F Kávovo-kokosový peeling: Ako si ho vyrobiť doma - ŽIVOT PODĽA SEBA

Kávovo-kokosový peeling: Ako si ho vyrobiť doma


Aj Vy máte radi kávu vo všetkých podobách? Ja ju milujem. Najmä ráno - je to pre mňa života budič a poobedná kávička nemôže chýbať :) Som proste kávičkarka :))) Mám rada rôzne druhy tohto nápoja. No asi najviac mám v obľube klasickú zalievanú kávu. A tak som raz rozmýšľala, že koľko odpadu ročne vyprodukujem len z tejto "pochúťky". A potom som dostala k článku o tom ako žiť bez odpadu a ako využiť aj odpad po káve. 


Zalievaná káva vzniká v podstate filtráciou s následným usadzovaním. Filtrácia je chemická oddeľovacia metóda tuhých nerozpustných zložiek od kvapaliny. Teda odpad (to čo zostane na spodku šiaľky) je filtračný zvyšok a samotná káva je filtrát. 

Ak teda aj vy pijete takúto kávu, tak zrejme ročne vyhodíte niekoľko kilogramov tejto kávovej usadeniny. A práve tu som si položila otázku prečo to nevyužiť. Život bez odpadu je mimoriadne náročný. A tak som sa rozhodla ho postupne a pomaly aplikovať do svojho života. Látková taška do obchodu, nepoužívanie toľko igelitov je už u mňa pomaly samozrejmosťou. A preto som si povedala: Poď to posunúť ďalej. 

A tak vznikol nápad využiť kávový odpad :) Po zalievanej káve som si nechala vychladnúť "odpad" a odstránila zvyšky kvapaliny. Ako nádobu som použila sklenený pohár. Sklo sa dokáže rozložiť omnoho rýchlejšie ako plast. Do skleneného pohára som si dala zvyšok po káve a pridala som kokosový olej. V pomere 1:1, koľko lyžičiek kávy toľko lyžičiek kokosového oleja. Potom poriadne premiešať. Môžete pridať aj iné zložky, ktoré máte radi. 




Nechajte to chvíľku odstať. Zmes zhustne a následne je to hotovo! Môžete to hneď používať. Uchovávajte to v suchšej miestnosti a ja som zvolila takéto balenie :) 

V čom je tento peeling iný? Dokážete si ho vyrobiť doma, je dostatočne jemný a dokáže perfektne zbrúsiť pokožku a tiež je to v podstatne lacný kozmetický výrobok. 
Okrem toho nemôžem zabudnúť nato prečo som si ho vlastne vyrobila. Káva obsahuje kofeín. A práve ten pomáha spevniť pokožku, znížiť tvorbu vrások a celulitídy. Antioxidanty v kofeíne chránia pokožku pred UV žiarením, stimulujú rast vlasov, zvyšujú krvný obeh. 




Peeling aplikujte po malých dávkach na menšie plochy prstami a krúživým pohybom. Najlepšie po teplej sprche, večer pre najlepšie odstránenie nečistou. Vmasírujte aspoň jednu minútu a potom nechajte chvíľku pôsobiť a je to! Stačí umyť vodou, prípadne môžete použiť mydlo. 

Potom ako som to vyskúšala ja môžem povedať, že som mala po aplikácii jemnú hebkú pokožku. Bola dostatočne prekrvená a cítila som sa ako znovu zrodená :) 


Máte s tým už skúsenosti? Dúfam, že sa Vám môj typ na peeling páčil. 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára