slovensko je fakt krásne.  Pozrite si fotky a objavte tento kus Slovenska. 





Možno som Vám aj dala jeden tip na výlet! Toto miesto môžete navštíviť celoročne a je nádherne pokojné asi neustále.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára