F Amfiteáter Ľudovej Kultúry Detva 2018 - ŽIVOT PODĽA SEBA

Amfiteáter Ľudovej Kultúry Detva 2018


Folklórne slávnosti pod Poľanou 2018 v Detve otvorili svoje brány už po 53-krát. A to je super! Pomyselne skladám klobúk :) Ja som sem už prišla po niekoľkýkrát a kto tu ešte nebol mal by to napraviť. Stojí to zato! 

V piatok ráno sme dorazili a pomaličky sa to tu začínalo hemžiť stánkarmi a postupne návštevníkmi :) S kávou v ruke kontrolujem sociálne siete a pozerám, že tam to žije najmä fotkami z Pohody. Známi lajkuju a haštagujú ako im je super :) Ja som bolo v úplne inom žánrovom súdku :P a tiež mi bolo super :) Slovenská kultúra je úžasná. Najmä môžem zo všetkého vypichnúť perfektné budíčky zavčas rána s heligonkou a slovenskou hudbou. To nie je len tak každý deň.



Detva patrí medzi tri najväčšie folklórne festivaly na Slovensku. A oplatí sa ju zažiť. Krásna architektúra, dedinské dvory, ľudová kultúra, hudobníci, stánky s občerstvením, tradície aj tie moderné. 

Tak na zdravie Detva! Nech sa ti darí tak ako do teraz :) Verím, že tu stovku dáš. Tento rok tu bolo množstvo stánkov (neviem či aj nie najviac) a tradíciu halušiek som nemohla porušiť tiež. Sestra sa odhodlala a dala si na ruku hennu :) Podľa mňa jej to vyšlo skvelé. 

Mierne unavená s úsmevom na tvári som sa vrátila domov. Môžem povedať, že každý rok niečim Detva prekvapí. Ak všetko vyjde tak ešte raz cez prázdniny pôjdeme za ľudovou kultúrou. Vo výhľade mám totiž Lúčnicu. To je náš slovenský ľudový poklad! 























Ďakujem Detva a môžem ísť ďalej objavovať Slovensko. Načo chodiť na dovolenku cez leto do zahraničia, keď na Slovensku máme v tomto období tak veľa možností sa vyžiť :) Zahraničie si nechám na zvyšok roka :P 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára