F Schované, tiché, malé kúpele? Nimnica - ŽIVOT PODĽA SEBA

Schované, tiché, malé kúpele? Nimnica



Veľmi príjemne mále, útulne a veľmi špecifické kúpele. V tomto článku si predstavíme miesto, kde som bola prvýkrát, ale mnohí ho poznajú. Nachádza sa pri Púchove, vedie k nemu nová cyklotrasa, je schované pod horami, ktoré sú najkrajšie na jeseň. Naše kroky viedli do kúpeľov Nimnica. 



ČO PONÚKAJÚ NAJMLADŠIE KÚPELE SLOVENSKA?

 

Kúpele sa nachádzajú na Považí, sú to malé ale veľmi príjemné najmladšie kúpele na Slovensku, napriek tomu už oslávili 60tku. Kúpele pripomínajú malú dedinku a najväčšou dominantou sú dva kúpeľné domy – Salvator a Balnea Grand.

Do kúpeľov sa viete dostať aj autobusom, no pokiaľ idete autom pre nekúpeľných hostí je tu pre mňa dosť malé parkovisko hneď povedľa cesty. Môžete si tu príjemne oddýchnuť, poprechádzať sa, či požičať si bicykel. 

Kúpele ležia na slnečnej strane, takže sa tu viete aj pekne vyhriať na slniečku v krásne upravených parkoch. Priestor je bezbariérový, no celý v miernom kopci. Kúpele prekvapia aj svojou vodou, ktorá je bohatá na mineráli, ale nie je vhodná pre kardiovaskulárne ochorenia, pretože má vysoký obsah sodíka.  Lieči sa tu väčšinou pohybové ústrojenstvo. A táto voda je studená, resp. vlažná. Čo možno prekvapí, pretože väčšina očakáva teplú vodu v kúpeľoch. 




AKO SA PRÍJEMNE ZRELAXOVAŤ ZA 2 HODINY?

 

Pre verejnosť je k dispozícii medicínské wellness centrum, kde si môžete kúpiť vstup na 2 či 1 hodinu. Vopred treba zavolať, kvôli obsadenosti. Za cenu cca do 16 eur sa viete ale veľmi dobre zrelaxovať v saunách – fínska, parná, bylinková... či vyskúšať Kneippov kúpeľ, tropické sprchy, vírivku a mnoho ďalšieho .

Koná sa tu množstvo kultúrnych akcií, môžete spoznávať hory okolia či kochať sa výhľadom na obrovskú vodnú nádrž, ktorá je 12 km dlhá a 1 km široká. Určite vám odporúčam kávičku s koláčikom v kúpeľnom dome Balnea Grand, či parížsku kaviareň v kúpeľnom dome Salvator. 

A určite nevynechajte pre mňa to najlepšie, okrem wellnessu samozrejme, a to krásny priestor KURSALON, kde si v nádhernom štýlovom priestore môžete vychutnať kávičku, vínko a to všetko v historickom "moode" či už pri krbe alebo v lokálnej knižnici. Pre mňa veľmi krásny oddychový priestor. 









 

Verím, že som vás navnadila na taký na výlet po Slovenku a už je na vás či z toho spravíte jednodňovú aktivitu alebo aj predĺžený víkend.

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára