F Malebná slovenská dedinka Čičmany a jej obria lavička - ŽIVOT PODĽA SEBA

Malebná slovenská dedinka Čičmany a jej obria lavička

 



Pozdravujem vás z malebnej slovenskej dedinky Čičmany. Nebudem sa tu dlho rozpisovať o tejto obcí, kto hľadá nájde napr. môj starší článok - svetový unikát  - a dozvie sa všetko možné. Tu si ukážeme niečo nové špeciálne, čo pribudlo v tejto dedine, čo tu môžete zažiť a aké služby obec ponúka. Tak poďme na to!
 



ČO VŠETKO VIDIEŤ V OBCI ČIČMANY?



Čičmany už tradične sú plné krásnych maľovaných domčekov. Tentokrát som tu strávila nejaký čas a prešla dedinu krížom-krážom na mojom retro bicykli. A bol to skvelý zážitok. Celkom som zapadla. Okrem chutných domčekoch tu nájdete aj rôzne muzeálne expozície v centre dediny. Tradične sa môžete najesť na dvoch miestach - Penzión Katka, Penzión Javorina. V centre obce sa nachádza kaštieľ Čičmany. Obcou preteká potok, ktorý dotvára atmosféru a nad ňou sa nachádza lyžiarske stredisko Javorinka. 

A konečne sa dostávame k jadru tohto článku. Vedľa tohto strediska sa nachádza krásna veľká až priam obria lavička. Takúto už nájdete na rôznych miestach Slovenska. No z tejto máte jedinečný výhľad na celú obec, priľahlé vrchy a pri dobrom počasí dovidíte až na vrchol Kľaku. 

Obria lavička je pomaľovaná tradičnými Čičmanskými vzormi a dostať sa hore (na lavičku) trošku potrvá. Nachádza sa pri lyžiarskom stredisku, na pravej strane. Cesta k nej vedie lúkou a musíte si to pekne vyšľapať. Je to príjemná cca 10 minútová prechádzka od auta, ktoré môžete nechať na parkovisku pri vleku. Nenáročná trasa, ale záver je do kopca, už troška strmší ako by ste možno čakali. Parkovisko v celej obci je spoplatnené cez SMS lístok. 

V priestoroch Humno Ondreja Gregora si môžete dať kávu či niečo malé pod zub. No najnovšie sa môžete pokochať krásnym vnútorným interiérom, ktorý vás zoberie o pár rokov vzad. 












Čičmany sú prosto miesto, ktoré vás očarí na prvý pohľad. Je to skvele miesto na jednodňový výlet. Vždy sa sem veľmi rada vraciam. Nájdete tu pokoj, oddych, relax a keď zoberiete aj bicykel môžete brázdiť cyklotrasy na vôkol. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára