F Od Tatier k Dunaju ... - ŽIVOT PODĽA SEBA

Od Tatier k Dunaju ...


Počas týchto prázdnin som sa rozhodla precestovať Slovensko. Tak som sa presunula od Tatier k Dunaju. Rozhodla som sa, že v Bratislave už žijem, študujem, pracujem 7 rokov, ale poriadne som ju neprechodila.  Teda samozrejme obehala som ju za ten čas,  videla veľa veci,  viem sa orientovať. No teraz som sa zahrala na turistu a dala som si trip po Bratislave.  V meste je nespočetné veľa miest, ktoré sa oplatí vidieť. Mnohé som už videla a preto som sa rozhodla naplánovať cestu ako pravý turista a takto ju absolvovať. So sebou som si zobrala časť mojej vzdialenej rodiny, ktorá ešte v Bratislave nebola (dvaja malý chlapci) alebo bola ale veľmi dááááávno. 

Ako prvé som si naplánovala trasu ako pôjdeme.  A tak sme hneď začali pri Prezidentskom paláci a v jeho záhrade.  Tu si u mňa šplhli lebo ja levanduľu milujem :) Následne sme sa presunuli na Bratislavský Hrad - tu sme pozreli Parlament a prekrásny výhľad na Bratislavu.   


Bratislavský prešporáčik/blaváčik - vláčik, ktorý jazdí po pamiatkách Bratislavy a skoro vždy je plný postaršími turistami. Samotný Hrad je už istú dobu pekne zrekonštruovaný, ale samotná expozícia vo vnútri nie je podľa mňa až taká zaujímavá.



Novo postavené a pekne upravené barokové záhrady pri hrade sú ozaj pekné a cele dotvorili veľmi príjemný dojem. 








Tu som (fotka na hojdačke) sa už vrátila do detských čias, no prosto som neodolala :) Toto je reštaurácia Hrad, presne tá kde som mala aj promočnú večeru :)



A tu je presne ten spomínaný výhľad na celú Bratislavu. Veľmi rada si chodím na Hrad oddýchnuť alebo sa len tak prejsť. Nebola som tu prvýkrát, no vždy ma toto miesto niečim očarí. Z tadiaľto sme sa presunuli pod Nový most peši a následne električkou k Euroveii, kde sme si dali menší obed. 


Tu sa už pozeráte na zmenšenú maketu celého centra Eurovea. My sme si tu dali obed, ktorý som nestihla odfotiť, no čo Vám poviem nemohla by som byť foodbloger, ja by som to skôr zjedla ako odfotila, ale dali sme si bubbleology, ktoré bolo úúúúúžasné :)



Ja nedokážem zabiť to dieťa vo mne a tak som si jednoducho musela strihnúť fotočku s ninja korytnačkou -  to bola rozprávka, keď som ja vyrastala. Potom sme sa cez starý most presunuli do Dunajského pivovaru a ten bol super. Preto som mu venovala samostatný článok na blogu. Dali sme si ich vlastné super pivo. Celá reštaurácia aj samotný výhľad bol úžasný. 




No a potom sme mali ešte chvíľku času tak sme sa presunuli do nákupného centra v Petržalku do Auparku.  A tu som vôbec nefotila lebo som bola cela v inej dimenzii, pretože som si naplánovala, že si kúpim darček na narodeniny. Teda ja si vyberiem a "darca darčeku" to zaplatí, tak som si teda vybrala :) Uvidíte v samostatnom článku čoskoro. 


No a aby som nezabudla veď počas celej tejto jazdy po Bratislave som točila a spravila si pre seba a Vás také mini videjko  :)



Na záver by som len povedala, že celej posádke výletu sa páčilo a boli Bratislavou očarení a už sa tešia na ďalší výlet asi som dobrý sprievodca :))))

by ViErKa16

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára