F 7 cvikov na večer pre celé telo! - ŽIVOT PODĽA SEBA

7 cvikov na večer pre celé telo!



Možno ste aktívny športovci, možno len rekreačne športujete a možno sa len chystáte začať. Každopádne je to v podstate jedno. Dôležité je, že vykonávate pohyb. Jasné ak chcete schudnúť, vyformovať si telo, spevniť svaly je potrebné správne cvičenie či jeho pravideľnosť. 

Tiež nie je dôležité začať ale vydržať! Človek môže začať (rýchlo a zhurta) no keď dostanete svalovicu na "2 týždne" tiež to nebude bohviečo. A preto som zato, že je dôležité sa nakopnúť a začať no treba pri tom vydržať! Ak chcete pri cvičení vydržať musí Vás cvičenie jednoducho baviť :) A toto neplatí len pre cvičenie. Totiž ak Vás niečo baví tak to budete robiť s radosťou, tešiť sa na tréning a ak Vás niečo baví tak efekt bude o to lepší :) 

Ja som takto začala s nording walking, neskôr s behom a následne s boxom. Box milujem a stále hovorím, že je to neskutočné fantastické cvičenie na kardio, pre celé telo, vyformuje postavu a neskutočne si pri ňom oddychnete aj psychicky :) Vyventilujete všetky veci :)))

No predsa nie vždy je čas na fitko, posilovňu či cvičisko. Hektická doba, rýchle tempo ... Ja sa snažím síce beh, box dodržiavať no nie každý týždeň je to možné. Z tohoto dôvodu som sa rozhodla zaradiť prác cvikov na večer. Ja nie som typ pre ranné cvičenie. No ak Vy ste, tak kľudne môžete tieto cviky urobiť aj ráno. Ja som si to nadstavila tak, že ich robím večer, pred spaním a každý deň. Tieto cviky nerobím pre chudnutie skôr pre spevnenie tela a takú ako by som to vyjadrila no asi pohodu vo vlastnom tele :) 

Sedem základných cvikov, ktoré robím sú zmapované na týchto schématickych obrázkov. Myslím, že je to krásne spracované a netreba to opisovať. Stačí to raz vidieť ako sto krát o tom počuť. Pri cvičení je dôležitá presne táto postupnosť a ja cviky cvičím 3x15 (posledný cvik plank začala som na 15 sekundách, dnes už vydržím viac) a myslím, že mne to celkom stačí. Samozrejme si môžete nadstaviť svoje vlastné tempo. Začať pomaly a postupne pridávať. Ak chcete mať efekt je treba toto cvičenie absolvovať niekoľko krát v pravidelnom intervale. 

Minule som kdesi čítala, že návyk trvá 28 dní. Neviem či to je pravda, môžete vyskúšať. Ja som si pomerne rýchlo zvykla :) Tak ak máte chuť môžete vyskúšať. Ja na toto cvičenie doma nemôžem povedať nič zle. Pozrite si inštruktažné obrázky a zhodnotte či pôjdete do toho :)

 








Ak som Vás navnadila tak som rada. Ja určite budem pokračovať a verím, že mi to vydrží čo najdlhšie. Inak viete čo je na tomto cvičení najlepšie? Že nestojí nič. Teda okrem toho oblečenia čo máte na sebe a v lete sa dokonca dá cvičiť vonku na čerstvom vzduchu. Tak čo idete nato?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára