F Jasenská dolina vs. Valčianská dolina! Ktorá je lepšia? - ŽIVOT PODĽA SEBA

Jasenská dolina vs. Valčianská dolina! Ktorá je lepšia?


                                  

Nie je dolina ako dolina! Každá totiž ponúka niečo svoje. Tento rok som sa bola niekoľkokrát počas sezóny lyžovať v týchto oboch dolinách. A doteraz som na blogu o nich nemala takýto porovnávací článok.  Tak poďme na to. 




PRIESTRANNÁ VALČIANSKÁ DOLINA VYTVORILA SNOWLAND? 



Valčianská dolina je suverénne zameraná na rodiny a rodinnú lyžovačku. Viete tu v pohode stráviť kľudne aj celý deň. K dispozícií majú niekoľko druhov vlekov naozaj pre každú vekovú alebo skúsenú kategóriu lyžiarov. Snehové podmienky v súčasnosti sú tu v rámci možnosti dobré, faktom je, že lyžiarske stredisko je pár kilometrov od mesta Martin. 

Moderné stredisko má bezproblémový prístup autom, autobusom. Parkovisko je pomerne veľké a bezplatné. Pokiaľ je sneh, tak zlyžujete až k autu. Severo-východné svahy sú dobré udržiavané a zo samotného vrchu máte krásne výhľady na Veľkú Fatru. 

V stredisku je 8 zjazdoviek a jedná sedačková lanovka. Pre malých lyžiarov je tu minivlek, ale aj lyžiarska škola. Vrch zjazdovky je mierne strmší. Po lyžovačke máte k dispozícií bufet aj reštauráciu. Kde máte dosť veľký výber, ceny sú vyššie a personál sem-tam nestíha obsluhu. 

Aktuálne je cena za celodenné lyžovanie 35 eur, 4-hodinový lístok je v cene 29 eur.  Napriek vyšším cenám je toto stredisko ideálne na lyžovanie, učenie sa lyžovať či užiť si to s rodinou alebo priateľmi. Za mňa je skvelé, že je veľké a priestranné. 









NAJZNÁMEJŠIA VEĽKOFATRANSKÁ DOLINA? JASENSKÁ DOLINA




Toto lyžiarske stredisko sa nachádza na turčianskej strane Veľkej Fatry. Historický staršie. Tiež sa nachádzame v okolí mesta Martin. Na severných svahoch sa rozprestiera celé lyžiarske stredisko. K dispozícií je niekoľko svahov a aj jedna sedačková lanovka. 

Ceny celodenného lyžovania sa pohybujú okolo 25 eur a cena 4-hodinového skipassu je 23 eur. V stredisku je k dispozícii niekoľko bufetov, kde je ponuka široká. Najviac mňa zaujali legendárne šišky od Libušky :) A pomerné veľká reštaurácia s plnohodnotným jedlom. Ceny sú porovnateľné ako v iných lyžiarskych strediskách, za mňa pomerne veľké porcie a chutné jedlo aj v bufete. 

Parkovisko je priestranné a dostatočne veľké, bezplatné. Samozrejme je k dispozícií lyžiarska škola či požičovňa. Samotné lyžiarske trate sú ľahké až stredne ťažké. Toto stredisko za mňa je super, ak sa chcete naozaj polyžovať a vychutnať si to. Počas mojej návštevy tu bolo vždy menej ľudí ako v porovnávanej Valčiaskej doline. Tak za mňa je menej ľudí výhoda.  









Porovnala som za mňa veľmi podobné lyžiarske strediská. Dokonca pomerne blízko seba. Valčianská dolina je veľká, moderná a žije s dobou. Jasenská dolina trošku zaspala dobu najmä službami, ale už sa rozbieha a lyžovačka samotná neviem si pomôcť ale tu je za mňa lepšia. No jedným dychom dodávam, že sú to pomerne rovnaké strediská a oplatí sa ísť do obidvoch. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára