F Životný úspech PROMÓCIA DOKTORÁT 2018 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Životný úspech PROMÓCIA DOKTORÁT 2018


Tento týždeň sa udiala významná udalosť v mojom živote. Každý považuje za úspech niečo iné! Vzdelanie je pre mňa jedným z nich :) A ak je to aj súčasť splnenia sna je to o to väčšia radosť. Ďakujem životu za túto možnosť, ďakujem rodičom len vďaka Vám som tam kde som, samozrejme ďakujem aj sestre, pretože je skrátka úžasná. A ďakujem aj všetkým na Univerzite Komenského a teda na Prírodovedeckej fakulte v Bratislave, že vytvárajú naozaj kvalitný priestor pre štúdium prírodovedných predmetov. 

Ja už jeden titul magister prírodných vied mám. Pred necelými tromi rokmi som ho úspešné dokončila. Ale vždy som snívala o niečom takomto. Po dvoch rokoch v práci som sa rozhodla, že je čas si splniť ďalší cieľ. Myslím, že na akademickej pôde asi môj posledný. No ako sa hovorí: nikdy nehovor nikdy :)

Celé to začalo podaním prihlášky, že uvidím či ma vôbec zoberú. Na základe mojich predchádzajúcich vzdelávacích výsledkov sa to podarilo. Aj to považujem za úspech. Viete riadim sa totiž hesla: Ak sa tešíš zo všetkých pozitívnych vecí v živote, aj tých najmenších, si omnoho šťastnejší. A tak som sa dala na boj. Moja školiteľka bolo úžasná, vzdelaná žena s veľkým rozhľadom. A taká spriaznená duša. Proste rozumela môjmu pohľadu. Celý výskum ako aj prácu som mala zameranú na žiakov v školách a skúmala som ich miskoncepcie v téme Redoxných reakcií. Kto ma sleduje na socialných sieťach vie, že štátnice (ktoré trvali 3 hodiny, áno 3 hodiny= obhajoba aj ústna skúška, chceli vedieť všetko, veď doktorát nedávajú len tak hoci komu) som mala už v júni. 

Tento promočný akt sa udial až teraz. Ak sa vrátim ešte k štátniciam, tak okrem obhajoby práce som mala ústnu skúšku zo všeobecnej chémie a anorganickej chémie. Čo Vám poviem keď milujete to čo robíte tak už vlastne nikdy nerobíte :)))) No a keď si zoberiem koľko ma to stálo úsilia, času, chcenia, síl, vytrvalosti a nervov, stresu pri učení sa na štátnice, o to viac si viem vychutnať silu tohto momentu. Bože ja som tak šťastnááááááááá. 


No a nemôžem zabudnúť, že tento rok oslavuje Univerzita Komenského 100 rokov. Takže o to viac som šťastná, že som dokázala by úspešná na našej najstaršej, najväčšej a samozrejme najlepšej Univerzite na Slovensku. Moja rodina mi pripravila aj milé prekvapenie box ruží, ktoré mi momentálne rozvoniavajú po celej izbe :) a ešte jeden geniálny hrnček s chemickým popisom génius (ten môžete vidieť na mojom instagrame). Proste plná dojmov, veľa pocitov vo mne lomcovalo, pocit šťastia atď. Neviem sa ani vyjadriť pri písaní tohto článku :) Proste asi len pocitujem silnú radosť a pokoru voči životu. 

Život je príliš krátky nato, aby ste nerobili to čo chcete, to čo milujete, to čo Vás robí šťastných. Choďte si za svojimi snami nech sú hocijaké. Držím Vám palce.  
Tieto fotky a najmä momenty vo mne zostanú ešte veľmi dlho. A dostala som aj univerzitnú mikinu :) Akože obyčajná mikina, ale mne bude pripomínať tie najkrajšie momenty v živote :)))






















Uzatváram teda jednu zo svojich životných etáp konkrétne tu vzdelávaciu. Teda nie až tak úplne lebo v škole zostávam :) Ak práve študujete, tak som Vás možno namotivovala :) Každopádne ak robíte to čo chcete tak to ide hneď lepšie. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára