F Ako si urobiť domáci wellness? + 1 tip ako si oddýchnuť vo vani aj doma - ŽIVOT PODĽA SEBA

Ako si urobiť domáci wellness? + 1 tip ako si oddýchnuť vo vani aj doma

 



Každá situácia nás niečo naučí. To som teda začala takto filozoficky tento oddychový článok. No ale nie je to tak? Veď posúďte samy, čo všetko sme sa ako spoločnosť naučili za posledné dva roky. Nebojte sa, skúšať Vás nebudem. Chcem Vám radšej prezradiť tip na to, ako si oddýchnuť aj doma, vo vani. Jasne, že toto určite poznáte. Dobrý horúci kúpeľ a ticho, kľud na vôkol je stará klasika. No keď do nej zapracujete tie správne prípravky a hlavne ich kombináciu môžete sa cítiť naozaj ako vo wellnesse. Tak poďme na to!  


Každé telo ma rado hýčkanie a opateru. Tak prečo mu ju nedaj aj počas roka a len tak doma? Vyskúšala som nejaké produkty dostupné na e-shope elnino.sk .Zvolila som si bežne dostupné produkty, ktoré by sa mohli hodiť počas celého roka a sú hlavne skvelé pre telo. A samozrejme príjemne voňajú. Pretože vôňa je základ!  








 1 TIP NA DOKONALÉ KOMBO PRE RELAX? 


Predpokladám, že mnohí tieto produkty možno aj poznáte. Sú to mnou už overené klasiky, ktoré mám rada a nikdy ma nesklamali. Ja totiž rada skúšam nové veci ale na tie, ktoré fungujú nedám dopustiť. A s tým súvisí aj môj 1 tip pre Vás na to ako si oddýchnuť. Ak si napustíte horúcu vodu do vane, zabezpečíte kľud a ticho - je to skvelé. No ak si k tomu v miestnosti zhasnete a zapálite voňavé sviečky, napríklad aj tie o ktorých som už písala článok, áno boli to tie čo skvelo vyzerali aj voňali :) 

O atmosféru máte postarané. A ani netušíte ako skvelo si oddýchnete, keď zavriete oči, hneď máte pocit, že ste niekde inde, napríklad vo svojich snoch, či na nejakom tajnom mieste. Predstavivosť nechám na Vás. No a ak Vám to nebude stačiť. Skúste pridať knihu, nejakú dobrú, obľúbenú u mňa je to napríklad romantická klasika. Sviečky a kniha pri horúcom kúpeli určite navodia tú skvelú oddychovú atmosféru a Vy vyjdete zo svojej kúpeľne ako znovu zrodená. 

Ale samozrejme úlohu zohrajú aj samotné produkty, ktoré použijete, tak poďme sa pozrieť na to. Už som mierne naznačila o akých bude reč. Ale pekne po poriadku. Základom je u mňa soľ do kúpeľa. 



AKO SI UROBIŤ AJ DOMA VO VANI HOTOVÝ RAJ?



Obľubujem tieto dve. Začnime mojom topkou KNEIPP ARNICA ACTIVE,  soľ do kúpeľa z minerálmi. A to z jednoduchého dôvodu. Ak túto nádobku otvoríte, hneď zacítite krásnu prenikavú vôňu, ktorá evokuje upokojenie a relax. Je krásnej sýtej žltej farby a presne toto ja môžem. Zrniečka sú stredne veľké a rýchlo sa rozpustia vo vani. Vôňa je silná a prevonia aj celú miestnosť. Na samotný kúpeľ jej nepotrebujete veľa pridať do vane. Mierne Vám zafarbí vodu do slabo žlta, čo môže niekto považovať za mínusový bod, mne to ale nevadí. 

Keďže toto balenie je 500 g a do samotného kúpeľa jej nemusíte nasypať veľa pre želaný efekt vydrží Vám veľa, samozrejme záleží na intenzite kúpania. Mne v pohode vydrží aj mesiac. Za cenu cca 6 eur je to výhodné. Aplikácia je veľmi jednoduchá - môžete nasypať do vane dostatočné množstvo v závislosti od objemu vane a necháte rozpustiť. Rozpúšťa sa veľmi rýchlo a vonia hneď po otvorení fľaše. 

Ja som s touto soľou mimoriadne spokojná. Milujem takého sýte, pozitívne farby - ale tu ide hlavne o vôňu, ktorá je rovnako intenzívna a veľmi rýchlo Vás vtiahne do oddychového nadstavenia. Veľmi dobre sa rozpúšťa vo vode, takže nemusíte dlho čakať. Niekto môže práve silnú vôňu považovať za mínus. Hodiť by sa mohla tým, ktorí chcú intenzívne relaxovať. Veľmi rýchlo navodí relax a pohodičku, to považujem za jej výhodu. Pri každodennej rutine sa Vám nezunuje. 

Okrem toho, že príjemne vonia aj regeneruje pokožku, zvláčňuje a zjemňuje ju a posilňuje jej obranyschopnosť.  A keďže je to soľ s minerálmi, po jej rozpustení vo vode sa začínajú uvoľňovať všetky dôležité liečivé látky. 




Soľ do kúpeľa nie je dobre podceniť. Práve tá totiž robí základ všetkého. A tak som vyskúšala aj iný tip. GABRIELLA SALVETE BATH SALT OCEAN je relaxačná soľ do kúpeľa pre ženy. Dá sa kúpiť za cca 1 euro v množstve 80 g. Čo je úplne v pohodičke. Keďže toto balenie je malé, vydrží Vám na jednu možné dve vane. Ak chcete intenzívnu relaxáciu určite musíte minúť toto celé balenie. Čo podľa mňa nie je moc ekonomické. 

Aplikácia je opäť jednoduchá - stačí nasypať do vane a kúpeľ máte hotový. Ja som použila celé toto balenie. Zrniečka soli sú na môj vkus dosť veľké a pomerne ťažko sa rozpúšťajú aj v horúcom kúpeli. Toto považujem za nevýhodu. Tiež samotné balenie je v plastovom vrecku, čo nemusí pôsobiť práve najlepšie. I keď napríklad na takú služobnú cestu si to môžete veľmi jednoducho pribaliť do kufra. Takže má to výhodu, no aj nie. 

Tento produkt je vegan a cruelty free. Túto soľ by ste mali používať keď chcete detoxikovať pokožku, telo i vlasy. Účinne pôsobí na zdravie kĺbov a tkanív a tiež prispieva k celkovej harmonizácií tela. 

Táto konkrétne, ktorú som skúšala mala mať príjemnú sviežu oceánsku vôňu. Tento efekt bohužiaľ u mňa nenastal. Hneď po otvorené som necítila nič intenzívne, čo by ma ohúrilo a naladilo na relax a nerozpustené zrniečka soli aj po čase len nepríjemný pocit umocnili. Takže toto považujem za mínus tohto produktu. To ale neznamená, že niekto práve na opak ako ja, to môže považovať za dobré. Mňa táto soľ neohúrila.  I keď balenie na cestu určite ešte využijem :) 





AKO UPOKOJIŤ SVOJU POKOŽKU AJ MYSEĽ? 


Do správneho kúpeľa predsa patrí pena. A to myslím, že mi dá každý za pravdu. Pena proste robí kúpeľ a keď je správna, zachráni všetko! Ja používam viaceré druhy a vône, podľa toho na čo mám chuť a ako chcem relaxovať. Ale jednu klasiku mám už dlho overenú a je od značky, ktorá na trhu pôsobí dlho a má neskutočne dobré produkty pre telo. Pena do kúpeľa pre ženy od značky DOVE presnejšie ich pena DOVE CARING BATH ALMOND CREAM WITH HIBISCUS je mimoriadne jemná, príjemná svojou vôňou. A keď už v kúpeli použijete niečo éterickejšie, táto pena je ideálnou voľbou. 

Jej balenie je štandardné vo fľaši, množstvo 700 ml. Čo je perfektné pretože Vám vydrží naozaj dlho, samozrejme zase závisí od množstva kúpeľov.  Za cenu 2,50 eur je to mimoriadne výhodné. Po otvorení fľaše jej vôňa nie je intenzívna, skôr taká jemná. Skôr cítite ibištek ako samotnú mandľu. 

S touto hydratačnou penou máte naozaj pocit, že sa rozmaznávate. Mliekovitá jemne ružová konzistencia peny sa hneď v kúpeli premení na penu. Jej zloženie je špecifické v tom, že z jednej štvrtiny ju tvorí zvláčňujúci krém, ktorý vytvára bohatú penu, ale hlavne zanecháva hodvábne jemnú pokožku tela a vôňa ibišteka Vás upokojuje a navodzuje ideálne prostredie relaxácie. 

Pri kúpeli máte pocit, že sa čistí nie len Vaše telo ale i myseľ. Bohatá pena dodáva jedinečnú pohodu v kúpeli a zvláčňuje pokožku tela. Hádam som teraz vymenovala všetky výhody tohto produktu. Jediné mínus a miernu nespokojnosť vyjadrujem nad tým, že pre želaný efekt musíte použiť naozaj dostatočné množstvo tejto peny. Pena je určená pre ženy. A keď chcete relax, pohodu pre telo a myseľ je to tá správna voľba. 





ŽEVRAJ SA V SPRCHE NEDÁ RELAXOVAŤ? NIE JE TO PRAVDA! TIP NA PRODUKT, KTORÝ VÁS PRESVEDČÍ. 


Ak sa ešte vrátime k značke Gabriella Salvete tak okrem soli do kúpeľa máju aj sprchové gély pre ženy. A teda do už je trošku o inom. Kto povedal, že musíte relaxovať len v kúpeli vo vani. Čo tak vyskúšať relaxačnú sprchu po namáhavom dni alebo ranné energickú sprchu pre naštartovanie dňa? Ja síce na relax preferujem kúpeľ vo vani, ale horúca sprcha v kombinácií s týmto sprchovým gélom bola skvelá. Ak ste mali ešte k tomu ťažký deň, tak toto Vás isto zachráni. A Vy ešte môžete prežiť krásny večer pri filme a poháriku dobré vína s partnerom, tak ako ja :) 

K takémuto relaxu určite odporúčam produkt GABRIELLA SALVETE SHOWER GEL RASPBERRY AND SWEET MINT je sprchový gél určený pre ženy, ktorý ale svojou silnou zvodnou vôňou vytvorí skvelú mätovo-malinovú sprchu. Pri aplikácií tohto produktu dostanete príjemné osvieženie a novú energiu do tela. A to všetko aj pri horúcej sprche po ťažkom dni. Silná vôňa maliny a mierne chladivá mäta je skvelá pre telo a jeho relax.

Aplikácia je jednoduchá, nanesiete na vlhkú pokožku a gél sa prirodzene napení, potom už iba opláchnete. Vôňa je neskutočne príjemná. Sprchový gél sa predáva v množstve 250 ml za cenu cca 2 eur čo je podľa mňa výhodne.  Výdrž tohto produktu samozrejme záleží na intenzite používania, mne vydrží aj mesiac. Pre dokonalú vôňu a želaný efekt nemusíte použiť veľa produktu, čo je jedná z výhod. 

Určite sa Vám bude hodiť ak chce relaxovať rýchlo. Proste "šmahom ruky sa dostať do pohody", je skvelý na použitie ráno aj večer. A je multifunkčný. Svieža sprcha ráno či horúca sprcha po celom dni sú výhodou pre rýchlu regeneráciu tela. 

Tento sprchový gél Vám účinne vyčistí pokožku, ale i vyhladí a zjemní. Veľkou výhodou je podľa mňa je využitie v kombinácií. Vie navodiť relaxačnú horúcu sprchu ale i príjemne dodať energiu. 

Jediné mínus by som možno dala, že miestami je vôňa, najmä pri dlhšom používaní, už moc sladká a prenikavo vonia na celú miestnosť. Toto ale u mňa nastalo až naozaj pri častom a dlhodobom používaní. Týmto sprchovým gélom rozhodne nič nepokazíte. Sprchový gél tejto značky rozhodne vyhral nad ich soľami do kúpeľa. 

Ak chcete relaxovať aj v sprche, tak toto je jasná voľba číslo jeden! 





OSOBITNÝ WELLNESS PRE VAŠU POKOŽKU? 


Ako som už povedala v tomto článku, telo si zaslúži hýčkanie a opateru. A to ženské omnoho viac. Ak zastaneme ešte pri sprche, tento produkt je skvelá voľba a mala by ho mať každá žena. DOVE SHOWER MOUSSE COCONUT OIL  je sprchovacia a holiaca pena s kokosovým olejom určená pre ženy. Jej cena je do 5 eur v množstve 200 ml je podľa mňa výhoda. 

Táto sprchová pena ma veľmi jednoduchý aplikátor. Pred použitím ju treba pretrepať a nastriekať do dlane následne naniesť na vlhkú pokožku. Hneď po prvom stlačení sa Vám vytvorí do pár sekúnd bohatý pás bielej jemnej peny, ktorý sa veľmi ľahko vpíja do pokožky. Podľa intenzity používania vydrží cca do mesiaca. 

Hneď pocítite mierne silnú vôňu kokosu a v kombinácií s olejom sa pokožka celého tela intenzívne vyživuje a ošetruje. Pokožka zostáva hodvábne jemná a dokonalé ošetrená. Čo považujem za obrovskú výhodu je, že táto pena je vhodná aj na holenie. Ďalšou výhodu je veľmi ľahké roztieranie po tele a stále zostáva hutná konzistencia peny, cítite pocit hydratácie. 

I keď priamo táto pena nie je určená na relax a možno niekomu nepripadá ani vhodná do wellnessu. Opak je pravdou. Z wellnessu máte vyjsť predsa s pocitom upokojeného, hydratovaného tela. A to týmto produktom dosiahnete. Pokožka je zvlhčená a vyživená, pôsobí oddýchnuto a jemne na dotyk. 

Vďaka zloženiu kokosového oleja a glycerínu je vhodná aj pre extra suchú pokožku. Myslím, že som vymenovala dostatok výhod prečo som bola spokojná s touto penou. A nedokážem nájsť dôvod na mínusku. Asi jedine ten, že je len pre ženy :) 

Vôňa produktu a pocit wellnessu tu môže byť trošku zanedbaní, ale to len na prvý pohľad pretože pokožka je ako znovuzrodená. 






K VITÁLNEJ POKOŽKE ZA PÁR DROBNÝCH? 


A ako sa hovorí, to najlepšie na záver. ZIAJA PUMPKIN WITH GINGER SUGAR BODY SCRUB je cukrový telový peeling pre ženy. Tento produkt nájdete v balení 300 ml za cenu cca 5 eur. Jeho výdrž samozrejme záleží na intenzite používania, ale pri bežnom použití vydržal mne aj cez mesiac. 

Je to skvelý peeling pre ženy s vôňou tekvice a zázvoru. Hodí sa skôr na jeseň, ale mne sa páči najmä kvôli vlastnostiam a vôni, takže ho využívam celoročne. A nedá naň dopustiť. Je to karamelizovaný cukrový peeling, veľmi hutnej konzistencie s krásne jasnou žltou farbou. Jemné kryštáliky cukru cítite už pri prvom dotyku. Jeho vôňa je intenzívna už po otvorení krytu. Keď ho nanášate na pokožku jeho vôňa sa zintenzívní. Krásne vyhladzuje pokožku a odstraňuje odumretú vrchnú vrstvu. 

Prenikavá vôňa zázvoru navodzuje atmosféru starostlivosti, ale ponorí Vás aj do relaxácie. Pokožka celého tela je príjemne prevoňaná a pôsobí hebko a hladko. Tento produkt je vhodný pre všetky typy pokožky, ale efektná hutná cukrová textúra nemusí na každého pôsobiť príjemne. Ak to s množstvom preženiete, môžete vytvoriť neželaní efekt "pocit lepkavej kože". A toto je asi jedna z nevýhod tohto produktu. 

Aplikácia peelingu je jednoduchá. Peeling nanášate na mokrú pokožku a masírujete krúživými pohybmi. Nakoniec dôkladne opláchnite. Cítite intenzívnu vôňu zázvoru a pokožka na krásne zjemňuje a prekrvuje. Pri aplikácií a masírovaní do pokožky máte pocit totálneho wellnessu, len keby Vás masíroval niekto iný :) Ale v domácich podmienkach ideálny produkt na navodenie pohody a skvelá starostlivosť o pokožku. 

Mne tento produkt už vyhovuje dlhšie a nemám s ním žiadnu zlú skúsenosť. Jediným mínusom môže byť pre niekoho veľmi hutná a cukrová kombinácia a intenzívna vôňa zázvoru. Ale pokiaľ chcete dať pokožke patričnú starostlivosť a dodať energiu telu aj mysli, tak vôňa zázvoru je dobrou voľbou. 

Hodiť by sa mohol ženám, ktoré chcú odstrániť odumreté kožné bunky alebo získať jemnú a hebkú pokožku. Ale tiež tým, ktoré chcú relaxovať a starostlivosť spojiť do jedného dokonalého balíka. 




Toto je môj balíček pre navodenie wellnessu aj doma vo vani či v sprche. Sú to produkty, ktoré využívam dlhodobo a stali sa mojou rutinou, ktoré pocit wellnessu doma podľa mňa navodia. A spojite tak príjemné s užitočným. Veď o telo sa predsa treba starať. Je len jedno a naše :) 




Na záver tohto článku by som Vás, mojich čitateľov rada upozornila na moju súťaž na Facebooku, na mojej stránke. Ak teda máte chuť môžete sa zapojiť do súťaže :) Všetky informácie k tomu zistíte priamo tu - Facebook Život podľa seba.  

Súťaž sa tiež tematicky týka domáceho wellnessu, tak Vám držím palce. A želám Vám príjemný wellness s kvalitnými produktmi. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára