F Najstaršia národná ZOO Bojnice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Najstaršia národná ZOO Bojnice


Pri tejto ZOO treba dať na úvod hneď niekoľko čísel. Tvoria 31 chovných programov, chovajú viac ako 430 druhov zvierat, viac ako 3 500 jednotlivcov a realizovali viac ako 42 adopcií zvierat. A to je len zlomok vecí, ktoré počas svojej existencie (od 1955) vytvorili. Jej súčasná rozloha je 42 hektárov, takže ak ju navštívite o kvalitnú prechádzku nebudete mať núdzu. Nám to trvalo 3 hodiny. A bola to krásna, inšpiratívna, náučná prechádzka. Vynovené chodníky, podpora projektu NATURA 2000, edukačné tabule, interaktívne zóny, oddychové časti, tabule, ktoré Vám dávajú prehľad. 


Zo ZOO sa Vám naskytnú krásne pohľady na Prievidzu či výhľad na Bojnický zámok. V celej ZOO môžete obdivovať mnoho zvierat. Nás tradične zaujímali opice, medvede a slony či obľúbené surikaty :) Myslím, že viac ako môj text Vám povedia samotné fotky :)

Len by som chcela povedať, že Bojnice majú v súčasnosti mnoho atrakcií - Zámok a okolie, Bojnický dvor, lipovú alej s reštauráciami, Vyhliadku Čajka v oblakoch, Kúpele, Bojnický expres, Sokoliari .... Že na samotnú ZOO by ste si naozaj mali nechať čas a kľud. Prechádza po nej je totiž krásna a keď chcete pozrieť všetko a užiť si to, mali by ste rátať minimálne niečo cez 3 hodiny.

Väčšina ZOO je bezbariérová a tiež ideálna na prechádzku, výlet s deťmi. Ale mnohé veci záujmu aj dospelého. V stánkoch s občerstvením a suveníroch si môžete kúpiť na pamiatku ich ekologicky ZOO pohárik. 

























Po tejto prechádzke sme museli doplniť kalórie!!! :) Bolo to fakt supeeeeeeeeeeer!  Veľmi sa mi páčili novinky ako hmyzí hotel či motýlia záhrada. Čo sa týka vstupného to je mierne vyššie ako keď sme tu boli naposledy. Dospelý 8 eur, deti, študenti, dôchodcovia 4 eur a deti do 4 rokov zdarma. 
Ak chcete vedieť čo ešte nájdete v Bojniciach, tak neváhajte a preklikajte môj blog :) Je tu totiž mnoho článkov z tohto mesta. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára