F Grilovanie neposlušných býkov na námestí - ŽIVOT PODĽA SEBA

Grilovanie neposlušných býkov na námestí


Opäť ďalší skvelý víkend v Bojniciach. Tentokrát sa tu konala aj milá akcia - 905. výročie prvej písomnej zmienky o Bojniciach. Pri tejto príležitosti sa na námestí pri kultúrnom programe griloval aj tento neposlušný býk :) 

Trnavský dvor ako firmu, ktorá Vám grilovačku býka zabezpečí poznám už nejakú dobu. Stretla som ich niekoľkokrát po Slovensku na rôznych verejných akciách. Tentokrát zavítali aj do Bojnic a opäť nesklamali. Býk bol geniálny :)



Tí, ktorí ma poznáte viete, že ja milujem mäso, ale samozrejme s mierou (ako všetko). Podľa môjho názoru je skvelé, že takéto akcie sa čoraz viac konajú v uliciach našich miest. Toto rozhodne nebola akcia pre vegetariánov. Okrem grilovaného býka bol aj hovädzí guláš, či iné pochutiny. 

V kultúrnom programe vystúpili viacerí. Každý si našiel svoje, napr. pre deti divadielko, pre starších hudobná skupina a na záver pre mladých skupina Kapellka a šermiarska skupina Bella Torres, ktorá predviedla fakt dobré vystúpenie - bitka rytierov, obrana kráľovnej dvornými dámami, či streľba z rôznych dobových zbraní. 


Počas tohto leta sa celými Bojnicami nesie aj výstava priamo v uličke cez námestie od Mrg. art. Mareka Rybona. Vyberám vo fotkách len tie, ktoré ma najviac zaujali :)
Dotknúť sa takého zlata :))) 







Na zámku počas júna boli pre deti rozprávky. A tie si prišli na svoje. Všetko sa točilo okolo nich. 




Kapusta sa u nás robí inak ako bola táto, ale treba vyskúšať. Feferónky milujem a vlastne všetko štipľavé, niekde som čítala, že je to zdravé. Neviem či to je pravda, ale verím tomu. Býk bol geniálny, úžasný, fantastický, no hlavne mäkký a chutný. Mňam! 






A po tak dobrom býkovi sme si mohli pochutnať na pive z remeselného pivovaru. Ich pivo malo zvláštnu chuť. Bolo jednoducho iné. Za mňa bolo dobré, na pozadí som na jazyku cítila jemnú, lahodnú chuť čokolády, orieškov, karamelu alebo nejaký takýto mix. 

Remeselný pivovar Karpat ponúkal aj fľaškované piva. Vidno na fotkách. Pre tento rok vytvorili aj špeciálnu edíciu piva Bílí Andeli, ktorá sa vytvorila k príležitosti majstrovského titulu 2018 pre futbalový klub Spartak Trnava. Fakt chutilo dobre. Inak ako tie čo predávajú veľké značky. Občas treba vybočiť z davu :) Podporiť našu slovensku domácu značku. 





Tak na zdravie! Myslím, že grilovačky na celé leto mám aj dosť :) 
by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára