F Bola som V BASE alebo na vianočných trhoch v Ilave? #4 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Bola som V BASE alebo na vianočných trhoch v Ilave? #4


Zdravím Vás priatelia :) Titulná fotka vystihuje moju aktuálnu náladu. Som šťastná z tohto krásneho predvianočného obdobia :))) Tento rok to má nejakú inú moc na mňa. Zažívam veľa zábavných, priateľských, neočakávaných a nevšedných udalostí. A jednou z nich bola aj táto návšteva. 


Čo je to šťastie? Človek sa zamyslí nad tým aké má šťastie až vtedy keď sa na chvíľku zastaví a obzrie do okolo. Následne zistí, že nie každý ma také šťastie :) Šťastie ma mnoho definícií ja sa asi najviac stotožňujem s tou "že je to nastavenie mysle" a výrazne to prispieva k Vášmu zdraviu. Takíto moment zamyslenia som dostala v Ilave. 

Trochu som sa porozprávala o živote a jeho perspektívach, o tom prečo človek robí veci a kde sme už za hranicou. Veľká skúsenosť, silná emócia. Neviem si predstaviť, že by som bola "zavretá" medzi 4 stenami bez rodiny, priateľov, bez Vás. Prežiť to tam si vyžaduje určite veľkú mentálnu energiu. Každý musí, ale znášať následky za svoje konanie. Keď je niekto zlý je to podľa mňa len nedostatok lásky.  Každopádne to riadne pôsobí na psychiku osoby. Vo vnútri nie je dovolené fotiť a vlastne ani nič :) Takže len takto. Musím povedať, že už nenosia tie hnusné páskované rovnošaty, ale rovnošatu belasej modrej. Som rada, že som na slobode. A tu si človek uvedomí ako úžasné je žiť svoj život snov.  



Kostol do ktorého máte prístup aj Vy ako bežní občania. Magický zároveň, pretože sa nachádza medzi väzenskými múrmi. Zároveň (je vidno aj na fotke) na múre sú pamätníky pre ľudí nepravom odsúdených. 


Ponaučenie znie: život je krásny, krátky a netreba si ho zbytočne kaziť, vo všetkom treba vidieť pozitívne veci. Je to ťažké, ale nie nemožné. 
Basa, ako sa to ľudovo nazýva, je v centre Ilavy.  Okrem vysokých múrov s ostnatým drôtom sa v meste s touto tematikou už nestretnete. A keďže sme si nemohli dať kávu v base :))) Tak sme išli do najbližšej kaviarne. 
Táto socha sa díva na basu. Je autentická a celkom dobre tu zapadá. 


Presunuli sme sa do kaviarne a dala som si horúcu čokoládu so šľahačkou :) Bola výýýýýborná. Dobre mi padla a všetko čo sa udialo sme dopodrobna rozobrali. 



Následne sme sa fakt presunuli na vianočné trhy do parku. Do parku vedľa basy :) Pre iľavčanov nič výnimočné, no pre mňa to malo určitú emóciu. Pri opäť krásnej výzdobe ste si mohli kúpiť všetko možné. My sme začali punčom. 



Každý vianočný trh začína betlehemom. Tento bol niečim špecifickejší. Sochy Márie a Jozefa vyzerali tak reálne. Fakt ako živí. 



Niekedy mám pocit, že všade je to isté. Ale to je omyl. Vždy sa nájde niečo, čo prekvapí. Tu boli fakt krásne medovníky a syrové špeciality a imelo. 








Tieto syrové špecialitky boli fakt úžasné! Ochutnala som ich a kúpila na vianočný stôl. Perfektné :) Samozrejme som pridala pár vianočných oblátok a trubičiek do mojej zbierky pre Vianoce.



Logistické centrum Kauflandu si pre obyvateľov pripravilo vianočnú kapustnicu a punč (aj pre deti) a tak si viacerí pochutnali.





Z tohto dňa si odnášam príjemne spomienky, veľa myšlienok, zážitkov a predsa len niečo vianočné :)

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára