F Vysoké Tatry sú skvelý nápad v zime aj v lete! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Vysoké Tatry sú skvelý nápad v zime aj v lete!

 

Vysoké Tatry sú skvelá voľba v zime aj v lete. Toto nie je nič nové. A ani nejaké prevratné tvrdenie. Na mojom blogu je už veľa článkov zameraných k tomuto slovenskému regiónu. Dnes ale chcem poukázať na niečo netradičné a mimoriadne krásne. 

Tatranský dóm je umenie ľadu na samotnom Hrebienku. Každoročne sa vytvára nový objekt vždy na rôznu tému. Tento rok to bolo opäť niečo krásne. Na Hrebienok vedie turistická cesta, ale aj samotná pozemná lanovka. 

Lanovka je rýchla a naozaj za pár minút ste na samotnom vrchu. Príjemne a ozaj zážitkové je to pre deti. Hrebienok je skvelá lokalita všeobecne. Príjemná rozsiahla časť s reštauráciou vonku aj vo vnútri. Z tejto časti môžete pokračovať na rôzne chaty, turistické cesty... Alebo sa len tak kochať krásnym výhľadom všade na vôkol. 

V bočnej časti sa vždy v zime rozprestiera Tatranský dóm. Krásna masa, niekoľko tón ľadu, vytesaná výtvarníkmi, umelcami. Tento rok to bolo fakt krásne. Veď pozrite tie zábery. 

Ďalšia krásna lokalita, ktorá najmä ponúka ticho a pohodičku je lokalita pod Gerľachom. V časti Tatranská polianka to nie je také živé ako inde v Tatrách. No zato je to asi skvelé na turistiku - smer Sliezsky dom. Hneď pri zástavke na tatranskú elektrifikovanú železnicu sa nachádza galéria Poliankovo, kde majú výbornú kávu a koláčik, ale tiež pre deti krásnu galériu, ktorá sa oplatí pozrieť. 



















Tatry sú krásne. Hlavne keď vám vyjde počasie :) Ja sa sem veľmi rada vraciam. A vy máte radi tento región? Čo tu radi navštevujete? 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára