F 1 skvelý tip na oddych v Demänovskej doline a turistiku v Nízkych Tatrách - ŽIVOT PODĽA SEBA

1 skvelý tip na oddych v Demänovskej doline a turistiku v Nízkych Tatrách

 


Demänovská dolina, Nízke Tatry, Jasná toto sú lokality, ktoré asi nemusím predstavovať. Sú to totiž krásne slovenské lokality v zime aj v lete. Turistika alebo lyžovačka sú tu výborne. Ale teraz by som chcela povedať niečo o novom, krásnom a štýlovom rezorte v srdci Demänovskej doliny. Tri vody chalets je miesto kde sme trávili naše jesenné prázdniny. A urobili sme maximálne dobre. 





PREČO PRÁVE TENTO REZORT?


Veľmi jednoduchá odpoveď: je nový, neokukaný. Leží v Demänovskej doline, kde je krásne prostredie naokolo. Nie je to tá typická komercia tejto lokality. No a je to štýlovo moderne zariadený rezort. Krásne jednoducho a funkčne zariadený interiér. Moderný dizajn, super skombinovaný interiér, dobre využitá každá časť. Pekne zariadené izby, ktoré sú trošku menšie, ale na komforte to neubralo. Kuchyňa vybavená v štandarde, káva výborná. Kuchyňa má veľký jedálenský stôl, príjemné gaučové sedenie a štýlový stolík, ktorý je zasadený do prostredia.

Okná na každú stranu sú super, máte dokonalý prehľad čo sa deje v okolí. Jedinou nevýhodou bolo chýbajúce zrkadlo pri odchode z chatky. Viete také to posledné pozretie sa či vyzeráš dobré. A vešiak na bundu. Toto sa ale veľmi rýchlo určite dá vyriešiť. Musím povedať, že terasa pred chatkou bola skvelá a keď sa spojila so slnečnými lúčmi bola to jedna báseň. Parkovacie miesto pred ňou bola veľká výhoda.

Ak by sme sa pozreli do okolia, všetko je blízko. Lanovka na Chopok, turistika na Ďumbier, prechádzka okolo Vrbického plesa alebo smer na Liptov. Jedinou nevýhodou je asi to, že musíte mať auto. No na druhej strane, krásne zariadený (a to bol ešte v procese tvorby) exteriér. Štýlové chatky vyzerajú dobre aj na vonok. Aj by som povedala, že sú priam fotogenické. 








AKO SI UŽIŤ OKOLIE TOHTO REZORTU?


Za mňa je to jednoznačne lanovka na Chopok. Ísť proste hore ku oblakom, pozrieť krásne výhľady na Tatry, vrchy a vlastne celé Slovensko. Lanovka smerom hore aj dolu stojí 22 euro na osobu, čo nie je až tak veľa. Je zložená z 3 častí. Najskôr je to klasická sedačková lanovka, ktorá ide extrémne pomaly. Potom musíte prestúpiť na pozemnú lanovku – lienka. Čo je malá kabínka, kde musíte stáť a pomerne rýchlo sa vyveziete cez koruny stromov smerom hore. Tu si môžete trošku oddýchnuť, napr. si dať malé občerstvenie alebo vychutnať si výhľady či odfotiť sa v srdci I love Jasná. Smerom hore už vedie pohodlná kabínková lanovka a tá vám už ponúka naozaj nádherné výhľady na všetky smery.

Samotný vrch Chopku je proste jedna báseň. Ak trafíte pekné počasie, tak ako my. Tak ani neviete, že na ktorú stranu sa máte dívať, pretože všetko je krásne. Krásne počasie je výhra. Nachádza sa tu aj reštaurácia či stánok so suvenírmi. Na moje prekvapenie tu bolo dosť ľudí a musím povedať, že veľa rodín s deťmi.

Určite je množstvo iných miest, ktoré sú skvelé a treba ich vidieť. Musím povedať, že aj samotná Demänovská dolina ponúka množstvo miest na prechádzku, cvičenie či miesta na skvelé jedlo...





















Toto miesto je čarovné. Určite sa sem vrátim. Jasná je mimoriadne obľúbené miesto, v ktorom viete robiť množstvo aktivít a skvelo si viete oddýchnuť. A keď bývate v takomto krásnom, modernom, štýlovom rezorte ani nechcete odísť domov. 

by ViErKa 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára