F Spravila som štátnice a teraz ... - ŽIVOT PODĽA SEBA

Spravila som štátnice a teraz ...

Ahojte priatelia,

som rada, že Vás môžem privítať na blogu už ako Magistra :) Neviete si ani predstaviť ako mňa zalieva neopísateľný pocit šťastia, radosti a vďaky ...  



Práve som spravila štátnice, teda oficiálne štátne skúšky na VŠ. Môžem povedať na základe vlastnej skúsenosti, že to nebola prechádzka "ružovou záhradou." Celé 5 - ročné štúdiu na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave bolo z tých náročnejších nie však nezvládnuteľných - ak si ide človek za svojím snom :) 

Štátnice u mňa trvali 2 dni. Bolo to stresujúce a náročné. Každopádne sa ten mesiac v knižkách, skriptách, poznámkach, ktoré už ani neviete po sebe prečítať :) vyplatil. Človek dokáže naozaj všetko ak chce. Ak má človek vnútornú motiváciu, tak môžem povedať, že to ide ľahšie. 

Na začiatku samotného učenia som si hneď stanovila 2 veci:

1. Ak to spravím už NIKDY sa nebudem musieť učiť a chodiť do školy ako žiak/študent. Dosť silný argument u mňa. Strašne som to chcela spraviť a mať už pokoj 5-rokov na tom istom mieste je dosť. 





2. Keď to spravím tak budem mať konečne čas. Sami viete, že v škole trávime najviac času z dňa. A zrazu už nebudete. Po tých dlhých rokoch povinnej školskej dochádzky si to ani neviem predstaviť :)




Nemožne sa však stalo skutočnosťou a ja idem cestovať po Slovenku :) Konečne sa pozriem na miesta kam som už dávno chcela. Samozrejme, Vám to budem všetko dokumentovať. Práve teraz sa vo mne bije radosť a smútok z konca. Ale predsa, kde niečo končí iné sa začína :)

Teraz už idem buchnúť to šampanské :)

Teším sa na Vás pri ďalšom článku

xoxo
ViErKa 16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára