F Malé kúpeľné mesto, ktoré vie prekvapiť? Trenčianske Teplice - ŽIVOT PODĽA SEBA

Malé kúpeľné mesto, ktoré vie prekvapiť? Trenčianske Teplice


Trenčianske Teplice sú pre mňa veľmi malé príjemné kúpeľne mestečko, ktoré sa nachádza logicky, keďže sú trenčianske, neďaleko Trenčína. Toto mesto je preslávené najmä kúpeľníctvo, ale aj legendárnou Baračkou či veľkým zeleným hustým parkom, ktorý sa nachádza v centre mesta. Tiež nemôžeme zabudnúť na Most slávy, ale aj festival ktorý sa tu každoročne už niekoľko rokov za sebou koná. Mesto preslávila aj legendárna Zelená žaba, ktorá je v podstate kúpaliskom, ale nachádza sa ako socha priamo na námestí Trenčianskych Tepliciach.



PREČO NAVŠTÍVIŤ TIETO KÚPELE AJ NA 1 DEŇ? 



Zastavme sa však pri samotných kúpeľoch - Trenčianske Teplice ponúkajú v rámci kúpeľnej starostlivosti programy pre pohybové ústrojenstvo, ale tiež aj kožné ochorenia. No a ak ste zdraví a nemáte žiadne z týchto ochorení, ale chcete len naozaj dobre si oddýchnuť v príjemnom prostredí okolitých hôr. tak vám jednoznačne odporúčam bazén Grand. 







Tento bazén Grand sa nachádza priamo na námestí, ale nebojte sa,  ste oddelený dostatočne od okolitých ľudí, ktorí sa po námestí len tak prechádzajú. Do bazénu je základná cena vstupného cca 8,50 € za 1 h + 20 min. šatňa, samozrejme pre kúpeľných hostí, deti, ale aj iných návštevníkoch sa môže táto cena líšiť. Bazén je otvorený od 10. do 8. hodiny od pondelka do nedele nachádza sa tam naozaj príjemná voda v teplote 28 až 30°C. 


Tento celonerezový bazén je navrhnutý ako viacúčelový bazén s 3 plaveckými dráhami, oddychovou zónou a splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky. V súčasnosti je tento bazén spojený s kúpeľným domom Krym, ale aj budovou rehabilitačného bazéna, súčasťou hlavného bazénu teda priamo toho, čo je na námestí - je menší relaxačný bazénik v takom kruhu a po obvode je vytvorená atrakcia tzv. rýchla rieka, ale pre mňa moc rýchlo teda nejde, ale vzhľadom kde sa nachádzame, keďže sme v kúpeľoch tak je to primerané. 






Čo ale mimoriadne oceňujem je to, že po obvode hlavného bazéna sa nachádzajú atrakcie, ktoré sú teda napríklad vzduchové lôžka, víryvky, sedadlá s hydromasážnými tryskami alebo široké a bodové chrliče vody, všetky tieto atrakcie sú nastavené na časový režim, ktorý sa vlastne viackrát opakuje a vy si tak príjemne môžete oddýchnuť, zrelaxovať, vychutnať  vodnú masáž alebo si počas vášho vstupu oddýchnuť na lehádkach, ktoré sú okolo bazéna.



NOVÁ ATRAKCIA, KTORÁ VÁS PREVEZIE MESTOM? 



O samotnom námestí, ktoré je veľmi príjemné s takou promenádou smerujúcou do parku z hlavnej promenády, či kaviarničky alebo predajne, z ktorej rozvoniavajú čerstvé upečené oplátky ani nebudem hovoriť. Čo vám však určite chcem odporučiť je vláčik tzv. vláčik Kúpelačik, ktorý premáva počas leta denne od 1 do 7. večer počas pracovných dní a cez víkendy a sviatky od 10. do 7. večer. Vláčik jazdí v pravidelných pol hodinových intervaloch po trase centrum - park a baračka a späť. Cena pre dospelého je 5 €,  deti, seniori majú 3 €, ale tiež si dokážete vybaviť aj rodiny vstup, deti do 3 rokov majú túto atrakciu zadarmo. 





Ak si chcete vyskúšať naozaj fantastické jednodňové Spa, úplný super pobyt, kde si príjemné oddýchnete, zrelaxujete a načerpajte novú energiu a silu v príjemnom takom lesnom, horskom prostredí Trenčianske Teplice sú jednoznačne tá správna voľba.


Ja som tu teda bola niekoľkokrát. Navštívila som množstvo atrakcií, ktoré Trenčianske Teplice mali a ešte stále majú a musím povedať, že sú to jedny z kúpeľov na Slovensku, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Pozor však na parkovanie v celom meste je spoplatnené. 


by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára