F Z lesa čerpám energiu?! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Z lesa čerpám energiu?!


Dlho som nevedela kde mám čerpať energiu. Teda vedela a chodila som do hôr, na chatu, dovolenku a zažívala tú bezstarostnú pohodu a pokoj. Ale vždy to bolo len na chvíľku. Potrebovala som dobyť baterky išla som :)  A do koliečka. Avšak, nastala zmena.

Začala som aktívne chodiť na nording walking o tom som už písala článok. Okrem toho sa rada prejdem, či prebehnem horou a samozrejme tu rada tvorím aj skvelé zábery. Fotografovanie ma vždy bavilo. Toto je presne to miesto, kde môžem svoju záľubu realizovať.  Potom čo som sa presťahovala z rušného veľkomesta som zistila, že za domom mám oázu pokoja, pohody a bezodnú studňu pre čerpanie energie.




Keďže som učiteľka chémie a environmentálnej výchovy mám rada prírodu. A les beriem ako spoločenstvo organizmov žijúcich v lesnej pôde - stromy, byliny, huby. živočíchy, mikroorganizmy v o vzájomných vzťahoch. A nerada toto prostredie ruším. Jeden prírodovedec raz povedal, že les je obývačka pre medveďa a mali by sme tak aj správať a uvedomovať si, že v tomto prostredí sme len na návšteve. A ja môžem povedať, že sa podľa toho aj riadim. Rešpektujem všetkých obyvateľov a ja sa len chodím prizerať a čerpať energiu. 


Jasne, že prostredie Tatier či iných národných parkov je úplne iná kategória. To je zasľúbená zem. Ale treba si uvedomiť, že na Slovensku máme takúto nádheru na každom rohu. Takže vstúpiť do takéhoto raja môžete kdekoľvek. Teda ak si ju nedáme vyklčovať. Ja som zástancom starostlivosti o les. To znamená, že sa oň treba starať a pravidelne, cieľavedome a plánovite obnovovať. Nemám nič proti výrubom stromov pokiaľ sa nevytvárajú doslova "plešiny" v našich horách. 


Jasne, že človek nemôže byť v lese stále. A preto ani mne sa nepodarí každý deň takto krásne začať ránko :) O to viac ma teší, že sa mi to podarilo a vôbec to nebolo plánované. Tie veci sú niekedy najlepšie (viackrát sa mi to už potvrdilo). Ale toto bol špeciálny deň. Krásne začatí nie len deň ale dokonca týždeň.  Dúfam, že budem mať viac takých pondelkov :))) Brali by ste takýto rozbeh týždňa?



Zima priznám sa nie je práve z mojich TOP období roka. No má svoje čaro. Dám síce prednosť radšej teplu a mojej obľúbenej časti roka - od mája do augusta, no zimu aj tak nejako na tom Slovensku musím prežiť. Niekto odíde do tepla za hranice ja si vychutnám zimu. Viac ju síce trávim v dome, v práci, či pri krbe alebo kdesi na chate v horách, no v poslednom čase sa to ako si pozmenilo. 

Žeby sa to začína pomaly otáčať a nakláňať smerom k prírode. Jasne, že predtým som chodila tiež na takéto prechádzky, no odkedy som pochopila, že tu môžem čerpať energiu a silu z prítomneho okamihu a dokonca to môžem skĺbiť aj so svojou vášňou - fotenie. Začalo to viac výhod.  

A keďže to trvanie zimy od zimného slnovratu k jarnej rovnodennosti musíme aj tak nejako tráviť tak prečo si s toho neurobiť radosť. Áno som ten typ človeka čo si vie zo všetkého urobiť radosť, srandu, smiech či zábavu. 



Určite ste počuli o tej prevratnej metóde, ktorá Vám pomôže liečiť Vaše bolesti. Sú o tom všade články a videa. Neviem ja tých ľudí neodsudzujem, no mne objímanie stromov rozhodne nehrozí. 

Mnoho rastlín a stromov má v sebe magnetizmus, ktorý Vás môže zbaviť bolesti, starostí či negatívnej energie no ja som viacej predsa len realista a nie taký liberalista. Takže objímanie stromov nechám radšej iným expertom :) Ja mám rada prírodu a už iba pohľad na ňu je balzamom na dušu či spásou pre oči! 

Príroda je veľmi mocná čarodejka a veľmi krásne skvosty vie vytvoriť a v kombinácií so zimou je to častokrát neodolateľná krása a to ani nemusíte byť v národnom parku :) Pre lepšiu predstavivosť stačí pár záberov. 








A keď v prírode stihnete východ či západ slnka je to senzačné. Okrem nádherných záberov vo foťáku budete mať aj dobre prečistenú hlavu a pľúca. Ten čerstvý vzduch robí divy. Dúfam, že sa Vám zábery páčili. A ja dúfam, že sa mi podarí vybehnúť takto načerpať energiu po viaceré pondelky :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára