F Atrakcia s výhľadom na celú Hornú Nitru? Vyhliadková veža čajka v oblakoch - ŽIVOT PODĽA SEBA

Atrakcia s výhľadom na celú Hornú Nitru? Vyhliadková veža čajka v oblakoch

 


Bojnice sú skvelé turistické mesto. Plné nových aj starších atrakcií. Jednoznačne najväčšia dominanta je Bojnický zámok. No atrakcia, ktorá priťahuje pozornosť už nejaký ten čas je vyhliadková veža  - Čajka v oblakoch. O tejto novodobej dominante som už písala článok, hneď pri otvorení. Tentokrát som cítila potrebu dať trochu update, pretože sa tu mnoho veci pomenilo. Tak poďme teda do oblakov.


PREČO NAVŠTÍVIŤ VYHLIADKOVÚ VEŽU - ČAJKA V OBLAKOCH? 


Na Slovensku už máme niekoľko vyhliadkových veží. Myslím, že tie 3 najkrajšie som vám predstavila na blogu a toto je jedna z nich. Bojnice sú krásne, v súčasnosti už nie až také lacné. Ale rozhodne stoja za to! Vyhliadková veža je dominantná už z diaľky. Vypína sa nad Bojnickým zámkom a z mesta je pekne vedieť nad lesom. 

Výhľady to je asi to najviac, prečo sa sem treba vybrať. Krásne vidieť celú Hornú Nitru. Bojnice máte na dlani a Bojnický zámok je priamo pod vami, vidieť aj blízku Prievidzu, Nováky a fabriku, okolité dediny a pohoria, hory, lúky. Ak vyhliadku navštívite počas jasného počasia, krásne sa vám ukáže aj Kľak.

Na samotnom vrchole veže je informačná tabuľa, ktorá vám pomôže sa zorientovať na čo sa dívate :) Tiež môžete za poplatok využiť ďalekohľad alebo ak naberiete odvahu vyskúšať sieť v strede vyhliadkovej veže. Odporúčam sem ísť počas západu slnka, romantikou sa priam roztopíte. Za poplatok môžete využiť aj tobogan, ktorý vám výrazne skráti najmä cestu dole. 

Samotná vyhliadka je 30 metrov vysoká točitá stavba na kopci nad Bojnicami. V pohode ju zvládnete s deťmi a rovnako tak aj seniori. Samotný chodník a zábradlie je drevené, ale bezpečné aj pre malé deti. Bezpečnosť je zabezpečená niekoľkými oceľovými nosníkmi. 

Vyhliadková veža je prístupná od pondelka do nedele, mimo sezóny to môže byť inak. Cena za dospelého je 11 eur a nie ste obmedzený časom, za ktorý máte atrakciu absolvovať. 
A okrem veže môžete využiť aj menšie atrakcie v jej okolí ako napríklad nový DINONO PARK, Tarzaniádu, Zábavný park či šmolkové domčeky. 

V areáli pod vyhliadkovou vežou sa môžete občerstviť v niekoľkých malých stánkoch či kúpiť si suvenír. 














AKO SA SEM DOSTAŤ? 


Najlepšie je sem prísť autom a zaparkovať priamo na parkovisku pod vyhliadkovou vežou. 
Cena je 3 eura na hodinu a celodenné parkovanie je 12 eur. Potom už len peši za cca 20 minút pomalým tempom smerom hore po asfaltovej ceste. 

Ďalšia možnosť je ísť peši od Bojnického zámku po žltej značke, opäť po asfaltovej ceste smerom hore do mierneho kopca, cca hodinku pomalým tempom. Prejdete okolo starého kúpaliska, po krížovej ceste a popri malej vyhliadke. 

Touto trasou jazdí cez letnú sezónu ja Bojnický vláčik - môžete tiež využiť a výrazne si skrátite cestu, privezie vás priamo pod vyhliadkovú vežu. Na túto trasu sa môžete napojiť aj z Bojnických kúpeľov.  

Tiež môžete prísť autobusom, zástavka - autocamping či námestie. Najbližšia železničná stanica je v Prievidzi.  Ja osobne odporúčam auto. 




Verím, že som vás navnadila a prídete sa pozrieť do Bojníc, pretože na Slovensku máme aj takéto pekné miesto. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára