F Svet medu a vôňa ruží na jednom krásnom mieste v Dolnej Krupej - ŽIVOT PODĽA SEBA

Svet medu a vôňa ruží na jednom krásnom mieste v Dolnej Krupej

 


Krásne miesto, kde to vonia a chutí? Áno, existuje na Slovensku. Nachádza sa v obci Dolná Krupá, neďaleko Trnavy a je to malý, ale prekrásny areál hneď vedľa príjazdovej cesty, v tesnej blízkosti kaštieľa.  Otvorí sa vám úžasný priestor plný medu, medoviny a produktov z nej. V ikonickom prostredí, ktoré dotvára atmosféru. A ta vôňa? Pochádza z krásnej malej (zatiaľ, pretože sa stále rozširuje) záhrady plnej ruží. 

PREČO NAVŠTÍVIŤ MEDOLANDIU? 


Ak vstúpite do tohto jedinečného areálu MEDOLANDIE, vstúpite zároveň do histórie v modernom šate. Architektúra sa spája s prostredím, prírodou a výborným jedlom v ich reštaurácií - Villa Apimed. Tu nájdete pôvodné stĺpy a klenbový strop, veľmi krásne prostredie pri naozaj chutnom jedle. 


Rozárium je miesto, kde je vysedené množstvo druhov ruží na malom mieste, čo vytvára úžasnú atmosféru najmä počas sezóny kvitnutia. Ružiarsku tradíciu tu zaviedla už Grófka Maria Henrieta, ktorej tu venovali krásny ružový salónik a rovnomenný názov nesie aj reštaurácia. Je tu vysadených 250 odrôd a viac ako 2 500 ruží. 

Majú otvorené denne počas celého roka. Lístok pre dospelého je 4 eura a mimo sezóny (október až máj) je voľný. Je to síce zatiaľ malý areál, ale jednoznačne vám ho odporúčam navštíviť. V príjemnom prostredí tak viete stráviť krásny čas s rodinou či priateľmi.  









SVET MEDU A MEDOVINY NA SLOVENSKU? 


Ten sa odohráva v tesnej blízkosti tejto krásnej ružovej záhrady. Medolandia púta aj svojou stavbou, kde je hneď na prvý pohľad jasné, že sa tu robí niečo s medom. Drevené sochy včiel len umocňujú atmosféru. 

My sme sa po tomto priestore prešli a videli sme archív fliaš medoviny, pivnice, reprezentačné priestory - Ambrózium, či veľmi milý salónik ružovej grófky. Na prízemí sa nachádza aj obchod s množstvom výrobkov a samozrejme už spomínanou medovinou. 

Tiež je tu možnosť aj degustácie medoviny. My sme mali veľmi príjemného pána počas našej exkurzie, ktorý pútavo rozprával o tvorbe tohto celého projektu, spájal históriu s modernou dobou a mal široký prehľad. Veľmi dobré. 

Tento vnútorný objekt môžete prísť pozrieť od stredy do nedele, v čase po 15stej hodine. Vstup pre dospelého je 7 eur. 


















Za mňa veľmi krásny priestor, nádherne upravený, nenáročný a vytvorený pre každého. Veľmi dobre dostupný autom. Viete tu stráviť príjemný čas cca na poldňa a kľudne aj celý deň s príjemným jedlom. 

Som rada, že niečo také sa na Slovensku vytvorilo a krásne sa spojila história so súčasnosťou a môže žiť tradícia ďalej. 

by ViErKa

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára