F 1 skvelý tip na vianočnú náladu a darček zároveň? Sviečky Yankee Candle sú láska na prvý pohľad - ŽIVOT PODĽA SEBA

1 skvelý tip na vianočnú náladu a darček zároveň? Sviečky Yankee Candle sú láska na prvý pohľad

Tento rok bol dobrý rok. Napriek všetkému čo sa v spoločnosti deje, musím povedať, že pre mňa a moju rodinu bol dobrý. I keď isto by som našla, čo by som vytkla. Ale prežila som aj neskutočné, neopakovateľné okamihy v práci či súkromnom živote. A musela som tomu prispôsobiť aj svoj blog. Ale to si isto pozorný čitateľ všimol. 

A blížia sa moje obľúbené sviatky, dni a celkovo najkrajšia časť roka. Záver je vždy krásny. Ja proste milujem Vianoce. Všade samé svetielka, vôňa, horúce drinky, báječné bombardino, zima, sneh, svahy, party, rodina a pohoda, pokoj a radosť. To som teraz hádam všetko, čo pre mňa znamenajú Vianoce vsunula do jednej vety. 

Ak by sme sa vrátili k tým svetielkam. Ja ich milujem. Pozrite sa večer okolo seba, svietia verejné osvetlenia, rodinné domy či balkóny panelákov. No nie je to úžasné? A za aspoň mňa, vtedy cítim vôňu Vianoc. Keď k tomu je sneh alebo aspoň poprašok je to skvelé. No a v domácnosti si túto vôňu vieme ešte viac umocniť. Pečením vianočných koláčikov, perníkov, vianočky či výrobou vaječného likéru. 

Alebo veľmi jednoducho krásne voňavými sviečkami. Tento rok pre mňa jednoznačne vyhrali sviečky od Yankee Candle v ich vianočnej edícií, ktorú majú naozaj rozmanitú.  A vyberie si každý aj náročný zákazník. Proste tieto sviečku sú láska na prvý aj druhý pohľad. 

 

AKO SI UROBIŤ VIANOČNÚ NÁLADU AJ DOMA?

 

Veľmi jednoducho! Stačí sa obliecť do červenej farby. Tá proste patrí k Vianociam a určite ňou nič nepokazíte. Použiť svetielka, klasike na baterky alebo do elektriky. Čaj, hocijaký hlavne, že to je čaj :) U mňa k tomu treba knihu do ruky alebo pre niekoho by to mohol byť skvelý nový film či vianočná klasika. To nechám na vás. No a jednoznačne nemôžu chýbať sviečky! Čím viac tým lepšie.   Ja som pre tento rok volila krásne voňavé sviečky od značky Yankee Candle, konkrétne ich vianočnú edíciu, veď nech to má grády :)



ATMOSFÉRA CHRISMAS MAGIC BEZ VIANOČNÉHO ZHONU A PEČENIA?


Ja viem, že k Vianociam patrí zhon, stres, upratovanie, pečenie ... A mohla by som toho teda menovať. Ale čo tak si urobiť pohodičku, aspoň na chvíľku vypnúť, oddýchnuť si a cítiť pri tom Vianoce? Dá sa to! Mne sa to podarilo pri týchto sviečkach. 

Pre Vianoce je pre mňa typická farba červená a preto som musela mať aj jednu sviečku určite červenú. Táto sviečka Yankee Candle Chrismas Magic je krásnej sýtej červenej farby. Má neskutočnú vôňu aj keď ešte nehorí. Pri zapaľovaný sa knôt rýchlo rozhorí a horí veľkým jasným a stálym plameňom. Počas horenia sa vám pre vonia celá miestnosť. Sviečku si môžete kúpiť v množstve 623 g alebo 411 g.  Všetok vosk sviečky je umiestnený v sklenenej nádobe s uzatvárateľným viečkom, ktoré má po obvode plastové gumené tesnenie. Samotná sviečka je krásnym bytovým doplnkom a ideálne sa hodí na poličku. Čo je jej nevýhoda je možno to, že je ťažká. No vzhľadom na jej hmotnosť sa netreba čudovať. 

Vie krásne navodiť sviatočnú atmosféru, pohodu. Obsahuje aktívnu zmes vianočných vôní. Cítite eukalyptus, kadidlo, smrek či vôňu citrusu.  Ja som tam miestami cítila aj mandarinku. Nato, aby ste si navodili pohodičku a príjemnú vôňu vo vašom domove musí táto sviečka horieť aspoň pol hodinku a nemala by horieť viac ako 4 hodiny. Pre mňa to bola ideálna vôňa Vianoc, viete taká, ktorá sa aj ťažko opisuje proste Vianočná :) Táto sviečka vzhľadom na svoju hmotnosť vydrží horieť neuveriteľných 150 hodín. 

Toto je ideálna vôňa do domácnosti ale i do kancelárie, proste tam, kde si chcete urobiť sviatočnú a pohodovú atmosféru.  Vzhľadom na veľkosť je táto sviečka za cca 20 eur prijateľná cenou.  Jedinou nevýhodou je to, že plameň sviečky pri dlhšom horení začne miestami blikať a chaotický sa pohybovať, následne sa opäť ustáli.


 

VONIA MUŽOM AJ  ŽENÁM? KORENIE S AFRODIZIAKÁLNÍMI ÚČINKAMI? TYPICKÉ PRE VIANOCE? 

 

No tak čo uhádli, o ktorom korení bude reč? Áno, je to škorica! Tá k Vianociam jednoducho patrí. Pre mňa je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc v rôznych formách, napr. aj ako sviečka či vosk a samozrejme aj ako korenie. Malá 49 g vonná sviečka tiež od tejto firmy a vie mať svoje čaro. Po je zapálení knôtu je okamžite cítiť škoricu s jemnou pod vôňou dreva. Miestami pripomína vianočný punč. Sviečku nájdete v cene do 2 eur aj na e-shope elnino.

Keďže táto sviečka je malá, môžete ju vložiť napríklad do skleneného svietnika a bude vyzerať efektne. Hodiť by sa mohla na dotvorenie atmosféry alebo keď si chcete zapáliť viacero sviečok naraz a vytvoriť tak krásnu atmosféru príjemného večera. Veľkou výhodou je, že vonia naozaj každému. Či ste muž, žena alebo mladý či starší. Keďže táto sviečka nie je v skle, dohorí do posledného kúsku. A neustále počas horenia sýto vonia, čím pre vonia naozaj celú domácnosť.  

Niekto by za nevýhodu mohol považovať práve to, že táto sviečka je po odstránení obalu bez svietnika, takže ju musíte vy umiestniť na bezpečné miesto. Nevýhodou môže byť toto je vôňa naozaj typická pre Vianoce a počas roka nemí byť vhodná. Táto sviečka vydrží horieť cca 15 hodín. 

Sviečka nie je v skle a po odstránení plastového obalu je malého oválneho tvaru a výraznej škoricovej, oranžovo-hnedej farby. Ideálna na dlhé večery, chladné počasie a na navodenie vianočnej atmosféry. 

Sviečka horí jasným veľkým plameňom, ktorý sa takmer nehýbe. Ja som s ňou bola spokojná a trávila som "s ňou" dlhé decembrové večery pred Vianocami. No a pre milovníkov škorice je toto jasná voľba.


 


VANILKOVÉ ROŽKY TO JE CHRISMAS COOKIE? 

 

Áno, presne tak. Ja by som to totiž lepšie nepovedala. Hneď ako som len sviečku ovoňala napadla mi táto vôňa. Vanilkové rožky či celé vianočné pečivo vystihuje presne vôňa tejto sviečky. Za mňa pri mojom teste jednoznačne vyhrala. 

Táto sviečka je vzhľadovo veľmi sympatická. Je stredného tvaru, celá uložená v skle. Veľmi pohodlne sa uchopí do ruky. Má viečko s plastovým tesnením. A mimoriadne dobre vyzerá na poličke aj bez toho aby horela :) Je krásnej bielej farby, takže vynikne vo farebnom priestore. Ideálna ako darček, ktorým nič nepokazíte, pretože vianočné pečivo má každý predsa rád. 

Môžete si ju zakúpiť v dvoch veľkostiach 623g alebo 411g. Táto 411g sviečka horí maximálne 75 hodín čo je vzhľadom k cene cca 18 eur prijateľné. 

Hneď ako prvé pri zapálení ucítite vanilku a jej sýtu vôňu. Skombinovanú so šľahačkou a vôňou pečenia. A keďže podľa mňa každý miluje vianočne pečivo, mala by ulahodiť každému. Po čase pri dlhšom horení môžete byť vanilky trošku presýtený. Hodí sa však určite do domácnosti, v predvianočnom období, na vytvorenie vianočnej atmosféry. 

Nevýhodou by mohla byť pre niekoho miestami príkra sladká vôňa. Výhodou je však to, že na 100% navodí vianočnú atmosféru v dome a určite vás naladí na Vianoce. A vyzerá skvelo aj ako bytový doplnok. 

Ja som bola s touto sviečkou maximálne spokojná. Krásne vonia, vyzerá vzhľadovo výborne a vie navodiť vianočnú náladu.  

 
















 

Tieto všetky sviečky od Yankee Candle majú krásnu vôňu a každá je niečím špecifická. Neľutujem ani jednu pri mojom tohtoročnom vianočnom výbere. Každú som využila v iný okamih. Či už škoricovú vôňu  na chladné dlhé zimné večery. Alebo vôňu Chrismas cookie a  Chrismas magie na vytvorenie slávnostnej vianočnej atmosféry. 

Po týchto sviečkach určite ešte siahnem. A vy ich vôňu máte radi tiež? 


by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára