F Najlepšie produkty na letné opaľovanie a starostlivosť o pokožku! + 4 skvelé tipy od značky Garnier - ŽIVOT PODĽA SEBA

Najlepšie produkty na letné opaľovanie a starostlivosť o pokožku! + 4 skvelé tipy od značky Garnier

                


Fúúúú ten čas tak letí a čoskoro tu máme moje milované obdobie - LETO! 
Leto sa blíži a s ním aj túžba po slnku a krásnom opálení. Dôležité je však myslieť na ochranu pokožky pred škodlivým UV žiarením. V tomto blogu sa teda dozviete o tom, ako sa správne opaľovať a aký význam má faktor SPF. A to nie je všetko! Prezradím vám moje tipy na krásne a zdravé opálenie pre tento rok. Vďaka elnino.sk som opäť našla to najlepšie pre svoje telo a pokožku. Poďme na to postupne. 


Opaľovanie a ochrana pokožky: Prečo je SPF tak dôležité?


Predtým ako začneme hovoriť o samotných produktoch, treba si uvedomiť, že to nie je len o nich.  Na úvod si treba položiť zásadnú otázku: Prečo je dôležité chrániť sa pred slnkom?

UV žiarenie zo slnka môže poškodiť pokožku a viesť k rôznym zdravotným problémom, ako sú predčasné starnutie, vrásky, pigmentové škvrny až rakovina kože. Je preto dôležité chrániť sa pred slnkom nosením opaľovacieho krému, oblečenia a klobúka a vyhýbaním sa slnku v najintenzívnejších hodinách - medzi 10:00 a 16:00 hod..

Ďalšou dôležitou otázkou je či a ako používať SPF? 

SPF (Sun Protection Factor) je číslo, ktoré udáva, akú ochranu pred UV žiarením poskytuje opaľovací krém. Čím vyššie je číslo SPF, tým lepšiu ochranu krém poskytuje. Výber správneho SPF závisí od typu vašej pokožky, dĺžky pobytu na slnku a intenzity slnečného žiarenia. Pre bežné použitie sa odporúča SPF minimálne 30 alebo vyšší. 

Opaľovací krém by ste mali nanášať na celú exponovanú pokožku 20 minút pred odchodom na slnko a opakovať každé 2 hodiny, alebo častejšie, ak sa potíte alebo plávate. Nezabudnite na uši, pery a chodidlá.

A sme pri samotnom opaľovaní, to tiež podlieha svojim zákonitostiam. Tu je niekoľko mojich tipov na bezpečné opaľovanie:

  • Vyberajte si opaľovací krém so širokospektrálnou ochranou, ktorá chráni pred UVA, UVB žiarením.
  • Noste oblečenie a klobúk, ktoré chránia vašu pokožku pred slnkom.
  • Vyhýbajte sa slnku v najintenzívnejších hodinách - medzi 10:00 a 16:00 hod..
  • Pite veľa tekutín, aby ste predišli dehydratácii. Hydratácia je základ!

Potom už stačí len vychutnať si leto. A ako teda chrániť svoju pokožku pred slnkom prostredníctvom produktov? To je totiž jeden veľmi dôležití bod programu. Ja som tento rok na leto pripravená pomocou moji 4roch TOP PRODUKTOV od značky Garnier. 





Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 30: Dokonalé opálenie bez rizík? 


Prvým testovaním produktom bol Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 30 v množstve 150 ml za cenu okolo 14 eur. Čo je za pomer množstva, ceny, kvality veľmi dobré. 

Opaľovací olej Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 30 je opaľovací prípravok určený na celé telo, zameraný aj na výživu a regeneráciu, pričom je bezfarebnej, jemnej, olejovitej konzistencie a vo forme spreju a musím povedať, že som z neho nadšená a to najmä kvôli úžasnej vôni. Bambucké maslo mu dodáva nie len skvelé účinky, ale aj neskutočnú vôňu a to hneď pri prvom použití. 

Olej má príjemnú vôňu a okrem toho sa mimoriadne ľahko rozotiera po pokožke. Nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebáva. Počas používania som nemala žiadne problémy s podráždením pokožky, podľa výrobcu je vhodný pre všetky typy pokožky.

Olej poskytuje skvelú ochranu pred slnkom. Vďaka SPF 30 som sa nemusela báť spálenia ani začervenania pokožky, ochraňuje pred škodlivými účinkami UVA, UVB žiarenia. Moja pokožka sa po opaľovaní cítila hydratovaná, vyživená a upokojená. 

Okrem ochrany pred slnkom olej podporuje aj opálenie. Počas používania som si všimla, že moja pokožka sa rýchlejšie a rovnomernejšie opálila, pretože produkt zlepšuje opálenie pokožky. 

Celkovo som s Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF 30 veľmi spokojná. Je to skvelý opaľovací olej, ktorý chráni pokožku pred slnkom, podporuje opálenie a zároveň ju hydratuje. Určite ho odporúčam všetkým, ktorí hľadajú kvalitný opaľovací produkt vo forme oleja v spreji je to ideálna voľba. 

Aplikácia je veľmi jednoduchá vďaka šikovnému spreju a pomerne jednoduchému aplikátoru, výdrž závisí na intenzite opaľovanie, pomer ceny a kvality je vyvážený. Treba nanášať v dostatočnom množstve na pokožku a poriadne rozotrieť - niekedy to trvá dlhšie, čo je mierne mínus. Všetko čo som uviedla vyššie považujem za výhody, mňa jednoducho tento produkt oslovil a určite ho beriem do svojej plážovej tašky. Mínus produktu moc nevidím, možno len tu ochranu SPF 30, ale to pre olej je postačujúce. Produkt je síce vodeodolný, ale musí sa nanášať vo viacerých vrstvách. 






Hľadáte spoľahlivú ochranu pred slnkom pre citlivú pokožku? 


Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Invisible Protection Mist SPF 50+ by mohol byť presne to, čo potrebujete! Tento opaľovací sprej v spreji ponúka vysokú ochranu SPF 50+ pred škodlivým UVA a UVB žiarením, čím chráni vašu pokožku pred spálením, predčasným starnutím a rakovinou kože. Je formulovaný pre citlivú pokožku, ľahkou a nemastnou textúrou, ktorá sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva biele stopy, po jemnom roztrení. 

Za jednoznačne výhody tohto produktu považujem - vysoká ochrana SPF 50+, vhodný pre citlivú pokožku, ľahká a nemastná textúra, rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva biele stopy, vodoodolný, veľmi jednoduchá aplikácia cez sprej, ideálny nie len na pláž či kúpalisko.  

Pri tomto produkte som našla aj mierne nevýhody, mínusom by mohlo by, že niektorí používatelia môžu vnímať vôňu ako príliš silnú (po viacerých opakovaniach trošku prekážal aj mne), môže zanechať lepkavý pocit na pokožke, nie je vhodný pre tvár - toto je za mňa značné mínus. 

Aplikácia je ako tradične pri opaľovacích produktov. Aplikujte rovnomerne na celé telo 20 minút pred pobytom na slnku. Nanášajte opakovane každé 2 hodiny alebo častejšie, ak sa potíte alebo plávate.

Určite sa však bude hodiť pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorí trávia veľa času na slnku, pre deti a ľudí, ktorí nemajú radi mastné opaľovacie krémy - tento produkt v jednoduchom spreji ocenia. 

Opaľovací sprej je dodávaný v bielej plastovej fľaši s oranžovým vrchnákom. Má sviežu a jemnú vôňu, po čase môže vadiť. Celkovo je Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Invisible Protection Mist SPF50+ skvelou voľbou pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorí hľadajú spoľahlivú ochranu pred slnkom. Je ľahký, nemastný a rýchlo sa vstrebáva, a navyše ponúka vysokú ochranu SPF50+. Ak však máte citlivý nos, vôňa vám môže prekážať.

Produkt pri silnom streknutí zanecháva biele film, ktorý treba rozotrieť alebo aplikátor stáčať jemne, postačí naozaj malé množstvo produktu. Sprej je v množstve 150 ml za cenu od 10 do 16 eur. Ak máte citlivú pokožku alebo len chcete niečo jemnejšie toto je ideálne. Výdrž závisí od množstva používania, ale keďže produktu pri aplikácií netreba veľa výdrž je pomerne vysoká. 







Hľadáte pohodlný a spoľahlivý spôsob, ako ochrániť svoju citlivú pokožku pred slnkom? 


Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Hypoallergenic Spray SPF 50+ je vodeodolný opaľovací sprej na telo predávaný v množstve 150 ml za cenu od 11 po 16 eur v bielej plastovej fľaši po krajoch s ergonomickými úchopom presne do ruky. 

Jednoznačnou výhodou je vysoká ochrana SPF 50+, poskytuje širokospektrálnu ochranu pred škodlivým UVA a UVB žiarením, čím zabraňuje spáleniu a predčasnému starnutiu pokožky. Ďalším plusom je hypoalergénne zloženie, ktoré je vhodné aj pre tú najcitlivejšiu pokožku. 

Nemastná a nelepivá textúra, ktorá sa ľahko rozotiera a rýchlo sa vstrebáva bez zanechania mastného filmu. Produkt je odolný voči vode a potu, ideálny pre plážové aktivity a vodné športy. Absolútnou výhodou za mňa je praktický sprej, ktorý  umožňuje jednoduchú a rovnomernú aplikáciu na celé telo. Jednoznačne sa bude hodiť ľuďom so svetlejšou pokožkou, citlivejšou či náchylnou na alergiu. 

Aby som len nechválila, snažila som sa nájsť aj nejaké nevýhody či mínuska, ale moc toho nie je. Pri nesprávnej aplikácií a nerovnomernom nanesení môže vzniknúť biely film. Nevýhodou môže byť aj to, že nie je vhodný na tvár.  

Aplikácia je úplne rovnaká ako pri väčšine opaľovacích krémov. Pred pobytom na slnku aplikujte rovnomerne na celé telo, tento produkt zo vzdialenosti 20 cm. Nanášajte opakovane každé 2 hodiny alebo častejšie, ak sa potíte alebo plávate. Pri nesprávnej aplikácií môže zostávať biely film. 

Tento produkt isto ocenia, okrem mňa aj ľudia s citlivou pokožkou, deti, ľudia, ktorí trávia veľa času na slnku a fanúšikovia pohodlného a rýchleho nanášania opaľovacích prípravkov. 

Celkovo je Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Hypoallergenic Spray SPF 50+ opaľovací sprej na telo skvelou voľbou pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorí hľadajú pohodlný a spoľahlivý spôsob, ako sa chrániť pred slnkom.

Pre mňa jednoznačne to najlepšie na opaľovanie pre toto leto. 







Ochrana s ľahkou textúrou pre citlivú pokožku?


Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Serum SPF 50+ je vodeodolné, opaľovacie, ochranné sérum na telo aj tvár. Prípravok je v množstve 125 ml za cenu od 13 do 17 eur, predávaný v zmäkčenej plastovej tube s oranžovým aplikátorom. Aplikácia je jednoduchá ako pri bežnom opaľovacom kréme, ale aplikátor môže po viacnásobnom použití povoliť a keďže je bez akejkoľvek krytky je to pre mňa nepraktické. 

Pri tomto produkte sú výhody - vysoká ochrana SPF 50+, ktorá chráni pred UVA a UVB žiarením, čím zabraňuje spáleniu a predčasnému starnutiu pokožky, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva biely film, odolný voči vode a potu, vhodný pre citlivú pokožku je totiž - hypoalergénny a bez parfumácie, ja som jemnú vôňu cítila. Môžete ho aplikovať aj na tvár. 

Plastová tuba s pumpičkou umožňuje jednoduché nanášanie. Pumpička sa otvára pootočeným a po viacnásobnom použití v nej zostáva krém, môže sa pokaziť. Pri zatvorení pumpičky, vždy ešte nejaký krém vyjde. Toto osobne považujem za nevýhodu. 

Pri dlhšom používaní je cítiť plastovú vôňu, ktorá by mohla prekážať.  Za veľké mínus pre mňa považujem fakt, že produkt zanecháva lepkavý pocit na pokožke. Textúra je mimoriadne ľahká, jemná, bielej farby, rýchlo rozotieratelná, ale lepkavý pocit na pokožke mierne mastný filter s nepraktickým aplikátorom v podobe pumpičky je bohužiaľ veľké mínus. 

Napriek tomu by sa tento produkt mohol hodiť napríklad ľuďom s citlivou pokožkou, ľuďom ktorí trávia veľa času na slnku, deťom, či ľuďom, ktorým neprekážajú mastné opaľovacie krémy.

Opaľovací prípravok na telo aj tvár je dobrou voľbou pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorí hľadajú ľahký opaľovací prípravok s vysokou ochranou SPF 50+. Je však dôležité poznamenať, že nie všetkým používateľom sa vôňa môže páčiť a na niektorých typoch pleti môže pôsobiť lepkavo.



Opaľovanie môže byť príjemným a zdravým spôsobom, ako si užívať slnečné lúče, ale je dôležité robiť to zodpovedne.
Pri výbere opaľovacieho krému je dôležité zvážiť váš typ pleti a potreby. Existuje mnoho rôznych typov opaľovacích krémov, takže si určite nájdete ten, ktorý je pre vás ten pravý. V článku som priniesla moje 4 tipy na produkty a verím, že vám moja recenzia pri výbere pomôže. 

Majte krásne, pokojné a ničím nerušené leto!  

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára