F Zašla sláva zámku KUNERAD - ŽIVOT PODĽA SEBA

Zašla sláva zámku KUNERAD


Už veľmi dávno som chcela navštíviť toto miesto a konečne sa mi to podarilo. Mrzí ma len jedna vec, že som nestihla zámok Kunerad ešte pred jeho vyhorením.  A tak si jeho krásu môžem domýšľať len v mysli podľa slov mojej mamy, ktorá ho zažila :) 
Kuneradský zámok je bývalý lovecký zámok vo Svitačovej doline v katastrálnom území obce Kunerad vo výške cca 600 m n. m. Zámok aj s areálom je národnou kultúrnou pamiatkou.


V roku 1996 prešiel zámok spolu s kúpeľmi v Rajeckých Tepliciach do súkromného vlastníctva. Bohužiaľ počas rekonštrukcie v roku 2010 zasiahol veľký požiar strechu zámku. A od vtedy sa pomaly stáva z neho ruina. 
Ja som navštívila túto oblasť na konci februára a musím povedať, že okolie zámku je pekné. Krásna prechádzka pre načerpanie síl. 



Pokým som nafotila tieto fotky bola som doslova unesená zvukom tečúcej vody. Rozbúrená rieka resp. potok bol naozaj silný a ten zvuk ako keby z reprákov :)))


Pri tomto zámku sa nachádza pamätník na časť histórie Slovenka. Takto sa môžete preniesť do obdobia slávy tejto pamiatky ... Každopádne prechádza úžasná. Silný súzvuk s prírodou a dokonca tu nájdete aj pokoj od ľudí. 
A v lete môže mať toto miesto tiež svoje čaro :)

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára