F Prijatie u prezidenta - ŽIVOT PODĽA SEBA

Prijatie u prezidenta


Konečneeeeeeeeeee! Veľmi dlho som túžila prísť sem, resp. dostať sa do vnútra a byť na chvíľku na druhej strane :) A sny sa plnia! Vlastne je to o odvahe a odhodlaní si ich splniť. A ja som motivovaná si ich splniť všetky, takže som začala už pred nedávnom a veselo si pokračujem (ak ma sleduje na sociálnych sieťach, viete o čom hovorím). Jedným z nich bolo "prijatie" u prezidenta, resp. návšteva Grasalkovičovom paláci. A je to tu!

Každoročne má túto možnosť každý z nás cca v polke júna sa tradičné koná deň otvorených dverí a tak aj mi "bežní smrteľníci" môžeme prísť a pozrieť sa na palác z vnútra, vidieť všetky prezidentské dary, jednotlivé miestnosti, salóniky, prezidentský stôl, z ktorého nám pán prezident číta novoročný prejav či miestnosť "zlatá sála", kde vymenuvavá vládu Slovenskej republiky alebo aj miesto kde sa podáva demisia :P 


V skutku to bola celkom zaujímavá návšteva. Najmä z toho dôvodu, že som všetky tie miesta videla odrazu z blízka. Nato, aby som sa mohla dotknúť, resp. čo i len sadnúť si na stoličky musím vyhrať prezidentské voľby. Tak som sa aspoň pozrela. A zhodnotila som to, že tento palác je naozaj krásny, očarujúci a veľmi reprezentatívny. 

Žeby som išla kandidovať na prezidentku? Och, zase taký krásny ten palác nie je :) Alebo, že by to nebolo len o ňom :))) Myslím, že si to nechám asi tak na obdobie tesne pred dôchodkom totiž stále verím, že sa tam nájde niekto rozumný čo vráti politike zmysel. 
Asi by som tam nezapadla, pretože sa držím citátu od Abrahama Lincolnna (16. prezident USA)

 „Moja politika? Nikdy som nijakú nemal. Dbal som vždy na to, aby som podľa možnosti vyriešil čo najlepšie každodenné problémy.“ 




A tak som si urobila pár krásnych záberov v rôznych častiach paláca, videla som všetky zaujímavé objekty, fakt pekné wc :) a strihla som si aj jednu fotečku s členom prezidentskej stráže :) Poznáte ten film Osobný strážca? Pri pohľade na túto fotku ma hneď napadol. Netuším prečo. Inak na prezidentskú stráž SR by som si vedela zvyknúť. 


Tak Vám teda prináša pár záberov pre lepšiu predstavu. A ak uvažujete o možnosti ho navštíviť môžete tak urobiť o rok. Ak si kladiete otázku prečo nemám nafoteného prezidenta. Odpoveď je jasná v tento deň som robila doktorát z chémie a nemala som na neho čas :) 

























Uvidíme kto vyhrá tieto prezidentské voľby a či bude dostatočným nástupcom a možno ho pôjdem pozrieť tiež :)  Každopádne ďakujem za ďalší splnení sen (odškrtnuté v zozname) môžem ísť ďalej. 
Nech sa Vám darí pán Andrej Kiska, dobojujte to do konca :) 

Samozrejme okrem iného tu bol pre návštevníkom pripravený aj program, kávička, drobnosť pod zub, polícia, vojenská hudba, stráž a mnoho ich vystúpení. Som rada, že som tu bola a vrelo odporúčam. 

by ViErka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára