F Panský pivovar Bojnice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Panský pivovar Bojnice


V rámci hastagu #slovaktravel som sa rozhodla precestovať naše krásne Slovensko a zhodnotiť to celé len na blogu. Ale ako isto viete, najmä tí, ktorí ma sledujete na sociálnych sieťach k dobrému výletu jednoznačne patrí aj chutné jedlo! A preto som sa tento raz zamerala na netradičný remeselný pivovar v srdci Bojnic. Ktorý okrem piva ponúka aj chutné jedlo. A prečo piť pivo? O tom som už článok písala a nájdete ho tu.
Poďme si to ale teda rozmeniť na drobné. Pivovar sa nachádza na Hurbanovom námestí v Bojniciach. Patrí k tým mladším pivovarom, založili ho v roku 2016. Na úvod treba povedať, že celý pivovar je mimoriadne pekne zariadený a v krásnom jednotnom štýle. My sme tu teda boli na pivnej "koštovke", kde dostanete 5 druhov pív (za cenu 5 euro). Ponúkajú viacero druhov pív a v samotnej pivnej karte si môžete prečítať zloženie, chuť, typ piva. Na tejto koštovke je najlepšie, že vyskúšate všetko. 

Tiež sme si chceli objednať ich najnovšie druhy pív - Pánska IPA a Gróf IPA, ktoré ale nemali k dispozícií čo nám trošku zamrzelo, ale ochutnávka pív to zachránila. Jedlo je iná kapitola. Nehovorím, že nebolo chutné. Bolo v takom klasickom priemere. My sme si dali pivné chuťovky. Takže naozaj malé porcie niečo pod zub. Mierne by som chcela vytknúť aranžovanie a vizuálnu stránku. V dnešnej dobe, keď už aj pohľad na jedlo predáva je to mierne pod priemerom. A určite by na tom mohli zapracovať. Zbytočne im to totiž uberá body. Chuťovo bolo jedlo lahodné a tiež primerane k cene. I keď musím povedať, že táto reštaurácia patrí k tým cenovo vyšším v Bojniciach. 


Ak by som mala rozpisovať všetky ich druhy pív nestačil by mi ani tento blog :) Tak ak niekto chce pozrieť detailne na ich ponuku, všetko aj so senzorickou analýzou nájdete tu. 

Ja túto ich ponuku môžem hodnotiť len pozitívne! A fakt to bol super zážitok. Možno by som ocenila, keby obsluha vedela o pive povedať viac ako len názov a stupeň piva. K obsluhe by som povedala len toľko, že nás obslúžili promtne a rýchlo. Boli milí a ochotní poradiť. Na jedlo sme čakali primerane k tomu množstvu ľudí v reštaurácií. Ak by sme sa zastavili ešte pri ich jedle, tak za chuť môžem odporučiť kačaciu paštéku, syrové variácie, tatarák či rebierka. Prečo je ale pivo taký skvelý nápoj zistite tu.

O tom, že majú fakt super pivá svedčia aj ich ocenenia :)

2. MIESTO - Slovenská pivná korunka 2019                                     
Kategória: Tmavé a polotmavé nefiltrované pivo spodne kvasené

3. MIESTO - Slovenský pohár remeselného piva 2019                           
Kategória: American IPA

3. MIESTO - Slovenská pivná korunka 2018                                         
Kategória: Svetlé pivo nefiltrované spodne kvasené (extrakt v pôvodnej mladine do 10%) 

Mne osobne najviac chutí KRKAVEC 13 čo je teda: Spodne kvasené pivo, obdoba plzeňského ležiaka s prídavkom tmavých sladov, ktoré obsahujú väčšie množstvo antioxidantov. Horkosť je stredne silná, aby vynikla chuť kávy, pražených orechov a horkej čokolády. 









Verím,že som Vás navnadila na príjemný remeselný pivovar spojený s reštauráciou. A spríjemníte si takto krásne výlet v Bojniciach. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára