F Kam ísť jesť v Bojniciach? - ŽIVOT PODĽA SEBA

Kam ísť jesť v Bojniciach?


Jedlo! Nepoznám človeka, čo by nemal rád jedlo! Keď ste hladní obzvlášť. Jedlo je pôžitok, hriech, odmena a radosť. Každý si to vie vysvetliť po svojom. Jedlo je dôležité v bežné dni a samozrejme aj na výlete. Myslím, že na výlete mať chutné jedlo je mimoriadne dôležité. A tak som sa rozhodla napísať článok o jedle. Áno o jedle. Bojnice sú krásne, romantické a zaujímavé mesto, ktoré sa pomaly (konečne) otvára 21. storočiu a všetky "inštitúcie" tu sú už na pomerne vysokej úrovni. 

Podniky na úrovni sú aj tie, ktoré som pre Vás vybrala. Skvelé, chutné a dokonalo pripravené jedlo pri výlete v Bojniciach môžete ochutnať v Meridiane a Penzióne Thermal. 

Na tieto dva podniky, penzióny, reštaurácie som zamerala svoju pozornosť. Schválne tieto dva podniky, pretože sa nachádzajú na opačných stranách Bojníc. Ak ste pri Bojnickom zámku a smerujete na mesto Prievidza máte bližšie do Meridianu. 

O tomto mieste som už napísala niekoľko článkov. Dajú sa dohľadať. Len stručne zhrniem. Je to miesto mimoriadne krásne, romantické, upravené, s vlastným štýlom, milým a ochotným personálom. V príjemnom prostredí Vám jednoducho chutí jesť :) Jedlo je k cene primerané. Chutné a dobre dochutené. Musím povedať, že varia tak, nechcem povedať, že priemerne ale jednoducho pre všetkých. Ponúkajú širokú rozmanitosť jedla. Denné menu aj pre vegánov. Takže Meridiana za mňa jednoznačne áno. Samotná reštaurácia parí bratom Kuckovcom, takže môžete si dopriať aj "ich pálenku" Kucovicu :) či víno Mareka Hamšíka. Podľa mňa obed v takejto reštaurácií veľmi pekne oživí celý výlet v Bojniciach. A k tomu, nemusíte ich ani veľmi hľadať, sú totiž priamo pri hlavnej ceste :)

      Zdroj foto: Oficiálna stránka reštaurácie Meridiana 


      Zdroj foto: Oficiálna stránka reštaurácie Meridiana 




A môj druhý výber pre tip na jedlo v Bojniciach je jednoznačne Penzión Thermal v Opatovciach nad Nitrou. Vôbec sa nedajte zmiasť, že táto reštaurácia sa nachádza v obci. Je totiž mimoriadne blízko k samotným Bojniciam. A ak nie ste rodák, tak ani nezistíte, že ste akože už "mimo" Bojnic. 

Tento podnik sa nachádza mimoriadne blízko samotných kúpeľov. Je pri hlavnej ceste smerom na Trenčín, takže ho tiež nájdete mimoriadne rýchlo. Na úvod musím povedať, že som tu bola prvýkrát. A som mimoriadne spokojná. Dokonca som bola prekvapená samotnou ponukou. Majú tu naozaj všetko. Hlavné jedlo, polievky a veľký výber jedla, ktoré zasýti. Vyberie si tu naozaj každý majú totiž širokú ponuku. Drobnosti k pivu ako batátove zemiaky s cesnakovým dipom či domáce paprikové čipsy tiež vedia potešiť. 

Priestor je menší, ale o to útulnejší. Personál príjemný a jedlo no mimoriadne ale že fakt mimoriadne chutné! A teraz naozaj neklamem a ani to nie je zaplatená reklama. Naozaj som už dávno v reštaurácií nejedla tak dobre, chutné a vynikajúco vyzerajúce jedlo. My sme si konkrétne objednali morčacie stehno na portugálskom víne so žemľovou knedľou. A bolo to TOP! Veľký výber drinkov, nápojov, alkoholu je pre fajšmekrov. V lete je k dispozícií letná terasa. Čo je menší mínusom tejto reštaurácie, že tu nemajú sedenie či kútik pre deti. Nám to tu chutilo mimoriadne a môžem len odporučiť.  Cenovo je to v priemere. 









Verím, že som Vás inšpirovala na chutné jedlo v Bojniciach. Samozrejme je tu mnoho reštaurácií, ktoré varia mimoriadne chutne. V samotnom meste je ich hneď niekoľko. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára