F STARÁ TRŽNICA BRATISLAVA - ŽIVOT PODĽA SEBA

STARÁ TRŽNICA BRATISLAVA


Stará tržnica v centre Bratislavy je krásny, moderný a naozaj multifunkčný priestor. To som si myslela už dávno. Ale teraz som si to opäť potvrdila! Či galavečer Super blogeri alebo koncert skupiny Hex a v neposlednom rade sobotné (už tradičné) trhy vie hostiť priestor starej tržnice naozaj so cťou! 
Tak poďme sa na tie super sobotné trhy pozrieť bližšie. Sobotné trhy v starej tržnici sú trošku iná akcia ako street food park (aj pred starou tržnicou), o ktorom som už písala. 

To je prvý a zásadný rozdiel. Pravidelný sobotný trh nadväzuje na tradíciu, na ktorej je celý tento priestor založený - bola to kedysi len tržnica. Sobotný trh sa koná každú sobotu od 9:00 do 15:00 hod. Ak chcete nakúpiť fakt dobre je vhodné ísť tam doobeda. Prečo sem ísť nakúpiť? Nájdete tu naozaj skvelé veci, teda najmä potraviny od regionálnych, lokálnych predajcov/farmárov. 

Tieto stánky s typickým slovenským tovarom sú doplnené zahraničnými špecialitami a tak sa na počkanie "v mysli" ocitnete vo Švajčiarsku (chutné syry) či Paríži (dokonalé chutné vína, i keď tie slovenské sú fakt skvelé) či Bulharsko (omamná vôňa korenín). Jedlo zo zahraničia a spoznávanie chutí cudzích jedál môžete v Komunitnej kuchyni - skvelý projekt, v ktorom Vám toto jedlo navaria ľudia zo zahraničia, ktorí dlhodobo žijú v Bratislave. 

Okrem stánkov sa už stalo tradíciou aj divadelné detské predstavenie, ktoré býva vždy o 11:00 hod. či mnohé iné sprievodné podujatia. Trhovú ponuku už tradičné dopĺňa blší trh či burzy na prvom poschodí. 

Nájdete tu naozaj množstvo lokálnych predajcov a výrobcov. Mňa osobne zaujal najviac výrobca vlastnej čokolády, teta čo piekla lokše podľa tajného receptu :D A na záver sme si dopriali chutné slovenské vína z oblasti Pezinka a Modry. Nie som úplný expert na tieto veci, ale senzorická analýza má svoje čaro :D A musím povedať, že biele polosuché víno odrody Irsai Oliver je fakt skvelé a majú ho v každom dobrom podniku. Ešte by som upriamila Vašu pozornosť na sirupy, tinktúry z byliniek, resp. na horúci nápoj z rakytníka. A ten bol naozaj cítiť, že nie je riedený vodou. A samotný rakytník je silným bojovníkom voči chrípke či prechladnutiu. Podľa mňa je skrátka dobrý pre organizmus v každom smere. 












Najlepšie je, keď si na túto akciu urobíte názor sami. Takže máte jeden chutný tip na výlet Bratislavy. Čo Vy na to? 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára