F Čo znamená úspech... - ŽIVOT PODĽA SEBA

Čo znamená úspech...


V živote to už tak chodí a isto to poznáte, že niekedy sú obdobia kedy neviete kde Vám hlava stojí. Tento týždeň sme taký mali aj my dve. Spolu so sestrou sme sa totiž stretli a síce na odlišných školách, ale obe úspešne sme dokončili štúdium a tak si splnili ďalší cieľ zo zoznamov. 




Tento týždeň bol zároveň šialený. Učila som sa o stošesť a už som si myslela, že sa to do mojej hlavy ani nezmestí. No zmestilo sa to :) Štátnice som mala na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave z predmetov didaktika chémie a chémia. Zároveň som musela obhájiť aj svoju prácu, ktorú som napísala. Magisterské štátnice som si ešte pamätala, takže som nemala až taký stres. Ten prišiel vo chvíli keď všetci zasadli do komisie a ja som začala byť hlavná postava filmu s názvom štátnice na PaedDr..

Úspešne som obhájila a zvládla aj skúšku z oboch predmetov, zodpovedala všetky otázky a konečne po necelých dvoch hodinách som si mohla povedať Mááááám to!
Šťastná ako blcha som sa o radosť podelila aj na sociálnych sieťach, samozrejme aj s rodinou. Som veľmi šťastná, že to mám. Bol to môj veľký sen. A tak si musím zvykať na oslovenie pani doktorka :)
Ale myslím, že si zvyknem. 


Po tomto mojom úspechu nasledoval ďalší. Ten síce nebol môj, ale mojej sestry (má blog Adulik Sun ). A to jej promócie. Som rada, že to dokázala a strašne jej to prajem. Robí to čo ju baví a napĺňa a takých ľudí podporujem. 

Tak sme teda piatok trávili krásne promočne :) Všetci v tých talároch boli akýsi vážni! Seklo im to :) Musím povedať, že príhovory boli fakt dobré, k veci, múdre slová, nie len reči bez činov. Sestra pokračuje v štúdiu ďalej tak dúfam, že sa jej bude dariť minimálne tak ako doteraz. 






A aby som si zodpovedali aj titulok k tomuto článku. Čo znamená úspech... Úspech je veľmi relatívny pojem, každý ho chápe inak. Pre niekoho sú to peniaze, majetky, dovolenky, cestovanie, party, vzdelanie, robiť prácu snov... 
Podľa mňa je úspech žiť život podľa seba, som šťastná, že mi bolo dopriate to dosiahnuť. Život podľa seba nech je akýkoľvek (podľa vašich pravidiel) hlavne, že ste šťastní Vy sami, lebo je to Váš život! Ozajstný úspech nie je o peniazoch, majetku a ich honobenia to sú iba farizejské reči. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára