F VŠETKO ALEBO NIČ! Prečo som na tento film išla 2x?! - ŽIVOT PODĽA SEBA

VŠETKO ALEBO NIČ! Prečo som na tento film išla 2x?!


No neviem ako ani začať :) Najprv som si myslela, že tento film bude "ťažká slovenská klasika"! Kamošky chceli isť do kina tak reku poďme :) Chcela som isť do kina už aj ja veď dlho som nebola a veľmi rada podporím radšej slovenské filmy ako niečo zahraničné.  Pravda je, že som chcela isť tuto "evitovku" pozrieť :) 

Toto nebude klasická recenzia.  Ja nie som žiaden kritik a ani nemienim hodnotiť niekoho prácu. Jedno však môžem povedať, že tento film je fakt supeeeeeeeeeeeer. Fantastický herci - Táňa Pauhofová bola brutálna...  Túto herečku milujem! Je totiž neskutočná :) Krásna, milá, príjemná a má podľa mňa perfektný herecký prejav. 


V celom filme sú nenormálne dobre vystihnuté scény. Presne ako život :) Veľmi sa mi páči, že v celom filme ukazujú vzťah kamošiek, ktorý vydrží všetko. Veľmi pekne ukazujú vtipné scénky a nemôžem povedať, že sa nezasmejete.  V niektorých momentoch sa neviete prestať smiať :))) Inokedy zase nedokážete pochopiť konanie jednotlivej postavy. 

Hlavná postava túži po láske, ktorú hľadá.  Dospelá a zrela žena s jedným dieťaťom hľadá lásku a otca pre dieťa.  Ale ako každá žena neodolá šarmu a neskutočnej charizme mužského ega. Vo filme uvidíte aj pár sexuálnych scén, ktoré film okorenili. Ale tiež srandu, vtipky, momenty zaľúbenia, skutočnú životnú realitu a tiež škodoradosť, pochybné praktiky biznisu... No na konci "vyhrá zdravý rozum" a hlavná ženská postava si predsa len vyberie do života muža - starostlivého, ktorý jej dokáže byť oporou a vie ju pochopiť.  

Tento film je úplne tradičná oddychovka! Sadneš do kina, kúpiš pukance a pozeráš.  Proste totálny chill. Áno nie je to intenlektuálny film ani nič z tohoto žánru.  Proste klasika na oddych.  A k tomu má krásnu titulnú skladbu v troch jazykoch. Za mňa môžem povedať, že v českej verzii od Ewy Farnej sa mimoriadne podarila. 

Každopádne tento film len môžem ODPORUČIŤ :) A prečo som naň išla 2x??? V práci sme išli z babami do kina a oni chceli isť veľmi na tento film.  A tak sa stalo, že som film videla druhýkrát. Teraz mi už sexuálne scény vôbec nepripadali ako dlhé alebo že by to bolo len o nich :) Práve naopak. Film sa mi aj po druhýkrát páčil :) Knihu som síce nečítala ale kolegyne, ktoré ju majú preštudované povedali, že tam bolo dosť záberov podľa knihy.  

Každý má ale iné merítko na veci. Podľa mňa by sme však nemali všetko slovenské hneď odsúdiť. Mohli by sme sa trochu viac zamerať na obsah a hlavne kritický to zhodnotiť a hlavne objektívne! 

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára