F Otvorenie turistickej sezóny 2019 Vyhliadková veža Bojnice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Otvorenie turistickej sezóny 2019 Vyhliadková veža Bojnice


V Bojniciach sa otvorila letná turistická sezóna. Pri tejto príležitosti začal po meste premávať aj nový, krásny, výrazný vláčik. Bude mať dve základné trasy a bude jazdiť počas celého leta. Sezóna sa otvárala na Vyhliadkovej veži aj v samotnom meste. Na zámku už začal tradičný festival, ktorý tento rok tiež prešiel výraznejšou zmenou. Po novom tam už menej "straší" a viac si môžete užiť čaro samotného zámku! Pre tento rok je téma Romantický sen :) Ale vráťme sa k samotnému otvoreniu. 


Na Vyhliadkovej veži bol pripravený program. Ten nemusel vyhovovať každému, pretože vystúpenie Fíha tralala - je určené výhradne malým deťom. Ja osobne mám na toto ich vystupovanie celkom kritický názor, mnoho krát mi strašne milý až piskľavý hlas príde prehnaný a tancovať či vystupovať z dvoma "myškami" z ktorých robí reálne postavy je podľa mňa dosť cez. Aj pre malé deti, veď nerobme z tých malých stvorení "debilkov".  

Folklórny súbor Inovec urobil atmosféru o čosi lepšiu ale ... Dvojica spevákov k záveru bolo snáď najlepšie riešenie. Čakala som od toho možno trochu viac :) Samotný vláčik je pekný, no zatiaľ je trasa nič moc napr. oproti Piešťanom či Bratislave je to minimum najmä vzhľadom na cenu ( dospelý - 6 eur a dieťa 3 eura). 

Samozrejme cením šmolko dedinku, ktorá sa krásne rozrastá a tiež celý areál vyhliadky. Na vyhliadku sme už nešli, boli sme tam niekoľko krát, tak sme si to užili poď ňou :) Občerstvenie hodnotím v pohode, možno mierne predražené ceny, ale to pri takýchto atrakciách už tak býva. Nikde sme nestáli v rade. Guláš bol chutný! Takže palec hore. Kde je dobré jedlo tak tam je dobre :))) 

Trošku bolo divné (možno len mne), že v celom areály ste sa ylastne cítili miestami ako na stavenisku. V podstate tu niekoľko veci nie je ešte dokončených a vyhliadka tu fungovala už predtým. Takže bolo to také zvláštne. Ale inak aspoň sa to v tých Bojniciach rozvíja. Ak ste tu ešte neboli tak vrelo odporúčam. Bojnice majú veľa super vecí pre turistov.  Do budúcna by tu mohli zaradiť niečo aj pre mládež alebo niečo pre staršie deti, už je totiž cítiť, že súčasná koncepcia rozvoja sa výrazne zamerala na deti a turistov. Niekedy až moc. 

Myslím, že viac Vás budú zaujímať fotky :)



















My sme si to užili, oddýchli a na záver sme si dokonca vychutnali takúto kávičku priamo po Bojnických hradom. Naposledy som ju pila priamo na Štrbskom plese :) no tu to tiež malo svoje čaro. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára