F Salaš Vígľaš - ŽIVOT PODĽA SEBA

Salaš Vígľaš



Salaš Vígľaš stojí na úpätí Strážovských vrchov, neďaleko kúpeľného mesta Bojnice, obklopený nádhernou prírodou a s prekrásnym výhľadom na Hornú Nitru. Spája v sebe tradíciu a moderný prístup ku gastronómii a cestovnému ruchu. Salaš ponúka komfortné ubytovanie pre rodiny s deťmi aj samostatných cestovateľov, ako aj modernú slovenskú reštauráciu, ktorú s obľubou navštevujú aj miestni. Salaš Vígľaš Vám prináša na stôl modernú domácu a hlavne tradičnú slovenskú gastronómiu, špeciality šéfkuchára zo surovín prevažne od regionálnych chovateľov a pestovateľov. Domáce pirohy, perky a zemiakové halušky s vždy čerstvou slovenskou bryndzou, ako aj lahodná šťavnatá jahňacinka na rozmaríne. K tomu široký výber rôznych nápojov a kvalitných vín. Vyberte si z nášho jedálneho a nápojového lístka a potešte svoje zmysly.
No tak na začiatok treba povedať, že recenzie píšem, no zároveň sa nepovažujem za top odborníka na hodnotenie. Skôr sa vždy jedná o subjektívny názor POZOR! ktorý nie je nikým a ničím zaplatený. O to viac je šanca, že trafím do čierneho :)

Takže poďme nato! I keď som už na úvod tohto článku niečo načrtla. Na začiatok treba povedať plusy :) Veľmi pozitívne hodnotím lokalitu samotného salaša v blízkosti Bojnického zámku a v súčastnosti blízko aj veľmi vyhľadávaná vyhliadková veža. Okrem krásneho výhľadu je k dispozícií veľké, moderné a pomerne dobre upravené detské ihrisko. A samozrejme tu nemôže chýbať veľké parkovisko.

Salaš prešiel rekonštrukciou a samotná stavba má teraz moderný dizajn. Terasa na leto je pomerne malá ale zrejme dostačujúca :/ Čo ma osobne prekvapilo viac, že počas obedu sme museli troška čakať na stôl. Malo stolov vo vnútri spôsoboval miestami chaus. Obsluha bola milá, príjemná no s časti schaotizovaná! Oceňujem ich rovnošaty - biele košele dotvorené jemným folklorným dizajnom, nič prehnané. 

No ale poďme k jedlu! My sme si objednali bryndzové halušky a pečené kačacie stehno s červenou kapustou a lokšou. Musím povedať, že nechutilo to zle. Jedlo primerane dochutené, lahodné. Kačacie stehno bolo urobené krásne "na mäkko" neviem ako sa to odborne povie :D Jednoducho to bolo chutné, červenou kapustou a lokšou nepokazili nič. Halušky chutili dobre a slaninka na nich naozaj bola, mohli pridať troška bryndze. Myslím, že by sa nikto nenahneval. Čo sa ceny týka sú mierne vyššie ale myslím, že na druhej strane priamo úmerne vyrovnané množstvu na tanieri. Personál bol naozaj ochotný a pozorný. Napriek frmolu, ktorý tam počas sobotného obeda mali to zvládali na jednotku. 

Určite odporúčam sa tu zastaviť napr. po výstupe na Vyhliadkovú vežu, presne tak ako sme urobili mi. Vtedy Vám dobre padne chutné jedlo v peknom prostredí s krásnym výhľadom. 


















Trošku som sa teda zahrala na zľavomat.sk a hodnotím to na jednotku! Mali by ste sa tu zastaviť :) 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára