F Pripravte sa na leto! + 1 tip na produkt Photoderm Max Spray 50+ a niečo navyše! - ŽIVOT PODĽA SEBA

Pripravte sa na leto! + 1 tip na produkt Photoderm Max Spray 50+ a niečo navyše!

 


Slnko, teplo, leto vo vzduchu cítiť prázdniny. Presne toto sa odohráva teraz v mojej hlave. Už len teleport k vode, drink v ruke a užívať si slobodu, prítomný okamih, energiu letných teplých večerov. Slnko je obrovský dobíjač energie a sily. Aspoň ja to mám tak. Milujem leto a všetky jeho dni. Cez prázdniny, na výletoch  po krásach Slovenska, ktoré vám prostredníctvom blogu ukazujem. 

Ale pred slnkom sa treba aj chrániť. A to dostatočne. Určite ste čítali niekde, že slnko je intenzívne a silnejšie ako po minulé roky. Preto treba byť naozaj opatrný. Slnko síce dobíja energiu telu, máme krásne opálenú pokožku tela, naberáme vitamín D, ktorý je pre organizmus človeka potrebný. 

Na území Slovenska viete tento vitamín D vstrebať do tela len od mája do septembra. A toto je presne tento čas. Avšak to neznamená, že sa teraz budete stále slniť nonstop len tak bezhlavo. Aj opaľovanie má svoje pravidlá. Základným pravidlo je používanie opaľovacích krémov a chrániť sa. Preto sa v dnešnom článku pozrieme na niektoré opaľovacie krémy.




Už som hovorila, že ja opaľovanie milujem. Ale rovnako tak milujem aj zdravú pokožku tela. A preto keď dobíjam baterky vyhrievaním sa na slnku, či športovaním, pri užívaní si vody v tropický deň, myslím na to ako byť chránená. 

A preto som sa rozhodla vyskúšať tieto dva produkty. Pretože si netreba chrániť len telo, ale aj tvár. Veď tá je stále vystavená slnku, aj keď si môžeme myslieť, že to tak nie je. Produkty som skúšala dlhšiu dobu, opaľovala som sa primerane a sledovala som ich efekt. Teraz si to poďme rozobrať na drobné. Oba produkty nájdete na internetovom e-shope elnino.sk






AKO CHRÁNIŤ SVOJU TVÁR? NUXE SUN TANNING OIL SPF10 VÁM DÁ ZARUČENE ODPOVEĎ! 




Tento opaľovací prípravok NUXE SUN TANNING OIL SPF10  na telo a tvár v množstve 150 ml za cenu cca 16 eur je skvelá a prijateľná voľba. A to aj napriek tomu, že má SPF len 10. Je to síce nižšia ochrana, čo niekto môže považovať za nevýhodu, ale na tvár za mňa rozhodne stačí. V pomere množstvo a cena je to rozumné. Ja som ho hlavne nepoužívala priamo na opaľovanie, ale v dni, keď slnko "nepieklo". 

Balenie je praktické v malej plastovej oválnej fľaši, ktorá vám v pohode padne do tašky. Jedná sa o prírodný olej neutrálnej vône, ktorý sa krásne úplne jemno rozotiera po pokožke. Vytvára zlatistý povlak a neotiera sa do deky, oblečenia proste textílie. 

Jedná sa o prírodný olej, ktorý sa veľmi ľahko aplikuje vďaka sprejovej pumpičke. Stačí pár strekov, 1-2 streky a už len jemne rozotrieť po pokožke. 

Pôvodne bola značka NUXE založená už v 50tich rokov vo Francúzsku. Ale svoj rozmach a zlom zaznamenala až neskôr. Dnes táto značka ponúka komfort a luxusnú starostlivosť pre pokožku. A ozaj to tak aj je. Keď si nanášate olej na pokožku máte pocit, že robíte správnu vec. 

Dokonale sa olej spojí s pokožkou. Napriek tomu, že je to olej nemáte pocit, že všetko okolo je mastné. Táto prírodná kozmetika je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pokožku. Čo vidíte aj pri používaní tohto oleja. Snažia sa používať len prírodne produkty, najmä včelie produkty. 

Pri používaní nech ste kdekoľvek, máte pocit dotyku luxusu a zdravej pokožky, možno preto, že sa jedná naozaj o výborný produkt. Jedinou nevýhodu zrejme je nízka hodnota SPF. 

Aplikácia je mimoriadne jednoduchá a keď ste niekde pri vode aj mimoriadne praktická a to vďaka sprejovej pumpičke. Čo považujem za veľkú výhodu. 

Konzistencia produktu je príjemná na pocit, olej nie je moc mastný, neutrálna vôňa a príjemný zlatistý odlesk na slnku. 

Za mňa je tento olej na opaľovanie fakt skvelý a jeho jediná nevýhoda je nízka hodnota SPF.  








PREČO PRÁVE OPAĽOVACÍ TEĽOVÝ SPREJ PHOTODERM MAX SPRAY? 




Naše telo je len jedno na celý život. A musíme si ho chrániť a pred slnkom obzvlášť. Preto treba používať to najlepšie. 

Opaľovací prípravok BIODERMA PHOTODERM MAX SPRAY SPF50+ je sprej určený na všetky typy pleti ale i na citlivú a podráždenú pokožku. Obrovskou výhodou je, že krém je vodeodolný a má vysokú ochranu SPF. Toto sú za mňa najväčšie výhody, ktoré v tomto produkte vidím. 

Tento sprej na opaľovanie s najvyššou ochranou SPF50+ je v množstve 400 ml a cene cca 28eur    priamo úmerný. Jeho zloženie je špecifické a vďaka patentu bunkovej bioochrany v kombinácií so slnečnými filtrami chráni a aktivuje prirodzený reparačný cyklus na obnovu kožných buniek. 

Tento sprej sa aplikuje mimoriadne jednoducho, keďže má sprejovú pumpičku s rozprašovačom. Stačí pár strekov na pokožku a potom jemne rozotrieť. Tu možno len pre mňa nastáva mierna nevýhoda, že tento krém je biely. Biely krém treba poriadne rozotrieť na pokožke a to môže niekoľko minút aj trvať. 

Síce pri aplikácií postupne biela farba mizne a vpíja sa do pokožky. Toto je za  mňa nevýhoda. Konzistencia je inak neutrálnej vône, príjemná na pokožke, trošku dlhšie trvá kým sa krém vpije do pokožky, u mňa bohužiaľ zanechával aj mastný film, ktorý nie je vidieť, ale cítiť.  

Tento produkt je vodeodolný, ale zároveň píšu na balení, že sa treba po kúpaní opäť natrieť, čo je na jednej strane zvláštne, no na druhej strane chápem istotu samotného výrobcu. 


V ČOM JE ALE PHOTODERM MAX SPRAY INÝ AKO OSTATNÉ PRODUKTY? 



Absolútne jeho najväčšia výhoda je v maximálnej slnečnej ochrane SPF50+, tiež sa dobre rozotiera na pokožke aj keď to niekoľko minút trvá. Textúra je mimoriadne príjemná a nezaťažuje zbytočne pokožku. Výrobca udáva, že nezanecháva biele stopy ani mastný film, o tomto sa dá polemizovať. 

Pri mojej aplikácií biele stopy boli, aj napriek tomu, že som sa mimoriadne snažila krém rozotrieť. A mastný film síce nemastil nič na okolo, ale na pokožke ho bolo najmä cítiť ako "lepkavé časti tela"

Je vodeodolný, no zároveň sa máte po každom kúpaní znova netrieť, to je tiež také vágne tvrdenie. Každopádne pri mojom testovaní som zistila, že naozaj je vode odolný. A nebolo treba sa znovu natrieť. Neutrálna vôňa bez parfumácie je v lete vo všeobecnosti veľká výhoda. 

Samotne balenie je mimoriadne praktické najmä kvôli rozprašovaču, ktorý oceníte najmä pri aplikácií krému. Balenie v množstve 400 ml je na začiatku používanie dosť ťažké, logicky, pre niekoho to môže byť nevýhoda. Rozprašovač je ale super voľba pri aplikácií, vytvára pohodu a jednoduchosť pri nanášaní krému.  No výhodou je aj, že produkt je vhodný aj pre veľmi citlivú intolerantnú pokožku. 

Za mňa osobne má tento produkt výhody vysoké SPF50+, jednoduchá aplikácia. Ale i nevýhodu za ktorú jednoznačne považujem bielu farbu, ktorú treba dokonale votrieť do pokožky tela. 






A aké produkty používate vy? Máte rokmi overené klasiky či experimentuje? Verím, že sa vám článok páčil a niečo ste sa aj dozvedeli. Samozrejme vždy je to subjektívny pocit, ale ja píšem veci tak ako cítim. 

Tak teda užívajte leto, slnko, teplo. A príjemné opaľovanie želám :) 


by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára