F 1 skvelý tip ako vidieť sochu Ježiša. Bez cestovania stovky kilometrov? Rio de Janeiro na Slovensku?! - ŽIVOT PODĽA SEBA

1 skvelý tip ako vidieť sochu Ježiša. Bez cestovania stovky kilometrov? Rio de Janeiro na Slovensku?!




Položme si jednu filozofickú otázku: Existuje Rio de Janeiro na Slovensku? Kto ma sleduje na Instagrame odpoveď už pozná. Áno, existuje. Je síce mále a trochu iné. No zároveň nie je vzdialené stovky kilometrov a môže ho vidieť každý a to vďaka svojej bezbariérovosti. Tak poďme teda tam :) 




Na úvod treba povedať, že sa jedná o kresťanské miesto, možno časom aj pútnické miesto. Ale to je celkom normálne veď tu stojí tretia najväčšia socha Ježiša Krista. Čítate správne TRETIA najväčšia po Rio de Janeiro a Lisabone, je práve táto socha Ježiša TRETIA najväčšia na svete. 


KDE SA NACHÁDZA RIO DE KLIN  A AKO SA SEM DOSTAŤ?


Tak ako už prezrádza názov toto miesto sa volá RIO DE KLIN. A možno už tušíte kde sa nachádza :) Socha je postavená na vrchole Grapa, nad obcou Klin cca 2km, oblasť Oravy. Keď prichádzate do tejto obce samotnú sochu nevidno, avšak navigačné tabule Vás zavedú presne na miesto, sú výrazne farebné takže sú neprehliadnuteľné. 

Keď prejdete úzkymi uličkami a dostanete sa pod kopec, vynorí sa Vám parkovisko a malý pojazdný bufet. Ďalej už môžete ísť peši alebo aj autom, vybodovali aj betónovú cestu. A tou sa dostanete priamo pri samotnú sochu. Toto si myslím, že využívajú najmä ľudia, ktorí to potrebujú. Keďže väčšina sme išli mierne strmím kopcom peší hore. Pred vstupom do objektu je 7 krížov, ktoré predstavujú bolesti v kontexte s kresťanskou tradíciou.  


ČO VŠETKO TU UVIDÍTE? URČITE VIAC AKO LEN SAMOTNÚ SOCHU!



Pri vstupe do objektu je schránka a vstupné je symbolické 1 euro. Nachádza sa tu menšia kaplnka, kde si priamo môžete kúpiť magnetky z tohto miesta. Celý objekt je lemovaný sochami, obrazmi svätých. A krásnymi kvetmi. Je tu aj socha pápeža a krížová cesta v podobe nápisných tabuliek. V zadnej časti sa nachádza oddychový altánok, náučné tabule o tomto mieste a samozrejme krásny výhľad na celý kraj. 

Výhľad je priam neskutočný, krásny. Prosto celá Orava na dlani. Vidieť lúky, lesy, obrábané polia, Oravskú priehradu aj okolité hory. Samotnú sochu vyrobil miestny sochár. Jej váha aj s podstavcom je 23 tón a rozpätie rúk je 7m. Je to najvyššia socha Ježiša na Slovensku a má necelých 10m, keď stojíte pod ňou zdá sa Vám aj o mnoho viac :) Určite tu má čo robiť aj neveriaci človek, pretože je to super atrakcia na Slovensku. 

Na pamiatku tu môžete nechať svoj autogram a odkaz v pamätnej knihe. A ak si chcete urobiť pekné zábery fotiek, tak sem príďte keď bude jasno, že vraj dovidíte až ... no hrozne ďaleko. A hlavne vystihnite dobu, keď tu je málo ľudí. My sme si mysleli, že ideme vhodne, no zjavne si to povedalo viac ľudí. Pretože nás tu bolo pomerné dosť na tak skorú hodinu. 














A opäť sa mi potvrdilo, že na Slovensku máme všetko. Minimálne množstvo krásnych miest, ktoré stoja za to vidieť. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára