F Vyhliadková Bojnická veža nová atrakcia na Hornej Nitre - ŽIVOT PODĽA SEBA

Vyhliadková Bojnická veža nová atrakcia na Hornej Nitre


Bojnice sú vyhľadávaným miestom počas letnej sezóny. Zámok, Zoo, kúpele či mnoho iného sem láka turistov. Po novom je to už aj vyhliadková Bojnická veža. Veža stojí priamo na kopci nad Bojnickým zámkom a uvidíte ju hneď po príchode do Prievidze.



Výška mala byť pôvodne niečo okolo 60m, 90m v súčastnosti je to 30metrov. A ponúka krásne výhľady na okolie. Masívna konštrukcia a drevený chodník Vás vynesie priamo do oblakov. Za 6eur sa môžete kochať krásnou krajinou. V strede veže je šmýkala :) Táto veža má svoju "dvojičku", autori sa inšpirovali na Dolnej Morave v Česku (tam je vyššia). 

K veži sa dostanete od Bojnického zámku, či môžete zaparkovať auto pri campingu a odtiaľ už len peši po krásnej prírode. Smerom k veži je mierne stúpanie, ale nič náročného. Vstupné sa platí priamo pri veži a otváracia doba je od deviatej do deviatej. Po samotnom chodníku smerom hore sa môžete pohybovať slobodne všade je pletivo a cítite sa tam bezpečne. Okrem spomínanej šmýkalky je tu aj tunel z ľan a hore je sieť cez ktorú vidíte celý priestor pod sebou! 

A aby tých atrakcií nebolo málo v blízkosti sa nachádza Turzov trail (trasa pre bicykle), či Bojnická kalvária. A či sem prísť? Oplatí sa to? JASNÉ!

















Dúfam, že sa Vám páčil článok a získali ste dobrý tip na výlet :)

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára