F Cieľ je cesta, môj cieľ je cesta plná cieľov... - ŽIVOT PODĽA SEBA

Cieľ je cesta, môj cieľ je cesta plná cieľov...



Názov článku je časť jednej krásnej piesne, ktorá ma veľmi výstižný text. A pred niekoľkými rokmi som si povedala, že je to viac ako citát a hodnota týchto slov je pre mňa podstatná. V poslednej dobe sa mi to potvrdzuje na 100%. Cieľ je cesta, nech je akákoľvek ťažká, ľahká, rýchla, kľukáta, rovná či trvajúca niekoľko rokov. 

Dosiahnutie cieľa je tiež veľmi podstatné - to je jasné. Preto si treba dávať čiastočné ciele, aby ste ich dosiahli. Ja si dokonca za každý dosiahnutý cieľ vždy venujem odmenu :) A v poslednej dobe som si stanovila viacero cieľov a vetu "Cieľ je cesta." som rozšírila o niekoľko silných slov. A začala som sa tým riadiť :) Môj cieľ je cesta plná cieľov .... 

A pre každého je dôležitý iný cieľ, každý máme iný cieľ, pre každého je iné dôležité. Najdôležitejšie je aby ste našli to, čo milujete a robili ste to čo milujete a potom už len v tom dosahovať čo najväčšie ciele. 


Pred nedávnom som písala článok o tom ako som sa vrátila späť na strednú školu. Áno som späť, ale predsa je to o niečom inom. Som za katedrou a v úplne inej pozícií, na inej úrovni, v inom životnom období. Je to proste o inom. Aj keď miesto a mnohí ľudia tam sú rovnakí. No ale keď je niekto na správnom mieste, tak prečo by sa to malo meniť. 

Aby som sa ale dostala k veci. V mojom pracovnom živote som už jedno DOD zažila. No ani z ďaleka sa to nechytalo na to, čo som prežila (zažila) teraz. Perfektný deň, do ktorého boli zapojení študenti, učitelia aj široká verejnosť (svojou prítomnosťou). 

Celý deň ste si mohli pozrieť všetky naše učebne, labáky, triedy, dielne a mnoho iného. Bolo tu naozaj všetko - chemické pokusy, bylinková lekáreň, zábavná chémia, plasty okolo nás, zdravá strava, pitva oka, výrobky našich žiakov, roboty, 3D tlačiareň... Žiaci vyrobili chutné čokoládky a lízatka ako darčeky. Vyskúšať ste si mohli chemickú krv, vedecké pivo, faraonové hady či chemickú sopku a mnoho mnoho iného...

Takže áno, jeden z mojich cieľov bol aj tento DOD. Vyžadovalo si to veľa príprav, energie, síl a samozrejme času! Ale stálo to zato. A myslím, že sa to aj oplatilo. A mohli ste vidieť aj naše krásne, nové, čisté laboratórium. Môžete si pozrieť niektoré zábery, ktoré som stihla urobiť :) Prišlo Vás totiž toľko, že sme mali plné ruky práce :D 

Chémia je zábava. Ak sa s tým nestotožňuješ, tak zjavne neviete čo je chémia :D Ale nie, každý miluje niečo iné! I keď na druhej strane chémia je naozaj všade! Ale o tom som už tu na blogu aj Youtube hovorila. V archíve to určite nájdete. 

Strašne veľa som toho napísala na to, že som chcela len povedať, že chémia je zábava a na Strednej odbornej škole v Novákoch bolo super a DOD stál za to.  


























Dúfam, že sa Vám páčil článok. Verím, že aj Vy robíte to, čo miluje :D 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára