F Rokmi overené veci, ktoré nikdy nezradia od značky Rimmel a Nivea?! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Rokmi overené veci, ktoré nikdy nezradia od značky Rimmel a Nivea?!

 



Otvorene priznávam tento článok je mimo moju komfortnú zónu, ale chcela som vyskúšať niečo nové.  Takže sa nejdem hrať na nejakého odborníka a top špica machra v kozmetike. Jednoducho som žena a tiež sa chcem upraviť a nahodiť. To bol aj dôvod vytvorenia tejto spolupráce. A som mimoriadne rada, že to vyšlo. Jedná sa o produkty, ktoré bežne používam a využívam ich dosť často. Priamo tieto, niektoré som však vyskúšala prvýkrát. Poďme na to postupne. 

 



POZRI SA MI NA RUKY A HNEĎ VIEŠ O MNE NIEČO POVEDAŤ?


No čo sa týka rúk musím povedať, že nechty riešim už dosť často. Začalo mi vadiť, keď ich nemám upravené. No začalo to úplne nevinne, nechcela som si ich obhrýzať a tak som si ich lakovala. A zostalo mi to dodnes. Toto je značka, ktorú obľubujem už dlhodobo. Proste Rimmel nesklame. A ich laky sú dostatočne pigmentované, neotierajú sa. Pri aplikácií je kvalitný štetec a jedným ťahom pretriete celú plochu nechtu. Jemný lesk na záver len zvýrazni krásny odtieň farby. Červený Rimmel lak na nechty je absolútna nestarnúca klasika. A tmavší vínový odtieň od Rimmel vie krásne doplniť outfit. 


Oba tieto laky nájdete v cene do 2 eur, v štandardnom množstve 8 ml . Vydržia naozaj dlho a dokonca aj v tom prípade, ak rukami "pracujete". Stále si držia vzhľad ako keby boli práve upravené. Samotný štetec je hustý a ohybný, dokonale sa vie prispôsobiť tvaru vášho nechta a pokryť celý povrch. Takže samotná aplikácia je mimoriadne jednoduchá a na jedno ponorenie dokonca viete pretrieť viac nechtov naraz. 

Ja som bola s oboma typmi mimoriadne spokojná. Červený lak na nechty Rimmel London 60 seconds super shine odtieň 315 Queen Of Tarts má výhodu, pretože je krásnej červenej farby a je rýchloschnúci. Takže aj za pár minút je z vás iná žena :) A hodí sa na mnohé príležitosti, kde chcete aby vynikli vaše ruky alebo chceli lakom podčiarknuť váš outfit. Niekomu tu možno budú chýbať trblietky alebo ten zamatový vzhľad. 


Druhý typ laku bol rovnakej značky Rimmel London 60 seconds by Rita Ora odtieň 901 Darkest Desires - uvádzajú ho ako hnedý ale podľa mňa je to vínovo tmavá farba. Tým chcem len povedať, že sa nejedná o typickú hnedú farbu. Takže sa nemusíte báť experimentovať. Aplikácia je rovnaká ako v predchádzajúcom prípade a rovnako tak aj aplikátor teda štetec nesklamal. Miernou nevýhodou je, že tento lak nie je rýchloschnúci, takže musíte trošku počkať. Ale po pár minútkach je to už ok. 

Ak nanesiete len jednu vrstvu a opätovne nepretierate vytvoríte krásny efekt tmavo vínovej farby s dokonalým leskom. Tak ako som už spomínala aj tento lak vydrží na rukách dlho a je odolný aj voči námahe. Po čase sa môžu objaviť na vrchu nechtu mierne obtretia napr. po 3 dňoch. Čo považujem za miernu nevýhodu. Tento typ sa podľa mňa hodí každému a je dobre kombinovateľný k rôznym outfitom. A teraz na jeseň a začínajúcu zimu je priam ideálny a farba je dokonalá. 


A pre mňa absolútna výhoda pri oboch lakoch je, že pri aplikácií "nesmrdia". Nezapáchajú tak typický lakovo. A pri odlakovaní nemusíte minúť tonu odlakovača, krásne ide lak dole. 



 

DOBRÝ RÚŽ NA PERY JE ZÁKLAD?


Toto by povedala nejedná žena. Áno, je to pravda. Ale treba zvoliť ten správny odtieň. Tento nude odtieň  bol tiež mimo môj stabilný výber. Ja totiž preferujem farebné pery a výraznejšie farby ako napr. červená, ružová a ich rôzne odtiene.  Ale jeden rúž tohto odtieňu nikdy nie je na škodu. Ja mám konkrétne Rimmel London The Only 1 Matte odtieň 700 Trendsetter. Hneď na úvod treba povedať, že konzistencia je dobrá, nevysušoval pery zvnútra, otieral sa primerane a vydržal pomerne dlho na perách. Takže má to výhody a keď budete mať makeup, kde sa nude rúž hodí, je skvelou voľbou. A preto som ňom siahla aj ja. 


Klasický dobrý rúž matnej telovej farby so štandardným množstvom do 4g za primeranú cenu do 3 eur. Uvádzajú dlhotvrajúcu výdrž, čo je pravda. Naozaj tento rúž vám na perách vydrží dosť dlho. Ale hneď po aplikácií treba vydržať dostatočne dlho (niekoľko minút), pretože potrebuje dobre zaschnúť. Ak zaschne a vstrebe sa pier už sa nebude otierať, no trvá mu to trošku dlhšie. 


Aplikácia je mimoriadne jednoduchá a nemusíte dokonca pery viackrát pretierať. Vďaka mastnejšej textúre sa dobre nanáša na pery. Je dostatočne jemný a oter o pery je dobrý, na pery sa dostáva dostatočné množstvo rúžu. Čo vás určite prekvapí je vôňa - príjemná, hneď ju ucítite. Mne pripomínala tu typickú chuť detských žuvačiek. Po čase však vôňa zmizne. Rúž vydrží naozaj dlho a nemusíte sa báť, že sa vám napr. v tejto dobre bude obtierať o rúško. Bez problémov, keď dáte dole rúško, máte dokonale pery. 


Tento rúž sa hodí k viacerým outfitom a za mňa na mnohé príležitosti či na bežné nosenie. Určite by som si ho dala k výraznejšiemu makeup-u a outfitu. Jemne podčiarkuje plnosť a kontúry pier čo je tiež výhodou. Nevýhodou je, že pri častom nosení začínajú pery praskať, takže zrejme mierne vysušuje ale to zbadáte až naozaj pri dlhodobom nosení. Mínusom môže byť tiež vôňa, pri ktorej môžete mať tendenciu pretrieť jazykom pery alebo si ich hrýsť. Výhodou je však jeho výdrž, jednoduchá aplikácia vďaka mastnejšiej textúre a krásny vzhľad upravených pier. 



TO NAJLEPŠIE PRE OČI, LEBO RIASENKA JE ZÁKLAD?


Začnime u mňa najbežnejšom produkte a to je špirála. To je pre mňa alfa a omega, mimoriadne si na tom potrpím. A zároveň som na oči citlivá, nemyslím teraz vzhľad. Tak som vyskúšala tieto dve pre mňa ešte nevyskúšané špirály. A musím povedať, že samostatne obe sklamali na plnej čiare. Slabá pigmentácia, kefka neforemná, riasy sa lepili a efekt predĺženia žiadny. Takže za mňa tieto špirály samostatne nič moc. Poďme si to rozobrať ale postupne. 


Vodeodolná, objemová a predlžujúca riasenka Rimmel London Wonder Extension, odtieň 001 Very Black sklamala moje očakávania. Keďže ja mám povedzme, že mierne husté a stredné dlhé mihalnice, tak som chcela špirálu, ktorá mi ich predĺži. Takto to píšu aj v ich reklame. Po vyskúšaní a niekoľko dňovom testovaní som zistila, že efekt predĺžených rias proste na sebe nevidím. Štýlový farebný dizajn 11 ml šprirály do 5 eur bol viac ako samotný obsah.

Aplikátor v podobe umelej stredne hustej kefky umožnil jednoduchú aplikáciu na riasy. Pekne ste sa vedeli dostať až ku vnútornej stráne oka. Odtieň Very Black bol naozaj, riasy hneď dostali krásnu čiernu farbu, ale na mojich mihalniciach som nevidela predĺžujúci efekt. Aj keď táto riasenka nie je vodeodolná, vydržala. Bez opätovného pretierania vám v pohode vydrží aj celý deň. 

Táto riasenka by sa však mohla hodiť niekomu, kto dlhé riasy už má a potrebuje len vyladiť krásnu čiernu farbu. Pretože pigmentom čiernej nešetrili a krásne otvorí oko. Mne na môj typ rias jednoducho nesadala a nesplnila požadovaný efekt, ktorý sľubovala. 

Druhou skúšanou špirálou bola tiež od značky Rimmel London Wonder Full, konkrétne vodeodolná, objemová a predlžujúca riasenka odtieň 001 Black.  Tu ma zaujal aj vzhľad samotného produktu, krásna tyrkysová farba klasickej 11 ml špirály v štandardom odtieni čiernej. Za výhodu považujem, že táto špirála je vyživujúca. 



Aplikácia bola zo začiatku jednoduchá vďaka samotnému aplikátoru, kefke. Kefka je dokonale ohybná v tvare presýpacích hodín s hustými štetinami. Čo ale nemusí vyhovovať všetkým. Jednoduchá aplikácia sa mierne skomplikovala pri vnútornej strane oka, keď aj dokonale ohybná kefka mala trošku problém. Hneď po aplikácií bolo vidieť rozdiel oproti prvej skúšanej špirále. Oko sa optický otvorilo, riasy nabrali mierny objem a rysoval sa aj efekt predĺženia. Ale stále to nie je ono. Aspoň pri mojich riasach čakám niečo viac. Takže nemôžem povedať, že som spokojná. Želaný efekt predlženia a objemu na mojich riasach nebolo veľmi vidno. 


Ak máte riasy husté, tak táto špirála vám ich isto krásne zvýrazni. Miernym neúspechom sa nedala odradiť a skúsila som ich nakombinovať. Po ich kombinácií to už bolo o niečo lepšie a vzhľad bol prirodzený a jemný. Zjavne to zachránila obyčajná predlžujúca špirála.  Nejako extra to však neohúrilo ani neurobilo efekt predĺženia či otvorenia očí. Do budúcna budem určite voliť iný typ špirály. Ak by som si mala vybrať, zvolila by som si druhú skúšanú špirálu. 

 



AKO 2 CERUZKY VYKÚZLIA NADHERNÝ TVAR OČÍ? 


Neviem či používate ceruzku na spodnú stranu oka, ale ja niekedy áno, pokiaľ si to vyžaduje situácia. A nie vždy tieto ceruzky boli dobré. Musím však povedať, že tento typ mi mimoriadne dobre sedí.  Čierna farba vie krásne podtiahnuť líniu oka a hneď vidno kam chcete pohľad na druhého upriamiť. Táto ceruzka Rimmel London Scandal Eyes Kajal 24HR, odtieň 001 Black je mierne mastná a veľmi dobre sa s ňou pracuje a k tomu je vodeodolná. 


Čiernu ceruzku nepoužívam na denne nosenie. Hodí sa podľa mňa každej žene, ktorá má tmavšie vlasy a chce upriamiť na svoje oči. Ja ju používam, keď chcem zvýrazniť oči alebo pri nejakej mimoriadnej príležitosti. Táto ceruzka je vodeodolná čo považujem za výhodu. Čierna farba dokonalo vyhovuje mojej jemne snedej tvári a tmavým vlasom. 


Za veľkú výhodu považujem, že ceruzka je dostatočne mastná, takže je pomerne jednoduchá aplikácia. Krásne sa s ňu dá pracovať, nedráždi oko a keď ju aplikujete len na spodnú vonkajšiu časť oka vie ho optický zväčšiť. Ceruzka má dobrý oter a nemusíte ju niekoľkokrát nanášať, stačí prejsť po línií oka dvakrát. Prvýkrát nakreslite kontúru a druhý krát jemne zvýraznite. Ceruzka je dostupná v cene do 3 eur za štandardné množstvo 1,3g.  Tým, že je ceruzka vodeodolná, vydrží pomerne dlho aj celý deň. 



Ja som s ňou mimoriadne spokojná a keby hľadám nevýhodu, tak nenájdem. Dokonca aj jej odlíčenie je rýchle. Jedine, že sa vám jednoducho ceruzky na oči nehodia. Druhou ceruzkou, ktorú používam na dennom poriadku je ceruzka na obočie. Moje obočie je prirodzené a chcem aby také aj zostalo. Preto používam už nejakú dobu ceruzku od Rimmel London Professional Eyebrow Pencil v odtieni 004 Black Brown. 


Výhodou tejto ceruzky je, že má kefku, ktorou si môžete krásne obočie prečesať a dať mu príjemný, prirodzený vzhľad. Ceruzka je dostatočné mäkká. Oter o obočie je jemný a dostatočnej čiernej farbe. Nájdete ju na eshope do 2 eur a pri dennom používaní vám 1,4 g vydrží na niekoľko týždňov.  Ak ceruzka už nie je dostatočne ostrá, stačí ju zastrúhať a môžete ďalej používať. Ak máte tmavšiu pleť a taktiež vlasy, dokonale sa vám bude hodiť na obočie, tak ako mne. Za výhodu považujem jednoduchú aplikáciu, ale hlavne mäkkosť ceruzky a jemný odtieň čiernej. Ak chcete silnejší odtieň čiernej stačí po obočí prejsť viackrát. 


Aplikácia je mimoriadne jednoduchá a efekt je v momente viditeľný. Krásne vytvarované obočie kefkou je len ďalším plusom. Takto namaľované obočie vám v pohode vydrží celý deň, bez toho aby ste sa oň nejako museli ďalej starať. 


Obočie je krásne, keď je ženské, jemné, prirodzené. A presne také ho vykúzlite touto ceruzkou a jej odtieňmi. Tu aj keby som chcela hľadať chybu, tak nenájdem ju.




ABSOLUTNÝ ZÁKLAD VŠETKÝCH DNÍ?


Každý to má inak. Pre mňa je to jednoznačne krém. Aj vtedy keď nie som namaľovaná. Krém hydratačný, ktorý sedí mojej pleti, nie je mastný a rýchlo sa vstrebáva.  Tento od značky Nivea Care používam odkedy som ho objavila a to už je nejaký ten čas. A je skvelý! 


Okrem toho, že krásne vonia, môžete ho použiť na tvár, ruky aj telo. Čo ja považujem za výhodu. Je to univerzálny krém, ktorý by mal sadnúť všetkým typom pleti naprieč všetkým vekovým kategóriám. Možno existuje aj lepší krém, no mne tento dokonale sedí. Pre moju normálnu pleť, ktorá sa v niektorých častiach ročných období vie správať ako mastná je to ideálna voľba. Skvelo, priam okamžite sa strebáva do pokožky a z vnútra ju hydratuje. Nerobí efekt mastnej tváre. 


Je mierne hustej textúry, ktorá rýchlo pri roztieraní mizne do pokožky. Nájdete ho na eshope  v malom 100 ml alebo 200 ml balení za primeranú cenu do 5 eur. Hydratovaná pleť vám vydrží celý deň, aplikácia je jednoduchá ako pri každom kréme. Odporúčam ho rovnomerne naniesť na rôzne časti tváre a jemne votrieť do pleti. Ja ho používam denne, takže malé balenie vydrží niečo cez mesiac. Pre moju normálnu pleť je ideálny, ale nemusel by vyhovovať možno mastnejšej. Výhodu je aj to, že je to výživný krém a obsahuje bambucké maslo. Nevýhodou je snáď len to, že nemajú malé balenie do kabelky. 



Táto kombinácia je štýl aký mám rada. Samozrejme nie je to všetko, sú veci, ktoré k tomu ešte používam ale úlohou tohto článku bolo ukázať kombináciu týchto produktov. Zároveň musím povedať, že aj overené značky vedia občas sklamať ako to je v prípade špirály. Takže určite budem hľadať ďalšiu. 

A čo vy a rokmi overené značky? Stále Vám dobre slúžia?

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára