F Lyžovačka Valčianská dolina časť 2 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Lyžovačka Valčianská dolina časť 2



Ja už odpočívam :) Pijem Coronu a počúvam J. Colea ťažko sa to opisuje, ale je to skvelé! Opäť článok o lyžiarskom stredisku. Strávila som tu krásnu lyžovačku a dosť dlho som sa tu zdržala, tak preto aj dva články. No a jasne chcem Vám ukázať Valču aj v inom smere. Pamätáte si ako som hovorila, že tu sa nemusíte len lyžovať ale je tu aj mnoho iného...




Tak teda na Vás priatelia :) Nazdravie! Takýto chill sme si dali na ukončenie nášho tripu, ktorý bol skvelý :) Valčianská dolina je jedno z mala stredísk kde sa fakt cítim ako doma. Je to také rodinné prostredie. Na svahoch nie je až tak veľa ľudí (nestojíte v rade) teda resp. ľudia sa môžu rozložiť na viacero vlekov. Detské, dospelé, malé, strmejšie či dokonca sedačková lanovka. V poslednom víkende sa tu konali aj preteky detí v lyžovaní čo bolo super oživením. 




Okrem teda lyžovania tu môžete využiť čas aj na prechádzky napr. okolo tohto jazera. Prečítať si rozprávku o vodníkovi a princeznej či ísť pozrieť Valčianskú príšeru. Toto zaujme skôr deti to mi je jasne. No keď dáte tak ako my pár koliečok okolo jazera s paličkami ako nording walking, tak je to už o inom. 






Čo je tu fascinujúce sú zrubové domčeky. Sú krásne nie len z vonka ale aj vnútra. Ja oceňujem, že sú priamo na lanovke resp. pri nej a lyžujete rovno k vleku. Super! Alternatívou k zrubovým domčekom sú klasické horské hotely aj tie nie sú zlé napr. v hotely Horizont, ktorý má zaujal krásnym orlom pri vstupe môžete využiť aj ich obedné menu, ktoré je 3-chodové. Paráda :) Každý si tu nájde to svoje. 













Pri pohľade na tieto fotky už plánujem kedy opäť pôjdem niekde. Na poslednej foto je malá nápoveda. Myslím, že už by to mohlo byť ale niekdy k vode :) Kde ste sa boli lyžovať tento rok Vy? Ako trávite zimu?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára