F The emoji movie - ŽIVOT PODĽA SEBA

The emoji movie


Každý používa svoj smartfón denno-denne. No zamysleli ste sa nad otázkou kto v ňom žije? Žije v ňom niekto? Dá sa vôbec vo smartfóne žiť?! Tento film nás (hlavne deti) chce predsa len presvedčiť, že smartfóny majú svoj tajný svet. Tak teda VITAJTE V TAJNOM SVETE SMARTFÓNU :) 


Tento film má množstvo negatívnych recenzii. No je to pravda, že ide o klasický jednoducho spracovaný animák. No na druhej strane si musíme uvedomiť, že je to film v prvom rade pre deti. A tie vo veľkom zaujme krásna grafika, veľa farieb, široká paleta smajlíkov, ktoré oni už poznajú z bežného života. 

Tento film Vám ukáže ako si smajlíci žijú v našich mobiloch. Film je plný farieb, viacerých moderných slov, úsmevných príhod troch smajlíkov putujúcich po mobile v snahe dostať sa z vymyslenej krajiny Textopolis do akejsi "opravovne" smajlikov. Celý dej filmu je jednoduchý, rozvíja sa len jeden typ problému.  

Ak sa na tento film pozrieme z inej strany. Dej je založený na tom, že najskôr cudzí smajlíci sa spoznajú a putujú celým mobilom za jediným cieľom. Aby sa prekódovali a stali sa normálnymi smajlíkmi. Jednoducho, aby fungovali podľa normy a zapadli do vytvoreného sveta. V celom deji filmu ide o to, že na konci putovania hrdinovia spoznajú silu priateľstva. Na pozadí filmu sa divákovi ponúkajú morálne posolstvá ako napr.: radšej mať dobrého kamoša ako slávu, priateľstvo je hodnota, byť sám sebou, vedieť sa správne rozhodnúť - podľa seba a toho čo ťa robí šťastným atď..


Celý film je miestami prerušovaný modernou hudbou a tak si v kine niektorí menej hanbliví aj do rytmu zatancovali. Celý film nie je ponorený len do sveta mobilu a prelína sa aj s realitou. Aj keď dej nie je taký hutný, stále sa tu niečo deje a to sa deťom bude páčiť. 

Nie je to typ filmu, ktorý by ste chceli vidieť niekoľkokrát. Ani netreba brať všetky tie negatívne recenzie až tak vážne. Vždy sú ľudia na dvoch stranách - niekto za a niekto proti. Každopádne ja neľutujem, že som bola na tomto animáku. Miestami som sa nudila, ale boli aj vtipné a pekné spracované momenty. Podľa mňa, deťom sa bude páčiť a dospelí pri ňom vydržia. Vôbec to nie je také zlé. 

by ViErKa

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Verím, že to môže byť aspoň obstojné ako píšeš ... ale mňa dokonale odradil už len samotný námet tohto kinematografického skvostu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite nepatrí medzi trháky... jeho pozretie sa dá prežiť. Nepridá to na mozgovej kapacite no ani z nej neuberie :) Tie deti, ktoré tam boli so mnou boli nadšené :) Inak čisto priemerný animák.

    OdpovedaťOdstrániť